Highlights: Een stopover in Singapore om deze stad tussen west en oost te bewonderen en lekker te shoppen, de mooiste culturele plekken van Java, de stranden, rijstvelden en vulkanen van Bali, zwemmen met de reuzeschildpadden in de Gili eilanden.

Dag 1

Vandaag start uw reis en vliegt u van Amsterdam naar Singapore. Als u eenmaal bent ingestapt, begint de reis. Tijdens de vlucht met Singapore Airlines kunt u eindelijk dat boek lezen waar u niet aan toe kwam of de nieuwste films bekijken. U vertrekt per SQ323 om 11.15 uur naar Singapore waar u de volgende ochtend om 05.50 uur landt. Voor u zijn twee plaatsen gereserveerd met extra beenruimte. Bewaart u uw boarding pass zorgvuldig, daarmee krijgt u in de stad Singapore bij vele restaurants en attracties korting en voordelen.

Dag 2

Vandaag komt u al vroeg aan in Singapore. Hier wordt u op de luchthaven opgehaald en brengen wij u naar het hotel in de stad. U kunt zich hier opfrissen na de lange vlucht. Daarna kunt u Singapore gaan verkennen. Het hotel is op basis van logies & ontbijt.

Singapore
Singapore is het kleinste land van Azië. De luchthaven Changi is de beste van de wereld en wint dan ook jaarlijks prijzen. Een bizar feit is dat de plaats waar de luchthaven nu staat in de oorlog werd gebruikt als interneringskamp door de Japanners.

Singapore staat bekend als winkelparadijs, maar er is zo veel meer te zien en te doen. Het oude China Town met de antiekwinkels, Boat Quay waar u verse krab kunt eten, de verschillende orchideeën en dierenparken zijn allen een lust voor het oog. Loungen kunt u bij het Marina Bay Sands hotel, waar de loungeclub KuDeTa een zwembad op de top van het gebouw heeft aangelegd. Een bezoek aan het Raffles Hotel brengt u in de oude Engelse koloniale tijd, want sinds 1817 was dit land in Engelse handen. Al sinds eeuwen is het een handelscentrum en speelt de haven een belangrijke rol voor deze stad. Van de 5 miljoen inwoners is het grootste deel van Chinese afkomst, en het Boeddhisme de belangrijkste religie. Toch wonen er ook veel Maleisiërs, Indiërs en andere internationale gasten.

Bij een eerste bezoek aan deze stad raden wij aan te bezoeken: China Town, Orchard Road, Raffles Hotel, Little India en Boat Quay. Ieder jaar komen er weer malls bij op Orchard Road, maar dit blijft onze favoriet: Takashimaya, voor dames en heren. Op de derde verdieping vindt u de boekwinkel Kinokuniya, de grootste boekwinkel van Zuidoost Azië. Bent u er al eens geweest en wil je nieuwe tips? Mail ons even, dan geven we je de laatste nieuwtjes door.

Dag 3

Singapore, Hotel op basis van logies & ontbijt. Volledige dag ter vrije besteding.

Dag 4

Vandaag haalt de chauffeur u op en vertrekt u met MI152 van Silk Air om 08.10 uur uit Singapore naar Yogyakarta, waar u om 09.30 uur landt. In Yogya gaat uw klok een uur terug. Hier wordt u opgehaald en naar het hotel  gebracht waar u verblijft op basis van logies & ontbijt. Dit is de start van de rondreis over Java. Deze dag is ter vrije besteding.

Dusun Yogya Village Inn Hotel

Dusun Yogya Village Inn is het eerste boutique hotel in Yogyakarta. In deze culturele hoofdstad van Java ligt dit hotel in de Prawirotaman-wijk. Deze wijk is beroemd vanwege de kunstenaars, galeries en kleine winkels. Ondanks dat men het van de buitenkant niet doet vermoeden, ontdekt u binnen de muren een hotel gebouwd in de traditionele Javaanse bouwstijl. Sfeervol en gezellig, veel hout en antiek. Het hotel is gebouwd naar een Javaanse ‘dusun’ of dorpje. De kamers zijn netjes en sfeervol geverfd in tropische kleuren en ingericht met antiek houten meubilair en decoraties. De tropische tuin en het zwembad geven u een fijne plek om te relaxen als u ‘thuis’ komt van het rondreizen langs al het moois dat Yogya te bieden heeft.

