Hongkong: Stopover in hip Hongkong op jouw reis naar Azië

Hongkong, gelegen aan de Zuid-Chinese zee is een hippe, enerverende stad om te bezoeken onderweg naar jouw bestemming in Azië als de Filipijnen of Bali. Je kunt er prima twee dagen verblijven en ontdekt dan de winkelstraten, schiereiland Kowloon of ga heerlijk street food eten zoals reisjournalist Anthony Bourdain daar altijd zo smulde.

Welke reizen naar Hongkong boekten wij eerder?

Naar Hongkong vlieg je rechtstreeks met Cathay Pacific, en dus is het leuk om onderweg op reis naar Indonesië of de Filipijnen na tien uur vliegen vanaf Amsterdam een stopover te maken.

Geef aan wanneer je wil vliegen en dan plannen wij een leuke stopovervoor je. We adviseren minimaal drie nachten te verblijven om de stad goed te verkennen.

Reizen naar Hongkong: Wat beleef je hier?

Lantau Island en de grote Boeddha

Ontdek dit fijne eiland en bewonder de grote Boeddha zoals de lokale inwoners van Hongkong dat ook doen. Je hebt mooi uitzicht over de stad.

Streetfood in de kleine straatjes van Hongkong

Heerlijk slenteren door de kleine straatjes is het leukste wat er in Hongkong te doen is. Omdat je hier geuren ruikt die je niet kent van thuis. Overal een lawaai van wokken en messen en kies een gerechtje dat je nog niet kende. Noodles zijn altijd een aanrader!

Hop On Hop Off Bus door Hongkong

Als je weinig tijd hebt en toch veel wil zien, adviseren wij altijd de rit in de hop-on-hop-off bus te pakken. Je rijdt in drie uur door de stad en ziet alle highlights. Als je op een plekje komt dat je leuk vindt, stap je even uit, wandel een rondje, drink een verse thee of eet verse noodles. En zodra de volgende bus komt stap je weer op. Kijk wel naar het kleurnummer, want niet alle bussen doen dezelfde route.

Ga varen op de ParelRivier in Hongkong

Relaxed, mooi uitzicht en terug in de tijd. Zo kwamen de handelsreizigers de stad in gevaren om zijde en wierook te kopen en kruiden en opium te verkopen. Droom weg en geniet van de frisse lucht op het water en het mooie uitzicht over de skyline.

Hongkong met de kids: Restaurant Hello Kitty!

In de wijk Yau Ma Tei ligt een heel uniek restaurantje dat voor kinderen helemaal het einde is! Alle gerechtjes hier worden gemaakt in de vorm van Hello Kitty. Zelfs je dimsummetjes zien er superlief uit.