Abu Dhabi reizen: Reis naar één van de leukste steden van het Midden-Oosten

Abu Dhabi, midden in de woestijn, is een energieke stad. Deze stadsstaat heeft zowel een mooi strand en als een prachtige moskee,souk en de beste restaurantjes. Je kunt er ook prima shoppen. Er is veel te zien en te doen voor jong en oud.

Welke Abu Dhabi reizen op maat boekten wij eerder?

Voor een voorstel voor jouw stopover tijdens je reis in het Midden-Oosten of Azie, bel je ons en we boeken voor jou de leukste hotels. We adviseren minimaal drie nachten te verblijven om de stad twee dagen te kunnen verkennen. Voor vertrek krijg je van ons een lijst met tips en een landkaart met de leukste plekken daarop aangegeven.

Reizen naar Abu Dhabi: Wat beleef je hier?

Een prachtige stad aan zee, perfect voor een stopover of korte strandtrip in november, januari, februari of maart! Of eigenlijk iedere maand van het jaar, behalve juni, juli en augustus als het er 50 graden is.

Waarom Abu Dhabi? Veel mensen kennen Dubai al als een wervelende stad met veel leuke en bijzondere plekjes. Abu Dhabi is rustiger, ruimer en relaxter dan Dubai, de stad is heel ruim en groen opgezet. En het is er veel minder druk. De lanen zijn breed, er is veel ruimte en een mooi uitzicht. De stranden zijn er gezellig met strandtenten en restaurants en er is genoeg te beleven, met een paar culturele hoogstandjes.

We zetten de vijf leukste plekjes voor je op een rij.

Louvre Museum

Zo bezoek je er het Louvre Museum met een hele mooie collectie. Het allerleukst aan dit Museum is de indeling: namelijk van de oude tijd naar de moderne tijd. Alle culturen, religies en vormen van kunst zijn vertegenwoordigd. Het is gehuisvest in een indrukwekkend gebouw, waar het dakje herinnert aan de sterrenhemel met fonkelende lichtjes. De bouw van het museum kostte vijf jaar en ongeveer een honderd miljoen euro. Er hangt een wisselende collectie van 300 werken uit Parijs. De naam Louvre kostten de sjeik 525 miljoen die hij lachend betaalde. De kunstleningen, collecties en advieskosten 700 miljoen. Op 8 november 2017 werd het bezocht door President Macron van Frankrijk. Onlangs werd een schilderij van Salvador Dali gekocht: Salvator Mundi, redder van de wereld, voor 400 miljoen USD. Ondanks al die duizelingwekkende bedragen, is het de moeite om te bezoeken, gewoon genieten van de mooie sfeer en bijzondere stukken.

De Grote Moskee

De Grote Moskee was voor ons een uitzonderlijk bezoek waar je even stil van wordt. Bij aankomst krijgen alle vrouwelijke bezoekers een Abaya en hoofddoek om je te kleden naar hun etiquette. Iedereen is welkom. De jurken zijn nieuw en schoon. Je wandelt langs paradijselijke tuinen en fonteinen en bewondert de binnenplaats. De Moskee is gemaakt van wit marmer en is helemaal ingelegd met kleurrijke edelstenen in de vorm van bloemen. De zuilengalerij is erg mooi, als ook het grootste tapijt van de wereld. Leuk detail is dat in een moskee normaal gesproken geen mensen van een ander geloof mogen komen, maar dat vindt de sjeik van Abu Dhabi niet goed. Hij wil alle mensen welkom heten.

En dit typeert eigenlijk heel Abu Dhabi. Je zit naast toeristen uit de Filipijnen op het strand, kletst met mensen uit Libanon,Zuid-Afrika en de taxi chauffeuse komt uit Nigeria. Iedereen die houdt van hard werken, heeft hier een goede toekomst en iedereen die houdt van een mooi hotel,heerlijk eten en fijn relaxen houdt van Abu Dhabi! Het is een echte multi-cultistad waar iedereen kan genieten van cultuur, lekker eten en relaxen. Een topplek dus.

Foto: Pexels.com Harrison Haynes

Spectaculair Avontuur: Ferrari World!

Kippenvel, nee, ik ga niet eten want we gaan zo in de volgende rollercoaster! Ferrari World, dit moet je gezien hebben. Een leuke,toffe, spannende dag met allerlei mooie attracties. Zie de blog over Abu Dhabi voor een uitgebreide beschrijving van onze ervaringen en plezier.

Foto: Pexels.com Ponyo Sakana

Culinair

Lekker eten. Eten is een belangrijk aspect in de Arabische landen, en hier kun je de uitstekende Libanese keuken uitproberen met de humus,couscous, tabouleh, salades en natuurlijk kofte en shawarma. Van een luxe restaurant tot en met een klein cafetaria in de

Souk, wij hebben overal lekker gegeten, van wat duurder totheel betaalbaar. Restaurants in hotels als Jumeirah@Etihad Towers en het Palace zijn ook echte aanraders.

Fijne hotels in Abu Dhabi

Fijne hotels

In Abu Dhabi heb je een enorme keuze aan hotels. Je kunt er in een prima middenklasse stadshotel verblijven of kiest voor vijfsterren luxe aan het strand. Vanuit die hotels zijn de bezienswaardigheden maar een kwartier met de taxi van je vandaan. De hotels zijn allen modern en het personeel enorm gastvrij. Wij vinden Jumeirah@Etihad Towers de aanrader voor een hotel in Abu Dhabi.

Heb je tijd over? Ga dan shoppen in het WTC Shopping Centre, de Mall of in de Souk. Zin in een rondje cultuur: dan is het Heritage Village erg leuk, zo zagen de huizen er in de Emiraten vroeger uit.