Reizen naar Bali met kinderen is ideaal. Indonesië is heel gastvrij en je hebt er alles wat je nodig hebt. Voor de allerkleinsten zijn er fijne resorts met een speeltuin en baby-badje. Voor de iets grotere kids zijn een bezoek aan het prachtige olifantenpark, een apenbos of een fietsroute door de rijstvelden. En om de dag lekker relaxen aan zee. Perfecte mix voor de ouders en de kids dus. Ben je iets vergeten? Olvarit? Pampers? Tandenborstel? Zwembroek? Alles is hier bij de supermarkt te koop, dus je maakt je nergens zorgen over.

Reizen naar Bali met de kids: Welke Bali reizen boekten wij eerder?

Reizen naar Bali: Wat beleef je hier?

Fietsen door de rijstvelden

Op de fiets gaan jullie enkele dorpen in de binnenlanden van Bali verkennen, met jullie eigen gids. Geen toeristische route, maar echt van de gebaande paden. Je fietst langs de boeren die het rijstveld bewerken, grote groepen kwakende eenden komen langs. Een lokale vrouw raapt bloemetjes en maakt daar parfum van. Daarna gaan jullie samen lunchen in de rijstvelden. Een heerlijke trip in de natuur, ver weg van de massa.

Een junglewandeling op zoek naar chocolade!

Je wandelt het hotel uit en hoort in de verte de watervallen al klateren. De gids neemt de kids mee in een wereld die onvoorstelbaar groen is. Hij stopt en zal ze per plant leren wat het is. Van nootmuskaat, vanille, koffie, ananas, mango en natuurlijk: chocola! Daarna wandelen jullie naar de watervallen waar je kunt pootjebaden of zwemmen. Een prachtige ochtend in de pure jungle.

Reizen Bali gekke apen

Een kleurrijke vlindertuin en gekke apen

In de ochtend neemt de gids jullie mee naar een prachtige vlindertuin. Hier zie je de fladderende dieren en krijg je uitleg over de cyclusvan pop tot vlinder. Altijd magisch voor kids om in het echt te zien. Daarna wandel je door de vlindertuinen. In de middag rijden jullie naar het Monkey Forest. De gids koopt ananas en jullie voeren zelf de apen die in de tempel wonen. Je blijft lachen om die gekke beestjes.

Reizen Bali waterglijbaan

Zandkastelen op het strand en een speeltuin

Voor ouders met kleine kinderen hebben we enkele leuke resortjes geselecteerd die perfecte voorzieningen hebben voor de kleintjes. Een leuke speeltuin en een fijn zwembadje om te spetteren en zwemmen en speelgoed voor op het strand. Ook is er een kids club waar kids op z’n Balinees gaan schilderen, plakken en kleuren. Ze spelen dan met kindjes uit alle windstreken. Met Pasen verven we hier eitjes!

Nog meer ideeën?

Dit zijn vijf leuke suggesties, maar we hebben er nog veel meer. We nemen je mee naar de zeeschilpadden (waarvan je jonkies mag vrijlaten), regelen een surfles voor de kids of we brengen je naar het Waterbom Waterpark in Kuta: vol zwembaden en glijbanen!

Voor de grotere kids is een ochtend Wild Water Raften op de rivier een aanrader en ook de watersporten zijn lekker avontuurlijk: waterscooters, parasailen en allemaal heel betaalbaar.

Zeg ons wat je leuk vindt en we plannen het in jullie trip.