Reizen naar Myanmar doet u bijna helemaal alleen. Er komen nauwelijks reizigers in dit land. Myanmar is namelijk nog maar pas geopend. Bent u de eerste die zo’n ongerepte bestemming bezoekt?

Een land met een ongerept landschap. Honderd jaar geleden deed men de deur op slot en zette de klok stil. Van oorsprong is Myanmar Boeddhistisch en streeft naar oprecht socialisme. De bevolking is gastvrij, vriendelijk en verlegen, dat is de Boeddha-natuur van deze bevolking.

U als reiziger wordt ook bewonderd door de lokale mensen en zij komen uit nieuwsgierigheid ook graag met u in contact.

Het land is te beschrijven als puur. In de hoofdstad vindt u de grootste gouden stupa in de wereld, bekleed met edelstenen. Een vrouw verkoopt vogeltjes, die geluk brengen als u ze los laat. Weet u welk dier er bij uw horoscoop hoort volgens de Boeddhistische horoscoop van Myanmar?

Zodra u de stad verlaat, komt u op een zandpad. Daar rijdt een boer met een oude ossekar. Op de achtergrond een groene vlakte met pagodes.

Rijdend op de weg naar Mandalay, geniet u van het gelijknamig muzieknummer van Robbie Williams. Deze weg is betoverend en langs iedere weg vindt u kraampjes met verse groenten en fruit van de akkers. Onderweg ziet u steeds meer monniken met hun rode pij en zwarte rijstkommen van lakwerk. Zij halen hun maaltijden op van dat wat de bevolking kan missen. Iedere man moet eenmaal in zijn leven in een klooster verbleven hebben. Wilt u het verhaal hier achter weten? Bel voor een afspraak en wij brengen u er heen.

Bij de nonnenkloosters hangt de was buiten. Aan de waslijn hangen enkel zachtroze pijen. De nonnen zijn meestal wezen. In het meer bedient de visser met zijn benen de roeispaan, terwijl hij groenten plukt. Op de markt zie je enkel handgevouwen waaiers en manden. Hier kent men geen plastic. De zonsondergang bij Bagan tekent de pagodes af tegen een zee van warm rood.

Van de bekendere plaatsen als Yangon, Bagan en Mandalay reist u met TRAVELBOUTIQUE naar plaatsen waar nog geen reizigers komen. Deze plaatsen zijn door ons uit eigen ervaring geselecteerd. Wilt u een spectaculaire beleving toevoegen? Kies dan voor een ballonvaart over de stupa’s van Bagan.

In tegenstelling tot mogelijke vooroordelen is reizen in Myanmar veilig. Toch is het belangrijk dat wanneer u Myanmar bezoekt, u perspectief heeft voor waar het land vandaan komt, wat de geschiedenis is en dat u van nature open staat voor verschillende denkwijzen. Dan beloont dit land u met beelden en ontmoetingen die nooit meer van het netvlies verdwijnen.

Voor meer inspiratie, gaat u naar de poort van deze bestemming

Reissuggesties

Hier vindt u voorbeelden van reizen die wij boekten voor onze gasten. Wij adviseren in maatwerk reizen dus we passen de reis aan aan uw wensen.De reizen zijn inclusief: hotelovernachtingen op basis van tweepersoonskamer logies en ontbijt, chauffeur, gidsen, tourtjes, transfers en binnenlandse vluchten. U verblijft altijd in bijzondere, kleinschalige boutique hotels of villa’s. De ticketprijzen vindt u separaat want zijn zeer verschillend per seizoen. De prijzen zijn op basis van twee personen.