Ben je op zoek naar een avontuurlijke reis? Een groter avontuur dan een reis naar Komodo Indonesië en het nabijgelegen Rinca maak je niet mee. Op deze eilanden wonen slechts enkele mensen, want het is te gevaarlijk om hier te wonen. Wel worden deze eilanden bewoond door kleurrijke tropische vogels, wilde karbouwen (waterbuffels), herten, apen en komodovaranen. Is avontuurlijk reizen jouw ding? Met plezier stellen wij een unieke reis voor je samen, naar het meest ongerepte deel van Indonesië.

Welke reizen naar Komodo Indonesië en Rinca boekten wij eerder?

Reizen naar Komodo Indonesië en Rinca: Wat beleef je hier?

Komodovaranen spotten op Komodo en Rinca

Een ontmoeting met een komodovaraan vergeet je nooit meer! Deze indrukwekkende hagedis kan wel drie meter lang worden en is hiermee de grootste hagedis ter wereld. Komodo en Rinca zijn de beste plekken om de komodovaranen in het wild te spotten. Tijdens een avontuurlijke jungle trekking sta je ineens oog in oog met deze imposante dieren.

Snorkelen naast mantaroggen bij Pink Beach

Er zijn maar weinig plekken op aarde waar je de bijzondere mantarog kunt spotten.Vaar met een klein bootje naar Pink Beach, waar je met je snorkel de adembenemende onderwaterwereld bewondert. De riffen en vissen zijn vooral roze van kleur, afgewisseld met blauwe zeesterren. Ineens zwemt er een mantarog voorbij. Zoiets heb je nog nooit gezien! Het spotten van een mantarog zal ook één van de meest bijzondere hoogtepunten van je reis zijn.

Foto: Tommy Schultz

Een bijzondere nacht op Komodo Indonesië

De avonden zijn prachtig op Komodo Indonesië. Er is weinig licht op dit tropische eiland en vanaf je hotel of tijdens een nachtwandeling bewonder je een fonkelende sterrenhemel. Als de zon opkomt vliegen er duizenden vleermuizen over. Dit zijn vliegende honden (kalongs), die genoten hebben van de papaya en ananas. Een prachtige aanvulling op je avontuurlijke reis.

Avontuurlijke jungle trekking op Rinca of Komodo

Met je eigen boot vaar je naar de kust van het Indonesische eiland Rinca, waar de trekking begint. Vanaf dit moment, mag je niet praten. Na ongeveer een uur arriveer in de jungle, waar de échte trekking begint. Het zweet loopt over je gezicht, want de luchtvochtigheid is hier hoog. Met zware schoenen vol modder, steek je aan een liaan de rivier over. Je bent écht op avontuur. Tijdens deze trekking spot je tropische vogels, herten en apen.

Een dagtripje naar de binnenlanden van Flores

Een dagtripje rondom het plaatsje Labuan Bajo neemt je mee naar een prachtige wereld, waar je geen andere toeristen zult tegenkomen. Bewonder de kleine dorpen, het lokale plattelandsleven en een prachtige waterval.