Groene kusten met tropische baaien, rijstvelden, grazende koeien en witte zandstranden.

Weg van de hectiek en drukte vindt u in Senggigi een fijne start voor uw reis op het eiland Lombok. Lombok is onderdeel van de Sunda eilanden en ligt op een uur varen met de speedboot, op de kaart rechts van Bali.De dramatische zonsondergang kijkt uit op de Gunung Agung, de heilige berg in Bali.

Voor de actieve, sportieve reiziger die op zoek is naar een uitdaging is er een unieke trekking door de natuur naar de top van Mount Rinjani. De trekking brengt u langs heetwaterbronnen tot een schitterend kratermeer.

De Sasak, de oorspronkelijke bewoners van Lombok leven in mooie harmonie met de Moslims, Hindoes, Chinezen en Christenen. Het is een echte multi-culturele samenleving. U stopt bij uw reis ook zeker bij een Chinees kerkhof, wat een mooi eerbetoon aan de overledenen. De Sasak maken nog steeds potten en manden, zoals ze dat eeuwen geleden ook al deden. De mooie producten passen niet in de koffer, maar als u wilt sturen ze de potten naar uw huisadres in Nederland!

BIJZONDERE, VERLATEN GILI-EILANDEN

Snorkelen adviseren wij bij de onontdekte, verlaten Gili eilanden in het zuiden. Wij verkenden Gili Nanggu, Gili Bedis en Gili Sudak. Stuk voor stuk paradijsjes en u bent de enige reiziger!

Reissuggestie:

Rondreis Lombok 17 dagen inclusief hotels, exclusieve bezoekjes naar de kleine Gili’s en het hippe Gili Trawangan, Sasakdorp en trekking
door de binnenlanden vanaf EUR 1.600 per persoon, excl. vliegreis.
Combinatie Lombok en Bali deluxe vanaf EUR 2.100 per persoon, excl. vliegreis.

Reissuggesties