Een groter avontuur kunt u niet meemaken. U vaart met de eigen boot naar de kust van het eiland Rinca. Na een wandeling van een uur arriveert u in de jungle. De ranger heeft al aangegeven dat u niet mag praten. Lijkt het nu zo warm? Vochtig is het en de schoenen zitten vol modder. Aan een liaan steekt u een rivier over. En dan na een hiking door de jungle staat u oog in oog met een Komodovaraan.

Rinca en Komodo zijn ongerepte eilanden waar slechts enkele mensen wonen. Wonen is er simpelweg te gevaarlijk, maar een bezoek aan zo’n natuurpark een prachtig avontuur. Tijdens de wandeling spot u de nesten van de varanen, maar ook tropische vogels, wilde karbauwen, herten en apen.

In de nacht bewondert u er een fonkelende sterrenhemel. Bij zonsopkomst komen er duizenden vleermuizen overvliegen. Het zijn kalongs, vliegende honden, die zich tegoed hebben gedaan aan papaya en ananas. U vaart naar pink beach waar u snorkelt. De riffen en vissen zijn allen roze van kleur, afgewisseld met blauwe zeesterren. Deze eilanden zijn puur avontuur, ver van de bewoonde wereld.

Reissuggesties