Lombok is het eiland van de groene kusten met tropische baaien, rijstvelden, grazende koeien en witte zandstranden. Als onderdeel van de Sunda eilanden, ligt Lombok op een uur varen met de speedboot vanaf Bali. Er zijn veel mooie bezienswaardigheden op Lombok. Ontspan je volledig of maak een actieve trekking naar de top van een vulkaan. Lombok heeft zowel voor de relaxte en luxe reiziger, als voor de meer actieve en sportieve reiziger veel te bieden. Wil jij naar Lombok reizen? Wij kennen de mooiste (onontdekte) plekjes op dit prachtige eiland. Bekijk onze tips of vraag een reisvoorstel aan.

Welke Lombok reizen op maat boekten wij eerder?

Naar Lombok reizen: Wat beleef je hier?

Reizen Lombok Mount Rinjani beklimmen

Beklim Mount Rinjani, tijdens een uitdagende trekking

Ben je graag actief tijdens je reis naar Lombok, Indonesië? De trekking door de natuur naar de top van Mount Rinjani (een vulkaan) is uniek en uitdagend. Wandel langs heetwaterbronnen en een schitterend kratermeer. Aangekomen bij de top geniet je van een adembenemend uitzicht. Voor deze trip heb je minimaal drie dagen nodig.

Reizen Lombok multicultureel

Multicultureel Lombok

De oorspronkelijke bewoners van Lombok, de Sasak, leven in mooie harmonie met de Moslims, Hindoes, Chinezen en Christenen. Ga je door Lombok reizen, bezoek dan zeker een Chinees kerkhof, een prachtig eerbetoon aan de overledenen. Ben je op zoek naar een authentiek souvenir? Eeuwen geleden maakten de Sasak prachtige potten en manden. Dit doen zij nog steeds. Helaas passen deze unieke producten niet in je koffer, maar je kunt het wel laten opsturen naar Nederland.

Prachtige zonsondergang, met uitzicht op de Gunung Agung

Vanaf Senggigi, wat een fijne start is voor je reis op Lombok, heb je een prachtige zonsondergang. Je kijkt uit op de Gunung Agung, de heilige berg van Bali.

Reizen Lombok luchtfoto

Eilandhoppen Indonesië, combineer Lombok met andere eilanden

De Indonesische Eilanden zijn allemaal heel verschillend. Combineer een reis naar Lombok bijvoorbeeld met een snorkeltrip op de bekende (Gili Trawangan, Meno of Air) of de verlaten Gili Eilanden (Gili Nanggu, Gili Bedis en Gili Sudak). of met een avontuurlijke Jungle trekking op Sumatra. Met liefde stellen wij een reis op maat voor je samen.

Reizen Lombok strand Senggigi

Relaxen op het strand van Senggigi

Waar je op Bali nog wel eens drukte kan ervaren, zul je op Senggigi weinig toeristen vinden. Dit brede zandstrand, waar kleine bootjes aangemeerd liggen, is een fijne plek om totaal te ontspannen. Lees een boekje terwijl je de warme zonnestralen op je huid voelt, of laat je masseren op het strand. Op deze plek koop je prachtig textiel en parels. Wil je gaan snorkelen? Met een korte boottrip vaar je naar de Gili Eilanden (LINK), vanaf waar je prachtig kunt snorkelen.