Liever een luxer resort? Dan raden we The Phoenix aan, een toppertje. En wat een heerlijk zwembad.

Dag 5

De Borobudur op een originele manier verkennen? Dan ga je met zonsopgang. Dan is er namelijk nog geen toerist te bekennen. Met de auto wordt u vandaag gebracht naar het startpunt. ’s Middags ga je per fiets via een lokaal dorpje en kleine handwerkwinkeltjes het Javaanse landschap verkennen. Je bezoekt tevens de tempel van Mendut en Pawon, twee kleinere afgravingen op de weg naar de Borobudur.

Dag 6

Vandaag maakt u nader kennis met de schoonheid van deze historische stad bij een   bezoek aan het Kraton Paleis van de sultan en de Prambanan-tempel. Eeuwenlang was deze stad een machtscentrum en het thuis van sultans, koningen en prinsen. Het paleis   van de sultan dat stamt uit de 18e eeuw, het Kraton is dan ook een bezoek waard. Ook de huidige sultan van deze stad woont in dit paleis. Grote pleinen, paviljoenen en vijvers aaneengesloten middels decoratieve poorten geven een indruk van de sfeer van Indonesië en haar mystiek. Vlakbij ligt ook het waterpaleis en de vogeltjesmarkt. Het waterpaleis is voorzien van badhuizen en lotusvijvers waar de sultan en zijn harem baden.

Dag 7

Vandaag wordt het een lange rit. De route van Yogya via Probolinggo, naar Cemoro Lawang, het dorp naast de Mount Bromo, ligt ongeveer op een hele dag rijden. De route voert u langs de salak-plantages, rijstvelden en vele groenten, fruit en kruiden. De rit van Yogya naar het vulkanengebied dat meer naar het oosten ligt, duurt ongeveer 10 uur. Als er behoefte is aan een koffie- of lunchpauze is daar altijd ruimte voor. Ook een foto-stop is natuurlijk belangrijk. Met name bij de hoger gelegen, bergachtige gebieden met smalle passen en haarspeldbochten en natuurlijk: mooie uitzichten. U overnacht in de Jiwa Jawa Lodge op basis van logies en ontbijt.

Jiwa Jawa Bromo
Jiwa Jawa is de ideale locatie om te verblijven om een bezoek te brengen aan de mooiste vulkaanvlaktes van Java. Dit hoger gelegen hotel is gebouwd in traditionele stijl met veel hout. De kamers zijn comfortabel, schoon en modern ingericht. Het hotel ligt tegen een helling, dat een heel mooi uitzicht geeft. Bovendien kunt u inspiratie opdoen in de Foto Galerie, waar vele foto’s van de Bromo en het unieke vulkaanlandschap hangen.  Dit is het beste vertrekpunt voor de beklimming van de krater Mount Bromo. Let u er op dat deze streek ook beroemd is vanwege de productie van koffie, dus bent u liefhebber, neem hier een kopje of koop hier uw pak verse koffie voor thuis.

Het dorpje Probolinggo ligt op ongeveer 2.000 meter hoogte. Dat betekent dat het overdag ongeveer 18 graden is, en ’s nachts 5 tot 10 graden. Neemt u dan ook kleding mee die u gemakkelijk in laagjes kunt dragen. Het klinkt misschien vreemd, maar naarmate u went aan de tropische temperaturen, kunt u het bij de Bromo ijskoud hebben.

Dag 8

Vele reizigers hebben de wens om ooit een vulkaan te beklimmen. Vandaag gaat u het meemaken. De Bromo is 2.392 meter hoog en deze berg ligt samen met Mount Batok en Mount Kursi in een zandzee van 10 vierkante kilometer.

