Wie aan Maleisie denkt, denkt aan een modern land in Azië. Deze bestemming is heel veelzijdig. Van een wereldstad als Kuala Lumpur
met 2 miljoen inwoners, de authentieke kampungs waar je heerlijk kan eten, rijstvelden, theeplantages, stranden met palmbomen… tot de provincies
in het oosten Sabah en Sarawak.

Op Sarawak kun je kennismaken met de Iban stam die nog leven naar eeuwenoude tradities. Blijf er een nacht slapen voor een echte unieke ervaring! En maak een trip naar Semenggoh om de orang oetans in het wild te zien. Sabah is het eiland van de jungle, veel verschillende soorten unieke planten en dieren en een kleurrijke, pure onder waterwereld.

Op het schiereiland reis je door de geschiedenis: naar Malakka, Kuala Lumpur, de Cameron Highlands, Penang, Langkawi. Of ga je voor de jungle in Taman Negara en bezoek je het dorpse leven bij Kota Bharu? De sfeer is een combinatie van de oude Engelse kolonie, Islamitische straatbeelden en pure natuur. Het schiereiland heeft een mooie afwisseling uw reis.

Het straatbeeld is heel divers. Van moskeeën tot kleine kraampjes, torenhoge flats tot kleurrijke Chinese pakhuizen. Eeuwen geleden al was Maleisie de perfecte haven om handel te drijven en het werd dan ook bezet door Cambodja!, Sumatra, Java, China, Portugal en Nederland. De Britten hebben er ook een tijd gezeten en die legden perfecte wegen aan. Daarom kun je het schiereiland prima zelf ontdekken met de auto.

Stranden zijn er veel, evenals mooie tropische eilanden. Penang en Langkawi zijn de meest bekende (en toeristische). Meer onbekend en met een geweldige onderwaterwereld zijn Pangkor Laut, Perhentian, Lankayan, Sipadan, Tioman en de eilanden waar u met schildpadden snorkelt: Selingan en Satang in Oost-Maleisië.

Reissuggesties