Bhutan is de hemel op aarde en je zult hier indrukken opdoen die je nooit meer verlaten. Ga je naar Bhutan reizen, wil je de mooiste onontdekte plekjes zien en doe je dit graag ontspannen en onbezorgd? Met liefde stellen wij een onvergetelijke reis voor je samen door dit magische, spirituele land.

Hoog in de Himalaya, verstopt tussen de bergen, ontvangt Bhutan slechts een paar duizend toeristen per jaar. Het land van de Donderdraak heeft een ongerept, puur landschap van besneeuwde bergtoppen, valleien vol dennenbomen en roze rododendrons. Reis door slingerende blauwe rivieren met oevers van kiezel en prachtige kersenbloesems. Het tropische klimaat vind je diep in het land, in het kleine dorp. Geniet van de rust, spiritualiteit, vriendelijke bevolking, schoonheid en de warme middagzon.

Welke Bhutan reizen op maat boekten wij eerder?

Reizen naar BHUTAN: Wat beleef je hier?

Reizen Bhutan de natuur als pure bron

De natuur als pure bron van levensvorm

De mensen in Bhutan koesteren de natuur als pure bron van iedere levensvorm. De regering heeft dan ook een Nationale Milieu Strategie. Het is het enige land ter wereld dat meer dan klimaatneutraal is. Reizen naar Bhutan als échte natuurliefhebber? Laat je in dit land betoveren door het pure gevoel van de natuur, de adembenemende uitzichten en van de heldere lucht die je inademt. Begin de ochtend met je wollen trui aan en geniet van de frisheid. ‘s Middags begroet de zon je liefdevol, met warme stralen.  

Tibetaans Boeddhisme reizen bhutan

Tibetaans Boeddhisme, de tantrische vorm van het Mahayana Boeddhisme

Het Boeddhisme resoneert in alles wat de bevolking van dit prachtige land doet. De manier waarop zij denken over de medemens, voeding, de natuur, de dieren, het verkeer en de langetermijnvisie over het land. Voor spirituele reizen is Bhutan dan ook dé plek om naartoe te reizen.

Goden, godinnen, mythen en sprookjes in Bhutan

Bezoek tijdens je reis prachtige tempels en kloosters, die midden in het indrukwekkende berglandschap gevestigd zijn. Stupa’s, gebedsvlaggen en gebedsmolens vind je langs iedere weg en bergpas, allen met hun eigen liefdevolle betekenis.

Jaarlijkse festivals in Paro en Thimphu, brengen de lokale mensen samen in hun verering van hun Guru Rinpoche en andere goden en godinnen. Volgens de lokale bevolking wonen er yeti’s in de sneeuw, kwam de guru op de rug van een tijgerin naar Bhutan en zijn het de draken die het land beschermden. In dit land zijn mythen en sprookjes onderdeel van het dagelijks leven.

Heerlijk eten tijdens je reis door Bhutan

Dat Bhutan een spiritueel, Boeddhistisch land is ondervind je overal, ook in het eten. In je hotel worden met liefde de lekkerste vegetarische gerechten klaargemaakt. Denk aan verse asperges, spinazie en worteltjes uit de bergen, met gekookte rode en groene pepers in kaassaus.

Reizen Bhutan contemplatie

Reizen naar Bhutan: het land van de rust en contemplatie

Het betoverende gevoel dat je hebt in Bhutan is bijna niet te beschrijven. De tempels en kloosters liggen altijd in de bergen, waar rust en contemplatie je automatisch bedekken als een warme deken. Zodra je een pad op loopt naar een tempel of Dzong, kun je alles even achter je laten. Rusten, ontspannen en opgaan in dit moment. Dat maakt reizen in Bhutan een van de mooiste ervaringen van je leven.