Vandaag wordt u al vroeg wakker gemaakt, zo rond 4.00 uur ‘s ochtends gaat u vertrekken. De gids komt u halen bij het hotel en brengt u naar de zandzee. Nu mag u kiezen: te paard of te voet verder. Door de hoge ligging en het feit dat de zon nog niet op is, is het nu erg koud. U wandelt door een betoverend maanlandschap. Na ongeveer een uur lopen arriveert u bij de krater. Dan moet u nog wel een grote, steile trap op. De hoogte kent een ijle lucht en u ruikt nu ook de geur van zwavel. De vulkaan is actief en laat zich ruiken. Stap voor stap, langzaam aan gaat u omhoog. Het begint lichter te worden. Op de rand aangekomen kijkt u de krater in. Links gaat heel langzaam de zon op, van een donker oranje lichtpuntje, komt er steeds meer licht en wordt u langzaam opgewarmd. Een adembenemend uitzicht en een unieke beleving.

Na deze zeer bijzondere ervaring rijdt u naar het noorden, naar de stad Surabaya. Daar neemt u om 16.15 uur de vlucht GA 344 van Surabaya naar Denpasar, de luchthaven van Bali, waar u om 18.15 uur landt. In Bali is het een uur later dan op Java, dus de klok gaat nu een uur vooruit. De chauffeur haalt u op en brengt u naar het hotel in   Sanur of Seminyak. U verblijft hier op basis van logies en ontbijt.

Dag 9

Sanur/Seminyak op basis van logies & ontbijt. Vandaag heeft u de dag ter vrije besteding.

Dag 10

Sanur/Seminyak. Dagtochtje naar keuze: Uluwatu tempel en de Kecak Dans, Lembongan snorkelen, Bezoek aan Taman Ayu en Tanah Lot en de rijstvelden.

Dag 11

Sanur, hotel op basis van logies & ontbijt. Vandaag heeft u de dag ter vrije   besteding.

Dag 12

De binnenlanden van Bali. Na het ontbijt haalt de chauffeur jullie op voor een rit van ongeveer een uur naar het oosten van Bali. U rijdt de slopen van de heilige berg Mount Agung op. Midden in de rijstvelden stapt, voorzien van helm, zwemvest en peddel, de boot in. Hier begint een waar spectaculair avontuur. De Melangit rivier kronkelt dwars door rijstvelden, onder bruggen door, langs grote rotswanden en u zult hard moeten peddelen om met zijn allen de boot de juiste richting op te varen. De bootsman zal uitleggen aan welke kant en hoe hard en gepeddeld moet worden.

U vaart door de rijstvelden, waar de boer het land bewerkt, de kinderen zich in de rivier wassen, langs oevers vol vlinders, ijsvogeltjes en soms grote hagedissen. Regelmatig komt u een waterval tegen, soms van een meter soms van vier meter, waardoor u met boot en al een paar meter naar beneden valt. De frisse lucht, het spattende water en dit pure landschap maakt deze tocht extra mooi. In de boot is er een waterdichte tas. Vraagt u de bootsman gerust af en toe te stoppen voor uw foto-moment. Na afloop kunt u gebruik maken van de douche en geniet u na tijdens een eenvoudige Indonesische lunch. Daarna brengt de chauffeur u terug naar het hotel in Sanur. U overnacht in Griya Santrian op basis van logies en ontbijt.

Dag 13

Sanur, hotel op basis van logies & ontbijt. Vandaag heeft u de dag ter vrije   besteding.

Dag 14

Vandaag haalt de chauffeur u op en gaat u naar het platteland van Bali, de bergen in. De route naar het noorden van Bali tussen de vulkanen, leidt door het binnenland en langs vele verschillende vergezichten. Het is een lange dag want een trip in Bali de bergen in gaat over kleine weggetjes. Uw Engelssprekende gids vertelt u alles over Bali gedurende uw rit. Je bezoekt het Lake Bratan met de prachtige hoge tempel, de rijstvelden van Jatiluwi en je drinkt de duurste koffie van de wereld! De Kopi Luwak kost in Dubai wel EUR 120 voor een kopje, hier maar EUR 8.

