Reis naar Bali, Gili eilanden en Komodo eiland

Dag 1

Vandaag start uw reis en vliegt u van Amsterdam naar Bali. Als u eenmaal bent ingestapt, begint de reis. Tijdens de vlucht kunt u eindelijk dat boek lezen waar u niet aan toe kwam of de nieuwste films bekijken.

Dag 2

Vandaag komt u aan in Bali. Bij aankomst in Denpasar airport haalt u een gratis visum voor uw verblijf in Indonesië. De chauffeur haalt u op bij de luchthaven en brengt u naar Sanur. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding en kunt u uitrusten van de reis.

Dag 3

Sanur, hotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 4

Sanur, hotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 5

Fietsen door de kleine dorpjes en rijstvelden

Combineer een ontspannen fietstochtje met een prachtige manier om Bali te verkennen    buiten de gebaande paden. De chauffeur haalt jullie op bij het hotel in Sanur en brengt jullie naar het dorpje Luwus, vlakbij het stadje Mengwi. De gids vertelt jullie over de omgeving en terwijl jullie door het platteland van Bali fietsen zie je het leven zoals het vroeger was. Er is altijd tijd voor een fotostop. Zie de mensen die op de rijstvelden werken, de vrouwen die de was doen in de rivier. Drink een verse kokosnoot, vers uit de boom geplukt! Aangekomen bij de Bale-Bale (een houten huisje in de natuur) staat een   pick nick klaar. Na de lunch brengt de chauffeur jullie naar het hotel in Sanur.

Dag 6

De chauffeur brengt jullie van Sanur naar Sidemen. In Sidemen kun je op eigen     gelegenheid een wandeling maken door de mooie natuur. Je kunt er ook bij het Samanvaya Resort een healing ondergaan bij de healer Mangku Mastra, beroemd in de hele regio (moeten we van te voren reserveren want hij heeft ook veel publieke verplichtingen in de tempels). In het resort liggen wandelroutes klaar bij de receptie.

Optioneel: Tourtje Oost-Bali

Vanuit hier kun je ook een bezoek brengen met onze gids en chauffeur aan Klungkung, Paleis van Justitie Kertagosa, Oorlogsmonument oorlog Bali-Nederland, Vleermuisgrot, lunchen in Candidasa aan zee. Laat maar weten dan kunnen we een mooi tripje in elkaar zetten.

Optioneel:  Het spirituele Bali Vandaag maakt u kennis met de diepere betekenis van het spirituele Bali. De chauffeur brengt u naar een zeer bijzondere tempel in Bali: de Tirta Empul tempel. De gids zal u ook vertellen over de manier waarop men bidt om zich te reinigen in de Tirta Empul, de heilige bron. Deze bron is gelegen in het dorpje Tampaksiring, bij alle  Balinezen zeer bekend

U gaat deze ceremonie met uw gids uitvoeren. Deze bron is gemaakt door de god Indra, als zuiverend water tegen vergiftiging van lichaam, geest en ziel. Zeker op feestdagen en nieuwe maan dompelen de Balinezen zich er graag onder. Naast een indrukwekkend mooie poort en grote waringinboom, bevindt zich de entree. Niet alle van de twaalf fonteinen zijn geschikt voor het baden, maar dat vertelt de gids u wel. Het zal een bijzondere ervaring zijn, want in tegenstelling tot andere reizigers, gaat u niet aanschouwen maar met de lokale Balinezen mee in hun traditie, een ervaring om nooit te vergeten.

Optioneel: Als je het interessant vindt, kunnen we na het bezoek aan deze tempel een afspraak voor je maken bij een echte Balinese Healer. Waar wij bekend zijn met een dokter voor fysieke klachten, een psycholoog voor psychische klachten, is het in Bali heel gewoon om een healer te bezoeken en hem of haar om advies te vragen. Zij luisteren naar fysieke en mentale klachten en geven je advies op allerlei manieren. Dat kan zijn in voeding, sport, ontspanning, oefeningen, een mantra… maak het een keer mee en laat je verrassen! Voor Balinezen is dit niet bijzonder, zij gaan eerder naar een healer dan naar een ander soort arts.

Dag 7

Sidemen, hotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 8

Sidemen, hotel op basis van logies en ontbijt.

