Voor de ontdekkingsreiziger kan een bestemming niet ongerept genoeg zijn. Ver weg van toerisme en grote airports ligt in het noord-oosten van Indonesië deze unieke eilandengroep. Raja Ampat betekent ‘vier koningen’. De 1.500 kleine en grotere eilanden voor de kust van Sorong waren vroeger verdeeld over de vier koningen in de verschillende windrichtingen. Sinds kort zijn er goede verbindingen tussen Bali en Sorong.

Wij vinden het een van onze allermooiste reizen ooit. De eilanden, rotsen, grotten en baaien, unieke lagunes en volledig ongerepte natuur is uniek. Boven water meer je aan bij kleine dorpen met vrolijke papua’s, in rieten rokjes en tekeningen op het gezicht. Hier spelen de kinderen in de zee met dolfijnen, pijlstaartroggen en walvishaaien. Het zijn hun huisdieren!

In de voetsporen van Wallace, de beroemde bioloog, maak je heel vroeg in de ochtend een wandeling door de jungle op zoek naar de kleurrijke Paradijsvogels. En we werden nog beloond ook met verschillende dansjes waarbij mannetjes met hun mooie rode verenpak met sprietjes de vrouwtjes het hof maken.

Op en onder water is dit een paradijs, zeker 350 soorten koralen groot en klein, van geel tot paars en als je in een kayak zit of op een Stand Up Paddle staat, is het water zo helder dat je niet eens hoeft te snorkelen.

Voorheen was dit alleen een duikbestemming. Wij vinden van niet: er valt op de eilanden veel moois te zien en ook als snorkelaar kun je hier de mooiste koralen, pijlstaartroggen, mantaroggen, wlavishaaien, nemo’s in alle kleuren en vele soorten vissen spotten.

We hebben een paar mooie voorbeeldreizen gemaakt voor jullie, uit onze eigen ervaring. Ja, de bestemming is duurder dan gemiddeld, maar dat is nu eenmaal een feit in toerisme, hoe ongerepter, hoe duurder het is voor resorts en bijvoorbeeld zeilcruises van Seatrek om te bevoorraden met verse, gezonde producten en dat zie je terug in de prijs. Maar geloof me, dat heb je er helemaal voor over als je in het paradijs bent!

Heb je vragen over deze reizen? Bel gerust want we zijn er zelf geweest en kennen dus de details, afstanden, verbindingen en mooiste plekjes. Je kunt een trip naar Raja Ampat goed combineren met een avontuurlijk of relaxed verblijf op Bali bijvoorbeeld.

REISSUGGESTIES

Hier vindt u voorbeelden van reizen die wij boekten voor onze gasten. Wij adviseren in maatwerk reizen dus we passen de reis aan aan uw wensen. De reizen zijn inclusief: hotelovernachtingen op basis van tweepersoonskamer logies en ontbijt, chauffeur, gidsen, tourtjes, transfers en binnenlandse vluchten. U verblijft altijd in bijzondere, kleinschalige boutique hotels of villa’s. De ticketprijzen vindt u separaat want zijn zeer verschillend per seizoen. De prijzen zijn op basis van twee personen.