Er is 1 plek in de wereld die we iedereen aanraden te bezoeken: de Malediven. Vanwege de kleuren blauw, de pure zee, de mooie stranden, de palmbomen: iedere dag een bounty-ervaring. En de onvergetelijke uitzichten. Deze kleuren, stranden, horizon, het brandt op je netvlies. Niet met iets anders te vergelijken. Eerder bezochten we uiteraard ook de paradijselijke eilanden van de Seychellen, Mauritius, Filipijnen, Indonesië, Thailand. De Malediven heeft een andere vibe. Rustiger. Geen drukte, geen lawaai. De zeewind. Meer niet.

Als de stijging van het zeeniveau toeneemt, zal deze bestemming in de toekomst verdwijnen. De regering is al in overleg met Sri Lanka en Australië om haar bewoners in de toekomst een thuis te kunnen geven. Een groot probleem is, dat deze Malediviers bij-in-op-aan de zee willen wonen. Ze zijn verknocht aan het eilandleven: buiten.

DE LOUNGE & DE SEAPLANE

Kijk die banken! Wat heerlijk! Vers uit het vliegtuig uit Dubai lopen we de lounge binnen. Mooie witte banken en een buffet vol broodjes, fruit, sapjes, thee en koffie. Precies waar je zin in hebt als je ’s ochtends vroeg aankomt op Male airport. Ik pak een koffie met een croissantje en geniet van het uitzicht. Wat een fijne plek. De watervliegtuigen gaan af en aan. Dit is de pier waar de seaplanes aankomen.

Helaas worden we al snel geroepen. De boarding pass wordt nagekeken en we mogen aan boord. Let op: je mag 25kg aan boord nemen, geen kilo meer want daar betaal je flink voor bij. Wij moesten dus betalen…

En dan het uitzicht. OK, je betaalt wel wat voor een vlucht met een seaplane (USD 250 pp) maar dit uitzicht heb je dan ook nergens. Je stijgt op en ziet de hoofdstad Male vanuit de lucht. Ook zie je de nieuwe eilanden die er bijgespoten worden. En dan volgt het ene nog mooiere uitzicht dan het andere! Atollen, eilanden, resorts, speedbootjes. Een uniek uitzicht.

CONRAD MALDIVES RANGALI ISLAND

CHECK IN
Jouw eigen front-office medewerkster haalt je met een vers geperst fruitsapje op bij de pier van het resort. De koffers brengen ze naar je kamer. De kamer is vanaf 14.00 uur beschikbaar, dus wij moesten een paar uurtjes wachten. Bikini uit de handbagage en hup naar de Rangali Bar. Daar even lekker douchen en zwemmen. Zo, de vakantie kan beginnen! Ons arrangement is halfpension, dus met ontbijt en diner. We bestellen een heerlijke lunch, een clubsandwich en een zalmsalade. Bij de check in kregen we de uitleg over het resort. En er valt veel te zien en beleven.

FACILITEITEN

Wij zitten een week op dit resort. Dat hebben we speciaal zo geboekt, omdat er veel te doen en beleven is. Veel gasten denken dat je ‘de Malediven’ wel in drie dagen gezien hebt. Typisch Hollands: kort dus goedkoop. Maar dan mis je het mooiste van deze bestemming. De bedoeling is namelijk dat je gaat genieten van de onderwaterwereld. De koraalriffen, zeldzame grote vissen (walvishaaien, mantaroggen, rifhaaien). Je kunt er excursies naartoe boeken.

De huisriffen zijn meestal ook prachtig. Vraag altijd aan de lokale security guard van het eiland op welk tijdstip je welke dieren onderwater ziet. Bij ons eiland kwamen de schildpadden bijvoorbeeld altijd rond 18.00 uur.

Watersporten, een spabehandeling, relaxen aan het Quiet Zone Zwembad, wandelen, relaxen in een hangmat. Het kan hier allemaal.

Bij het watersport centrum helpen ze jou met het leren van de nieuwste watersports: een onderwaterfiets en de spectaculaire Jet Pack! Je zweeft in de lucht boven de zee op de enorme straal water onder je board of uit je jacket. Niet goedkoop (USD 250 voor een les) maar wel heel gaaf.

Je kunt er ook catamaran zeilen, windsurfen, kayakken, sup-en, wakeboard en knie-boarden. Wij raden kayakken en sup-en aan, dan zie je de eilanden uit verschillende hoeken en zie je eigenlijk pas hoe mooi het resort is!

DE KAMERS

Op het eiland kun je in een Beach Villa overnachten, op het strand dus met een eigen veranda, tuin en pad naar het strand. De luxe villa’s hebben een eigen plunge pool.

De water bungalows heb je op het kleine eiland. Er zijn ook Spa Bungalows, die je boekt in combinatie met diverse Spabehandelingen.

DE RESTAURANTS

Wij kozen een verblijf met halfpension: ontbijt en diner inclusief. Dat is echt een aanrader. Mocht je echt van uitgebreid lunchen houden, dan neem je een arrangement met volpension. Drankjes zijn er duur. Een frisje kost USD 10, een biertje USD 12 een wijntje USD 18 tot USD 30 per glas.

Het Atol Market restaurant is een buffetrestaurant van wereldklasse. Er zijn bij het ontbijt vijf stations waar je verse gerechtjes kunt pakken en vragen aan de chefs, zoals eitjes, pannekoeken, indiase dosas of een verse sushi. Er is een enorm ruime keuze aan brood, eitjes, salades, vers tropische fruit, alles wat je kunt bedenken! En een lekkere espresso of cappuccino met een croissantje, vers chocoladebroodje, fruitgebakje…

ITHAA ONDER WATER RESTAURANT

De klapper van dit resort is we dit onder water restaurant. Het is helemaal gemaakt van glas en de zonnestralen vallen op je bord. En dan de vissen, allerlei kleuren, roggen, haaien, hoe spectaculair is dit uitzicht echt uniek en onvergetelijk! Je kunt er kiezen voor een Champagne cocktail met hapjes (USD 60), een uitgebreide Lunch (USD 150) of een Diner (USD 300).

Natuurlijk is het een duur etentje, maar bedenk wel dat je dit nergens anders mee kunt maken.

Over de auteur

Zout in je haren, zand tussen je tenen. Liefst poederwit zand, zoals in de Malediven, de Filipijnen of Bora-Bora. De zoete smaak van een sterke cappuccino op je lippen. Of een Italiaanse rode wijn, graag uit Sorrento, die heeft Debby het liefst. Compleet eiland verslaafd en graag op reis met haar dikke Rimowa-koffer vol mooie jurkjes, shortjes, een paar bikini’s, slippers een professionele snorkel. Digital Nomad, want werken doet ze in de Himalaya in Bhutan en in Bali aan zee. Als ze geen reizen aan het boeken is voor haar klanten, is ze weer nieuwe bestemmingen aan het ontdekken. Thuis in Nederland geniet ze met haar ragdoll katjes van de Deep Tropical House Mix of rock muziek. Sinds kort reist haar kleine dochter Lotus-Loveday mee. Haar man Hans draagt dan de koffers. Trips van Debby
  • Bezocht: 39 landen
  • Afstand: 1.100.000 km
  • Vertraging: 4 keer
  • Koffer kwijt: 0 keer
  • Upgrades: 6 keer
  • Foto's: 62.000
  • Hoogste punt: BHUTAN 3200M, TIBET 4300M, QUITO 4350M
  • Aantal airlines: 49
  • Aantal stops: SINGAPORE: 38, INDONESIE: 24 KEER