Bijzondere Java reizen: historie, vulkanen, tempels, theeplantages en rijstvelden

Java, de traditionele parel van de Gordel van Smaragd, is een genot voor het oog. Met haar mix van (Nederlandse) historie, rijstvelden, vulkanen, theeplantages en prachtige tempels, is Java een interessante reisbestemming. Reis van Jakarta (het oude Batavia) via de hoger gelegen thee- en koffieplantages naar de Bromo vulkaan, de Borobudur en de Prambanan. Deze culturele rijkdommen uit de verloren tijd, die door Unesco zijn bestempeld als werelderfgoederen, zijn een must-see. Vergeet onderweg niet te stoppen om te relaxen in een tropische tuin van een heetwaterbron.

Welke Java reizen op maat boekten wij eerder?

Naar Java reizen: Wat beleef je hier?

Beklim de vulkaan Bromo, te voet of te paard

Deze actieve vulkaan is wel 2.392 meter hoog en de berg ligt samen met Mount Batok en Mount Kursi in een zandzee van tien vierkante kilometer. Wandel door een betoverend maanlandschap en arriveer bij de krater, waar de lucht ijl is en je de geur van zwavel ruikt. Wanneer je de krater inkijkt, gaat heel langzaam de zon op en word je langzaam opgewarmd. De zonsopgang in combinatie met het adembenemende uitzicht is een unieke beleving.

De Borobudur en de Prambanan

De Borobudur, gebouwd in de 8e eeuw, is de grootste heilige Boeddhistische tempel van Indonesië. Ieder onderdeel bevat een mooie passage van het leven van Boeddha. Bewonder deze prachtige tempel, en de met de hand gemaakte draken, leeuwen en tropische planten.

De steden van Java

Steden in Indonesië zijn een mix van enorme tegenstellingen. Aan de ene kant authentiek, met historische bezienswaardigheden, oude architectuur, overbevolkte kampongs en traditionele markten. Anderzijds modern, met grote kantoorgebouwen, shopping malls en luxe auto’s. Probeer je niet te ergeren aan geuren, het lawaai, de drukte en de hitte en bezoek de steden Jakarta, Bogor, Bandung, Jogyakarta, Bromo, Solo en Surabaya. En in Yogya ontdek je de buitenwijken op de fiets natuurlijk!

Slow travel: reis met de trein door Java

Wil je het echt authentieke Java ontdekken? Kies voor ‘slow travel’, in plaats van een druk schema. Wat onze gasten vaak benoemen als hoogtepunt van de Java reis, is een rit met de trein langs de lokale bevolking die aan het werk is op de thee- of rijstplantages.

Historie, literatuur en Nederlandse invloeden

Java, met de handelsrelaties in het verleden en de Indonesische keuken zoals wij die kennen, lijkt voor Nederlanders erg dichtbij. Het is het eiland van Tempo Doeloe, het koloniale verleden. Je kent dit eiland vast uit de beroemde Nederlandse literatuur. Wil je een reis samengesteld op basis van de boeken van Yvonne Keuls, Max Havelaar en Louis Couperus? Met liefde stellen wij die voor je samen.