De hoofdstad van Qatar heet Doha. Dit is een nieuwe stad met veel moderne hotels aan zee en een oude binnenstad met een Arabische Souk waar je je terug in de tijd waant. Hippe bars, sportieve evenementen en actieve tours, je vindt het hier allemaal in een stad.

Na een uur of zes vliegen vanaf Amsterdam ben je in Doha, de hoofdstad van Qatar. Dee stad ligt aan zee en de hotels zijn er modern en hip. Je kunt er overal lekker eten en het is duidelijk dat de sjeiks hier enorm van sport houden. Overal zijn er sportsbars en natuurlijk het enorme Aspire Park waar allerlei belangrijke wedstrijden zijn en getraind wordt door topclubs uit de hele wereld.

Welke reizen naar Qatar boektenwij eerder?

Deze bestemming kun je als volgt het beste combineren: een stopover onderweg naar Azië, India, de Seychellen of de Malediven.

De leukste hotels: meestal boeken we voor onze gasten een stopover van drie nachten in een fijn hotel aan zee.

Reizen naar Qatar: Wat beleef je hier?

Relax aan zee in de Perzische golf

Als je op weg bent naar Azië en even een stad wilt verkennen, is uitstappen in Doha een leuk idee. Doha ligt aan zee en misschien zou je het niet snel verwachten, er zijn fijne strandhotels met prima restaurants. Het Marriott, Kempinski, Hilton en InterConti hebben allemaal een fijne ligging en mooie ruime kamers.  De ontbijtbuffetten zijn zeer uitgebreid en uiteraard is er altijd een Arabisch gerecht te krijgen.We raden aan een hotel aan zee te kiezen en niet in de drukke stad.

Ga op woestijnsafari en dune bashen

Ontdek het binnenland van Qatar en cross met de 4WD door de woestijn. De chauffeur laat de banden een beetje leeglopen en dendert door de zandduinen. De auto schuift en glijdt van de heuvels naar beneden. Onderweg stop je in een tented camp aan het water waar je lekker luncht op Arabische wijze: op Perzische kleden in het zand.

Ontdek de oude Arabischesfeer van de Souk

In de souk kom je ogen en oren te kort. Van witte konijntjes en jonge katjes tot Arabische porselein en snacks. Hier kun je alles kopen.Slenter door de oude kleine straatjes en drink een vers glaasje thee op een van de gezellige terrasjes.

De Corniche: de sjiekewinkelpromenade aan zee

Vanuit het vliegtuig is deze prachtige baai al te zien, gebouwd inde vorm van een parel. Het is de trots van de stad en de haven ligt vol enorme jachten. Hier is het zien en gezien worden. Luxe winkels met de mooiste kledingmerken, sieraden met goud en diamanten en Nespresso koffie: hier komt de wereldwijze reiziger graag winkelen. Zodra je moe bent van het slenteren kun je hier heerlijk lunchen in een van de lekkere koffietentjes. Verse croissants en belegde broodjes zijn hier om te smullen.

Het mooiste sportcomplex van de Arabische wereld: Aspire Park

Iedere topclub in de voetbalwereld heeft hier al eens getraind: Aspire Park is het mooiste sportcomplex van de Arabische landen. Je kunt er wandelen,voetballen (bal meenemen) en hardlopen. Bewonder het mooie voetbalveld en bekijk de vele sportfaciliteiten.