Sulawesi is een tropisch avontuur met veel keuze voor de ervaren reiziger. Het hele jaar is de temperatuur warm en kun je er aan zee relaxen. De onderwaterwereld is prachtig: unieke koralen, tropische gekleurde vissen en dieren. In de binnenlanden ontdek je de Tana Toaraja cultuur, vaar je over meren en ontdek je kleine dorpen in het Indonesie waar de tijd lijkt stil te staan.

Welke Sulawesi reizen op maat boekten wij eerder?

  • Reis door Sulawesi: ontdek de Tana Toraja, de ongerepte binnenlanden en snorkel bij BUnaken
  • Wakatobi Beach Resort: het mooiste paradijs om te snorkelen of duiken

Reizen naar Sulawesi: Wat beleef je hier?

Wakatobi Snorkel paradijs

Deze eilandengroep van vier eilanden staat wereldwijd bekend om de beste snorkel- en duikspots in de wereld. Zeker omdat hier ook vissen en dieren voorkomen die je nergens anders kunt zien. Er zijn vluchten van Bali naar deze eilanden, die erg afgelegen liggen. Dat is meteen de reden dat de natuur zo goed bewaard en beschermd is gebleven. Onze favoriet is het luxe Wakatobi Luxury Eco Resort.

Bunaken Snorkelparadijs

In het noorden van Sulawesi is deze spot zeer populair om de reis te beëindigen, omdat je hier zowel mooie strand hebt als mooie snorkel- en duikplekjes. Zeekoeien, pygmee zeepaardjes en baracuda’s zijn zeldzame dieren die je hier kunt spotten.

Ontdek de oude culturen en gebruiken van de Tana Toraja

Deze bijzondere volkeren hebben een speciale stijl van de bouw van hun huizen met de beroemde puntdaken en typische symbolische versieringen. Ze kennen veel eigen ceremonies en tradities. Vooral de huwelijken en begrafenissen zijn een groot spektakel.

De oude Hollandse geschiedenis van Makassar

De oude Hollandse geschiedenis van Makassar

Wandel door Fort Rotterdam en ontdek de nauwe verwantschap van de Nederlandse en Indonesische geschiedenis. Ga daarna lekker lunchen bij een van de heerlijke warungs in de binnenstad. Het eten hier is lekker pittig! Daarna ga je relaxen op Losari Beach.

Lekker eten in Sulawesi

Lekker eten in Sulawesi

Barongko is een heerlijke, zoete, gestoomde banaan met gecondenseerde melk en vanille. Es Palu Butung is een verfrissende aanrader: een heerlijk geschaafd ijs met banaan, rijstebloem, kokosmelk en pandanblad. Yummie! Jalangkote is een heerlijk knapperig pasteitje met aardappel en allerlei groenten gevuld Lekker dippen in een zoet-zure saus of in een verse sambal.