Ben je een echte ontdekkingsreiziger en kan jouw reisbestemming niet ongerept genoeg zijn? Raja Ampat, gelegen in het Noord-Oosten van Indonesië, is een eilandengroep van unieke en ongerepte natuur. Een reis naar Raja Ampat, met de eilanden, rotsen, grotten, baaien en unieke lagunes, behoort tot één van de allermooiste reizen die je ooit zult maken. Je zult hier echt het ‘onbewoond eiland gevoel’ ervaren. Op reis naar Raja Ampat? Wij regelen dit graag voor je.  

Welke reizen naar de ongerepte natuur op Raja Ampat boekten wij eerder?

Ongerepte natuur in Raja Ampat: Wat beleef je hier?

Paradijsvogels spotten tijdens een jungle trekking door ongerepte natuur

In de voetsporen van Wallace, de beroemde bioloog, maak je heel vroeg in de ochtend een wandeling door de jungle op zoek naar de kleurrijke Paradijsvogels. Als je geluk hebt, aanschouw je verschillende paradijselijke dansjes. De mannetjes maken de vrouwtjes het hof, met hun prachtige rode verenpak.

Ontmoet Papua’s in een authentiek dorp

Met je bootje meer je aan bij een klein dorp waar vrolijke papua’s in rieten rokjes rondlopen. Zij hebben prachtige tekeningen op het gezicht. De bevolking van Raja Ampat leeft één met de ongerepte natuur. Kinderen spelen in zee met dolfijnen, pijlstaartroggen en walvishaaien. Dit zijn hun huisdieren. Een unieke aanschouwing!

Duiken of snorkelen vanaf Raja Ampat

De onderwaterwereld van Raja Ampat is een klein paradijs. Bewonder snorkelend of duikend 350 soorten koraal, groot en klein. Het koraal heeft de mooiste kleuren, van geel en blauw tot paars. Op zoek naar wat meer avontuur? Naast koraal spot je hier pijlstaartroggen, mantaroggen, walvishaaien en prachtige Nemo’s in allerlei soorten en maten.

Kajakken of suppen in kristalhelder water

Blijf je liever op het water? Het water in Raja Ampat is zo helder, dat je de prachtige onderwaterwereld ook kunt bewonderen vanuit je kajak of SUP. Huur een kajak of SUP board en ontdek de omgeving. Een gids neemt jou mee naar de meest unieke, bijzondere plekjes. Geniet van de ongerepte natuur van deze prachtige eilandengroep!

Maak een hike naar de top van Pianemo, door ongerepte natuur

Waar je voorheen over een zandpad liep en flink moest klauteren, beklim je de top van Pianemo nu met een trap van 340 treden. Het uitzicht vanaf de top is adembenemend mooi. Je kijkt uit op kristalhelder water en prachtige baaien en stranden.