De traditionele parel van de gordel van smaragd blijft een genot voor het oog. Van Jakarta (het oude Batavia) reist u via de hoger gelegen plaatsen welbekend uit onze geschiedenis door theeplantages en koffie naar de Borobudur en de Prambanan. Niet voor u gestopt bent om te relaxen in een tropische tuin van een heetwaterbron.

De sultanaten van Jogyakarta en Surakarta geven de impressie van Tempo Doeloe, met wajangpop en angklungmuziek. Enerzijds zijn de grote steden tegenwoordig overbevolkt, anderzijds is het uitzicht op de vulkanengroep van het Dieng-plateau en de oostelijk gelegen Bromovulkaan adembenemend, zeker bij zonsopgang. De culturele rijkdom uit de verloren tijd, de door Unesco bestempelde wereld erfgoederen: de Borobudur en de Prambanan zijn een must-see.

Java heeft een mix van historie, rijstvelden en theeplantages, tempels en relaxed reizen. Wij adviseren dan ook liever ‘slow travel’ dan een druk schema. En een rit met de trein door Java langs de lokale bevolking die thee plukt en rijst plant, is een van de hoogtepunten.

Java is het eiland van Tempo Doeloe, het koloniale verleden. We kennen het eiland uit de beroemde Nederlandse literatuur. Wilt u een reis samengesteld naar de boeken van Yvonne Keuls, Max Havelaar en Louis Couperus? Belt u ons dan.

De culinaire herkenning is er groot. Tempels van de categorie werelderfgoed en de mooiste vulkanen, u vindt er alles. Zo kunt er bezoeken: Jakarta, Bogor, Bandung, Jogyakarta, Bromo, Solo en Surabaya.

Reissuggesties