Tanzania reizen: Op safari in de mooiste natuurparken ter wereld

Tanzania is het land om op safari te gaan. Hier geen hordes jeeps als in het Krugerpark in Zuid-Afrika, geen massa’s mensen. Je reist met een eigen gids die de weg naar de dieren perfect kent. Uiteraard bezoek je Ngorongoro krater, de hemel op aarde, en de Serengeti. Op deze locaties zijn alle goede tv documentaires over het wild in Afrika en de Big Five gefilmd. Wie voor spektakel gaat, bezoekt het land tijdens de Big Migration, wanneer duizenden dieren op zoek naar water op trek gaan.

Ga je naar Tanzania reizen, wil je de mooiste landschappen en de Big Five zien en doe je dit graag ontspannen en onbezorgd? Met liefde stellen wij een onvergetelijke reis voor je samen door dit prachtige land.

Van de berg Kilimanjaro in Arusha tot de grasvlaktes van de Serengeti, ontvangt Tanzania slechts een paar duizend toeristen per jaar. Het land van de leeuwen, olifanten, luipaarden en neushoorns heeft een ongerept, puur landschap van hoge bergtoppen, grasvlaktes vol grazers en hyena’s en mooie tropische bloemen. Reis door droge gebieden met gigantische agaves en aloe vera.

Geniet van de rust en de uitzichten van de safari’s en het verrassende effect ervan: iedere keer weer spot je een nieuwe diersoort of ineens een enorme kudde olifanten met jongen inde warme middagzon die gaan drinken. Afsluiten kan ook met een klein weekje op het tropische strand van Zanzibar of Mauritius. Een echte Once in a Lifetime reis.

Welke Tanzania reizen op maat boekten wij eerder?

Reizen naar Tanzania: Wat beleef je hier?

De natuur als pure bron van alle dieren

Terug naar de schepping,dat is het eerste dat je denkt als je in Tanzania rondreist. Het land is zo uitgestrekt, de natuur puur en overweldigend. De dieren zijn afhankelijk van water, waardoor dat ook meteen de plek is om er veel te spotten. En spannende plekken zijn het, waar gnoes, buffels, leeuwen maar ook krokodillen bij elkaar komen. Reizen naar Tanzania als échte natuurliefhebber? Laat je in dit land betoveren door het pure gevoel van de natuur, de adembenemende uitzichten en van de heldere lucht die je inademt.Begin de ochtend met je trui aan in de frisse morgen met dauw. ‘s Middags begroet de zon je liefdevol, met warme stralen. Draag geen blauwe kleding tegen de tse tse vlieg.

De vlaktes van de Serengeti en Ngorongorokrater

Er is geen mooiere plek voor een safari dan hier. Alle dieren kom je in deze parken tegen. De Serengeti was ook de basis voor het verhaal van de Lion King. Van een scharrelend aardvarken, apen, leeuwen en een wandelende wilde hond, je spot hier iedere diersoort.En laten we de prachtige, kleurrijke vogels niet vergeten. Hoe spectaculair is het als je op de rand van een vulkaankrater staat, in de krater kijkt en enorme kuddes dieren ziet staan? Grazend en toch op de uitkijk, want de vijand kan zomaar aanvallen.

De grootste concentraties van dieren

De grootste concentraties van dieren

In Tanzania zit de grootste concentratie olifanten met wel 120.000, er zijn 160.000 buffels en 2.000 neushoorns. Het mooie is dat je dus op safari grote groepen tegenkomt, niet een enkeling. Deze grote groepen zijn indrukwekkend en je maakt hier dus ook prachtige foto’s. Zittend in je jeep neem je de tijd en observeert de dieren in hun natuurlijke habitat. Jonkies zogen bij mama, grote mannetjes staan in de buitencirkel de omgeving te scannen.

Foto: Makassa Safaris

De Grote Migratie in Tanzania

De gnoes gaan op zoek naar water en vers groen grasland… en samen met 200.000 zebra’s en 300.000 gazelles begint een pelgrimage van meer dan 1.000 kilometer. Pak hiervan zeker een stukje mee in je reis als je er in augustus-september reist. In februari-maart worden de jongen geboren. De grote migratie is spectaculair en de dieren denderen aan je jeep voorbij.

Foto: Makassa Safaris

De Masai stammen in de kleine dorpen midden tussen de wilde dieren

De Masai zijn een volk dat al eeuwen in harmonie met de wilde dieren leeft in hun kraal. Een klein dorp omgeven door een houten schutting, om de leeuwen buiten te houden. Ze kleden zich opvallend met rood-geblokte doeken en de vrouwen dragen veel sieraden met kralen en munten. De mannen zijn lang en zeer gespierd. Hun voedingspatroon lijkt in de verte niet op dat van ons: ze drinken bloed en veel melk. Bij het woord ‘rijkdom’ denkt een Masai aan kinderen en vee, niet aan een televisie of mobiele telefoon, die hebben ze hier niet want er is geen elektriciteit en stromend water. Bezoek zo’n kraal en ga even terug in de tijd!