(Foto’s: Pearl of Trawangan en Karma Reef Resort Gili Meno)

Dag 9

Vandaag haalt de chauffeur u op voor de rit naar de haven van Bali aan de oostkust, Padangbai. Hier staat de fast boat voor jullie klaar. Riemen vast en de speedboot vertrekt richting Lombok. Na ongeveer een uur varen komt u aan bij Gili Trawangan, het grootste eiland van de drie Gili’s. Hier is geen steiger of haven. U springt van boord, neemt uw koffer of tas aan en loopt het strand op. Daar kunt u een paardenkarretje aanhouden om u naar uw hotel te laten brengen. U verblijft in het hotel op basis van logies en ontbijt.

 G I L I – E I L A N D E N
Wit poederstrand en wit koraal. Het water kleurt turkooizen en u zwemt mee met een zeeschildpad. Hij gaat langzaam en kijkt u met een oog aan.

Zandpaden langs het strand dienen als fietspad. En het belangrijkste: de stilte. Op de Gili eilanden is geen gemotoriseerd vervoer. Na een stukje fietsen bestelt u een heerlijk glas wijn en een gegrilde kreeft. Bij ieder restaurant zijn er strandstoelen en krijgt u een handdoek aangereikt. Kunt u even een verfrissende duik nemen. Met uw voeten in het warme zand wandelt u terug naar uw stoel. Loungemuziek wisselt af met reggae. Wie hier kwam voor een week, bleef vaak een maand. De ultieme plek voor ontspanning.

Culinaire tip van TRAVELBOUTIQUE: Aan de zee zijn er vele goede restaurants, als Beach House, Scallywags Seafood Bar & Grill en de Trattoria Cucina Italiana, met vele soorten pizza’s die worden gebakken in een traditionele steenoven.

Dag 10

Gili Trawangan, hotel op basis van logies en ontbijt. Dag ter vrije besteding. Ter plaatse kunt u diverse snorkelexcursies boeken. Boekt u die tour waarbij u een bezoek brengt aan de koraalriffen waar de reuzenschildpadden verblijven, en zwem naast deze zeer mooie en bijzondere dieren.

Dag 11

Gili Trawangan, hotel op basis van logies en ontbijt. Dag ter vrije besteding.

Dag 12

Gili Trawangan, hotel op basis van logies en ontbijt. Dag ter vrije besteding.

Dag 13

Na het ontbijt wandelt u naar het kantoor van de speedboat-organisatie voor de vaart met de fastboat naar de haven van Serangan. Van daaruit gaat u met de chauffeur van de speedboat company naar uw hotel in Sanur waar u verblijft op basis van logies en ontbijt.

Dag 14

Trip naar Komodo De chauffeur haalt u op in Sanur en jullie vliegen met Garuda Indonesia van Denpasar in Bali naar Labuan Bajo in Flores. De vlucht duurt anderhalf uur. De vlucht GA 7036 met Garuda Indonesia vertrekt om 10.50 uur en ariveert in Flores om 12.25 uur. Labuan Bajo ligt op het meest westelijke puntje van het eiland Flores. De luchthaven is pas onlangs verbouwd zodat er grotere toestellen kunnen landen. De baai van Flores is eenvoudig en kleinschalig.

De als snoepjes gekleurde zeilen van de zeilbootjes en vissersboten die in de haven liggen, geven de haven een gezellige sfeer. De huisjes zijn omringd door roze en paarse bougainvilles. Lelies en zonnebloemen groeien hier uit de scheuren in de muren, langs de zanderige straatjes.

De chauffeur brengt u naar de boot waar u aan boord gaat voor de unieke belevenis van   Komodo en Rinca eiland, waar de Komodo Varanen leven. U stapt aan boord van een zeer eenvoudige, lokale boot en ervaart een bijzondere cruise langs de pure natuur en kleine eilanden voor de kust van Flores. De lunch en diner worden aan boord geserveerd. Aangekomen in Rinca gaat u van boord. De ranger zal u uitleg geven over de trekking op zoek naar de Komodo varanen. Zorgt u dat u stevige schoenen aan heeft.

Na de trekking keren jullie terug naar de boot en dineren en overnachten op de boot. De boot is een zeer simpele accommodatie met matrasjes en een toilet. Er is geen luxe aan boord. Slapen op het dek onder de sterrenhemel is de mooiste optie.

U overnacht met de boot bij het Kalong Island, waar de grote vliegende honden verblijven. Deze vleermuizen eten enkel fruit. Gedurende de nacht eten zij papaya en mango en tegen zonsopgang vliegen ze terug naar het andere eiland om te slapen. Vraag de schipper jullie wakker te maken, dan kun je ze in grote getalen zien overvliegen.

