Singapore reizen: Reis naar de leukste stad van Azië

SFEER PROEVEN IN SINGAPORE
Singapore is de brug tussen Westen en Oosten, met de echte Aziatische sfeer, Chinese pakhuizen, een orchideeëntuin met honderden kleuren en vormen bloemen. Bij de authentieke food mall kies je de lekkerste lokale gerechten voor een paar Sing dollar.

Welke Singapore reizen op maat boekten wij eerder?

Voor een voorstel voor jouw stopover tijdens je reis naar Azië, bel je ons en we boeken voor jou de leukste hotels. We adviseren minimaal drie nachten te verblijven om de stad twee dagen te kunnen verkennen. Voor vertrek krijg je van ons een lijst met tips en een landkaart met de leukste plekken daarop aangegeven.

Reizen naar Singapore: Wat beleef je hier?

Een prachtige stad met veel leuke plekjes, perfect voor een stopover om je reis even te onderbreken en om deze unieke stadsstaat te verkennen. Het hele jaar is Singapore goed te bereizen, al valt het regenseizoen van november tot en met februari.

We zetten de vijf leukste plekjes voor je op een rij.

Dompel je onder in Azië: China Town

Neem de metro of taxi en laat je naar China Town brengen. Grote Chinese pakhuizen vol antiek, beelden, Chinees porselein en lekkere snacks brengen je meteen in de sfeer van Azie. Wandel door de straatjes en breng beslist een bezoek aan de Hindoe tempel en de Boeddhistsche tempel. Hier zie je een van de mooiste Boeddhistische beeldjes.

Raffles Hotel in Singapore

Nip aan je Singapore Sling cocktail bij Raffles Hotel

Het Raffles Hotel is het hotel van Singapore. Gebouwd aan het begin van de vorige eeuw, kent iedereen die in Singapore is geweest deze unieke plek. Onlangs is het gerenoveerd.

Wandel het hotel binnen en neem de klassieker die in deze bar, de Long Bar voor het eerst is geshaket: de Singapore Sling! Meer zin om te lunchen? Ga dan lekker in de tuin zitten en neem een Aziatische of westerse lunch.

Shoppen in de winkelstraat van Orchard Road

Winkelen is meestal niet het doel van onze reizen, maar deze winkelstraat moet je toch echt wel gezien hebben. Hij is de meest beroemde, grootste en bekendste in Azie. Aan deze straat liggen veel winkels met bekende topmerken en zijn er regelmatig grote ‘sales’ waarin je high end mode kunt kopen voor een leuke prijs. Onze favoriet is de Takashimaya, waar je de grootste boekhandel van Azie vindt.

Wandelen door de tuinen van Gardens by the Bay

Bij het andere skyline hotel Marina Bay Sands zie je deze tuin en in de avond is deze plek prachtig verlicht. Singapore wil een groene stad zijn en legde daarom deze enorme tuin van 100 hectare aan. Ga zeker naar de Flower Dome waar je in kleuren wordt gedompeld. De supertrees van 25 tot 50 meter hoog zitten vol technische snufjes: ze vangen regenwater op en kunnen energie opwekken via zonnecellen.

Hop on Hop Off Bus Singapore

Wie weinig tijd heeft pakt de bus. Deze stopt bij alle highlights van de stad. In een paar uur pak je zo wel de sfeer die de stad te bieden heeft. Je kunt overal naar wens uitstappen en de volgende bus weer nemen naar jouw volgende avontuur. Vanuit Changi Airport zijn er voor passagiers die met Singapore Airlines vliegen. Deze passagiers kunnen gebruik maken van een gratis city trip (zowel overdag als ’s avonds, check bij Terminal 1 en 2 de Infodesk en schrijf je tijdig in). Maak zeker eens stop bij de Botanische tuin met duizenden soorten kleurrijke orchideeën.