Na deze tocht door het binnenland van Bali brengt de chauffeur u naar uw Bale villa in Ubud, in het Kayane Yangloni resort op basis van logies en ontbijt.

Dag 15

Ubud, Kayane Yangloni Bale Villa op basis van logies en ontbijt. Dag ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld het stadje bezoeken, het Monkey Forest of het koninklijk paleis van Ubud.

Dag 16

Vandaag haalt de gids jullie op voor een tour op de fiets door Ubud. Bij deze tour sluit u aan bij een gezelschap met wie u samen Ubud en omgeving verkent. Na het ontbijt haalt de gids u op en brengt u naar het startpunt.  Hij geeft u een helm en het fietsen door de rijstterrassen kan beginnen. De gids kent de achterlanden van Ubud want hij woont daar al jaren. Hij brengt u naar plekken waar u zelf nooit gekomen was en dat maakt zijn begeleiding extra interessant. U rijdt door en langs banjars, kleine wijken en dorpjes. Tussendoor vertelt hij over het leven in Bali, over de rijstproductie en de kruiden- en groenten die u tegen komt. Als extraatje fietst u langs tempels en ziet de Balinese vrouwen de kleurrijke offers brengen. Aangekomen in het huis van de gids staat een Balinese rijsttafel voor u klaar. Een mooie kennismaking met de echte lokale cultuur. Na de lunch wordt u terug gebracht naar uw Bale Villa in Ubud.

Dag 17

Ubud, Kayane Yangloni Bale Villa op basis van logies en ontbijt. Dag ter vrije besteding.

Dag 18

Vandaag haalt de chauffeur u op voor de rit naar de haven van Bali aan de oostkust, Padangbai. Hier staat de fast boat voor jullie klaar. Riemen vast en de speedboot vertrekt richting Lombok. Na ongeveer een uur varen komt u aan bij Gili Trawangan, het grootste eiland van de drie Gili’s. Hier is geen steiger of haven. U springt van boord, neemt uw koffer of tas aan en loopt het strand op. Daar kunt u een paardenkarretje aanhouden om    u naar uw hotel te laten brengen.

G I L I – E I L A N D E N
Wit poederstrand en wit koraal. Het water kleurt turkooizen en u zwemt mee met een zeeschildpad. Hij gaat langzaam en kijkt u met een oog aan.

Zandpaden langs het strand dienen als fietspad. En het belangrijkste: de stilte. Op de Gili eilanden is geen gemotoriseerd vervoer. Na een stukje fietsen bestelt u een heerlijk glas wijn en een gegrilde kreeft. Bij ieder restaurant zijn er strandstoelen en krijgt u een handdoek aangereikt. Kunt u even een verfrissende duik nemen. Met uw voeten in het warme zand wandelt u terug naar uw stoel. Loungemuziek wisselt af met reggae. Wie hier kwam voor een week, bleef vaak een maand. De ultieme plek voor ontspanning.Culinaire tip van TRAVELBOUTIQUE: Aan de zee zijn er vele goede restaurants, als Beach House, Scallywags Seafood Bar & Grill en de Trattoria Cucina Italiana, met vele soorten pizza’s die worden gebakken in een traditionele steenoven.

Dag 19

Gili Trawangan, Villa Ombak Hotel op basis van logies en ontbijt. Dag ter vrije besteding.

Dag 20

Vandaag gaat u onder begeleiding van een gids snorkelen in de turkoois blauwe wateren van Gili Trawangan. Met de boot gaat u varen naar verschillende riffen. U krijgt snorkelmateriaal en u geniet van de onderwaterwereld van schildpadden, koralen en vele kleurrijke vissen. De lunch is vandaag inclusief. Na de trip wordt u teruggebracht naar de villa.