Komodo & Rinca
Een groter avontuur kunt u niet meemaken. U vaart met de eigen boot naar de kust van het eiland Rinca. Na een wandeling van een uur arriveert u in de jungle. De ranger heeft al aangegeven dat u niet mag praten. Lijkt het nu zo warm? Vochtig is het en de schoenen zitten vol modder. Aan een liaan steekt u een rivier over. En dan na een hiking door de jungle staat u oog in oog met een Komodovaraan.

Rinca en Komodo zijn ongerepte eilanden waar slechts enkele mensen wonen. Zij zijn erkend door Unesco als Werelderfgoed. Wonen is er simpelweg te gevaarlijk, maar een bezoek aan zo’n natuurpark een prachtig avontuur. Tijdens de wandeling spot u de nesten van de varanen, maar ook tropische vogels, wilde karbauwen, herten en apen.

De Komodovaraan is een uniek reptiel in de wereld. In het engels wordt hij ‘Dragon’ genoemd, draak. Hij kan wel 3 meter lang worden en is uitermate giftig. Met de ranger maakt u een pittige hiking door de tropische jungle en de grassteppes waar de varaan overdag ligt te zonnen. Ook zitten de varanen in de bomen, want zij zijn kannibalen, dus moeten oppassen voor soortgenoten. Op de grond bouwen zij hun nesten waar zij hun eieren in leggen. Jonge varanen zitten in de bomen. Dat moet wel want Komodo varanen zijn kannibalen. Als de schemering in valt, zorgt de ranger dat u terug op de boot bent want dan gaat de varaan op jacht.

In de nacht bewondert u er een fonkelende sterrenhemel. Bij zonsondergang en zonsopkomst komen er duizenden vleermuizen overvliegen. Het zijn kalongs, vliegende honden, die zich tegoed hebben gedaan aan papaya en ananas. Vraagt u de schipper u op tijd wakker te maken! U vaart naar Pink Beach waar u kunt zwemmen en snorkelen. De riffen en vissen zijn allen roze van kleur, afgewisseld met blauwe zeesterren. Deze eilanden zijn puur avontuur, ver van de bewoonde wereld.

Dag 15

Tegen zonsopgang ziet u de kalongs van het ene naar het andere eiland vliegen, een spectaculair gezicht! Na het ontbijt vaart de boot naar Pink Beach, waar u een van de mooiste snorkelexcursies van de wereld kunt maken. De mooie baai heeft een roze strand en de onderwaterwereld is kleurrijk, vol van koralen, vissen en andere dieren als sponzen en waterkomkommers. Lunch is inbegrepen. Na deze unieke dag brengt de boot jullie terug naar Labuan Bajo voor de overnachting.

 Dag 16

Na het ontbijt haalt de chauffeur jullie op en brengt je naar de Cunca Wulang Canyon, een mooie natuurlijke omgeving van tropisch regenwoud. De schitterende watervallen kletteren naar beneden. Het is een fijne omgeving om te wandelen en te zwemmen. Vanille, koffie en cacao worden hier verbouwd door de lokale mensen. De lunch is inbegrepen. Op de terugweg stoppen jullie bij de Spiegelgrot met grote rotsformaties en stalactieten. Het Panorama Point geeft een mooi uitzicht over de pure natuur van Flores. Daarna gaan jullie terug naar het hotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 17

Na het ontbijt haalt de chauffeur u op bij de haven voor de vlucht van Flores naar Bali. U vliegt met de Garuda Indonesia GA7037 die om 12.50 uur vertrekt en om 14.15 uur in Denpasar aankomt. Op de luchthaven van Bali haalt de chauffeur u op en brengt u naar het hotel in Seminyak waar u verblijft op basis van logies en ontbijt.

Dag 18

Seminyak, hotel op basis van logies en ontbijt.

Optioneel: Kecak Dans en Seafood Grilled Diner Jimbaran strand

U rijdt naar de Uluwatu tempel, de tempel aan de zuidelijkste punt van Bali. De tempels ligt op een uitstekende rots en te midden van een groene heuvel. In de zee ziet u vanaf een afstand grote zeeschildpadden zwemmen. Op deze plaats is de zonsondergang spectaculair. Gedurende de zonsondergang woont u de beroemde kecak-dans bij. Deze heilige dans symboliseert het verhaal van het Ramayana. Prins Rama verliest zijn prinses Sita die is ontvoerd door de kwade koning van Lanka. Het apenleger van Hanuman komt Rama te hulp en redt Sita. Een troep van 150 mannen dient als koor en beelden de apen uit. Een indrukwekkende dans op een heel bijzondere plek.  De Uluwatu Tempel ligt 70 meter boven de zee. Aansluitend brengt de chauffeur u naar Jimbaran, waar u op het strand tijdens een mooie zonsondergang geniet van een gegrild seafood-diner op het strand. Na het diner brengt de chauffeur u naar uw hotel in Seminyak. EUR 60 per persoon.

Dag 19

Seminyak, hotel op basis van logies en ontbijt.

Seminyak
Het hippe Seminyak is het shopping- en restaurant-mekka van Bali. Seminyak kent veel boutiques met dames- en herenmode en prachtige winkels voor interieurinrichting. Er zijn vele hippe restaurants en beach clubs waar u met een cocktail in de hand van de zonsondergang kunt genieten. Voor u vertrekt krijgt u van ons de Shopping List voor de beste adressen om te winkelen en de culinaire lijst met fijne restaurants, waaronder Sarong en Slippery Stone en natuurlijk de lounge clubs KuDeTa, PotatoHead of ‘W’ (spreek uit als: ‘double u’).

Dag 20

Seminyak, hotel op basis van logies en ontbijt. Dag ter vrije besteding. Gaat u naar het loungestrand van KuDeTa, een massage nemen of laat u zich verwennen met een spabehandeling? Voor de dames: als aandenken aan Bali laat je manicuren op het strand van Seminyak en de nagels lakken met frangipani bloemetjes er op…

Dag 21

De chauffeur haalt u op en brengt u naar de luchthaven van Denpasar voor de vlucht naar Amsterdam.

Dag 22

Aankomst in Amsterdam. Einde van de reis.

PRIJS

De prijs van deze reis is EUR 1.900 per persoon op basis van twee personen. De tickets naar Bali zijn daarbij niet inbegrepen. Wie op tijd boekt, boekt ze al voor EUR 596 met Garuda Indonesia. Wij boeken alle airlines, dus laat weten wanneer je wilt gaan en we zoeken de meest voordelige tickets voor je.

De rondreis in Bali, Gili & Komodo is inclusief:

  • privétransport per A/C auto met chauffeur
  • verblijf in 3-sterren hotels op basis van logies en ontbijt
  • activiteiten en tours zoals beschreven in het programma
  • Komodo-eilanden 4 dagen/3 nachten, inclusief: retourvlucht, overnachtingen in hotel met ontbijt, trekking en snorkelen vanaf en 1 overnachting op zeer eenvoudige lokale boot incl lunch en gids.

De rondreis is exclusief:

  • reis- of annuleringsverzekering, lunches & diners, persoonlijke uitgaven als fooien, donaties, optionele excursies.

N.B. De tempels op Bali mogen niet worden betreden als de vrouw in haar menstruatieperiode is.

 

HOTELS

Plaats Hotelnaam
Sanur Swiss Bel In Resort Watu Jimbar deluxe jacuzzi kamer 4*
Sidemen Teras Bali- Rice Terrace Bunglaows and Spa 3* deluxe kamer
Gili Trawangan Aston Sunset Beach Resort Gili Trawangan 3* superior kamer
Labuan Bajo Puri Sari Beach Hotel 3* deluxe king
Seminyak Tonys Villa Bali 3* Deluxe Pool Access

 

UPGRADE

Als u de hotels wilt upgraden, zijn dit onze suggesties met de volgende toeslag per persoon per nacht.

Sanur: Segara Village Resort deluxe kamer (onze favoriet aan het strand!) EUR 42 per persoon per nacht.

Sidemen: Sawah Indah one bedroom bungalow EUR 20 per persoon per nacht.

Sidemen: Samanvaya Padi Putih Lumbung EUR 38 per persoon per nacht.

Seminyak: Courtyard Marriott deluxe pool view EUR 44 per persoon per nacht

 

MAATWERK

Wil je de genoemde optionele excursies toevoegen? Laat het ons weten en we geven je de prijs van de reis inclusief de genoemde excursies.

Wil je ergens langer blijven? Liever naar een ander Gili eiland, bijvoorbeeld Gili Meno? Kan allemaal! Mail ons de reis die je mooi vindt en zet erbij wat je graag aangepast wilt zien en we maken een voorstel op maat. Wil je nog luxere hotels? Ook dat kan. Omdat we samenwerken met lokale agenten hebben we voordelige tarieven bij de hotels dus laat het gerust weten.