Dag 21

Gili Trawangan, Villa Ombak Hotel op basis van logies en ontbijt. Dag ter vrije besteding.

Dag 22

Na het ontbijt wordt u opgehaald voor de vaart met de fastboat naar de haven van Padangbai. Van daaruit gaat u met de chauffeur naar uw villa in Seminyak, Bali Dyana Villa’s. De middag heeft u ter vrije besteding.

Seminyak
Het hippe Seminyak is het shopping- en restaurant-mekka van Bali. Seminyak kent veel boutiques met dames- en herenmode en prachtige winkels voor interieurinrichting. Er zijn vele hippe restaurants en beach clubs waar u met een cocktail in de hand van de zonsondergang kunt genieten. Voor u vertrekt krijgt u van ons de Shopping List voor de beste adressen om te winkelen en de culinaire lijst met fijne restaurants, waaronder Sarong en Slippery Stone en natuurlijk de lounge clubs KuDeTa, PotatoHead of ‘W’ (spreek uit als: ‘double u’).

Dag 23

Seminyak, Bali Dyana Villa’s/Tony’sVilla op basis van logies en ontbijt. Dag ter vrije besteding. Vandaag neemt u een fijne massage, een spabehandeling… of wordt het shoppen?

Dag 24

Vandaag haalt de chauffeur u op voor de vlucht van Bali naar Nederland. U vliegt per Singapore Airlines van Denpasar naar Singapore en aansluitend vliegt u van Singapore naar Amsterdam. Deze vlucht vertrekt in de avond en u arriveert in Amsterdam de volgende dag.

Dag 25

Aankomst in Amsterdam.

Einde van de reis.

PRIJS

De prijs van deze reis is EUR 2.100 per persoon in het laagseizoen en EUR 2.450 in het hoogseizoen. De tickets Amsterdam-Singapore-Yogyakarta/Denpasar-Singapore-Amsterdam kosten in het laagseizoen EUR 790 en in het hoogseizoen EUR 1.200 per persoon. Deze zijn bij de reissom niet inbegrepen, we kijken op het moment dat jullie gaan boeken naar de voordeligste route en airline.

Bijkomende kosten zijn de boekingskosten EUR 25 en ticketverzekering EUR 10 per persoon. Plus eenmalig de Bijdrage Calamiteitenfonds van EUR 2.50 per boeking.

De rondreis in Singapore, Java & Bali en de Gili-eilanden is inclusief:

 • privétransport per A/C auto met chauffeur inclusief brandstof
 • verblijf in 4-sterren hotels in een tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt
 • retour transfers Singapore airport-hotel
 • retour transfers Yogyakarta airport-hotel
 • activiteiten en tours zoals beschreven in het programma
 • Borobudur fietstour inclusief gids en lunch
 • Yogya city tour, Prambanan en Kraton-bezoek met gids
 • Bromo zonsopgang tour met jeep
 • Ticket Surabaya-Denpasar met Garuda Indonesia
 • Retour transfers Denpasar airport-hotel
 • Tour Uluwatu met gids en seafood diner op strand Jimbaran
 • White water raften in Klung Kung incl. lunch
 • Countryside tour met gids Bali (Batukaru, rijstterrassen Jatiluwi, Coffee Luwak, Bratan meer)
 • Fietstour van halve dag in Ubud incl lunch
 • Retourticket speedboot haven Bali Padangbai-Gili Trawangan
 • Gili Trawangan snorkeltrip incl. gids, materiaal en lunch

Voor vertrek ontvang je van ons een plattegrond van Singapore met alle highlights waar je met de metro of taxi gemakkelijk op eigen gelegenheid naartoe kunt. Ook krijg je een beschrijving van iedere plaats waar je heen gaat plus de lekkerste restaurants. Voor de dames is er de Shopping List met de tofste winkels van Bali met een plattegrond met de winkelstraten. Ook krijg je de Book List, een lijst mooie romans over de bestemming waar je heen reist zodat je tijdens je reis nog meer kan genieten van je boek!