Dag 1

Vandaag start uw reis en vliegt u van Amsterdam naar Denpasar Bali. Als u eenmaal bent ingestapt, begint de reis. Tijdens de vlucht kunt u eindelijk dat boek lezen waar u niet aan toe kwam of de nieuwste films bekijken. U vliegt met de SQ323 van Singapore Airlines om 10.25 uur naar Singapore.

Dag 2

Aankomst in Singapore om 05.55 uur. Hier nemen jullie aansluitend de vlucht SQ938 die om 08.20 uur naar Bali vertrekt. Je komt in Bali aan om 11.05 uur. De chauffeur haalt jullie op en brengt je naar het hotel in Bali in Sanur.

Dag 3

Vandaag haalt de chauffeur jullie op en brengt je naar de luchthaven van Denpasar voor de vlucht naar Ujung Pandang (Makassar). Met de GA620 van Garuda Indonesia vlieg je om 17.30 uur naar Ujung Pandang waar je om 18.50 uur aankomt. Hier overnacht je een nacht voor je doorvliegt naar Sorong. De chauffeur haalt je op en brengt je naar het hotel. Je overnacht in het hotel inclusief ontbijt.

Dag 4

Vandaag neem je al heel vroeg de taxi naar de airport van Ujung Pandang voor de vlucht naar Sorong. De GA698 vertrekt al om 03.50 uur. In Sorong arriveren jullie om 07.00 uur. Daar staan de gidsen van Seatrek klaar die jullie naar de Katharina brengen voor de zeilcruise door Raja Ampat. Hier kun je je laatste boodschappen doen in de supermarkt voor frisdrank, alcoholische drank, snacks, koekjes of chipjes voor tijdens de cruise.
De zeilcruise is op basis van volpension, dus ontbijt, lunch en diner aan boord zijn inbegrepen. Koffie en thee zijn ook inbegrepen. Voor frisdrank en alcoholische dranken is gezorgd en hoe veel je hebt verbruikt betaal je aan het einde van de cruise. De prijzen zijn lokale prijzen.
De eerste vaart gaat naar de Misool archipel. Hier in de buurt gaan jullie voor anker, waar je je eerste snorkelavontuur beleeft. Je kunt er heerlijk opfrissen en op het strandje word je verwelkomd door enkele lokale vissers en hun blije hondjes die je welkom kwispelen. Diner is aan boord op het hoofddek, en terwijl de eerste zon ondergaat op het schip geniet je van deze nieuwe plek.

Dag 5

Vandaag verken je de omgeving van Misool, met unieke karstgebergtes en fantastische platen van koraal. Kayakkend naar de eilanden moet je hier zeker je snorkeloutfit niet vergeten, want hier zie je vormen en kleuren koraal die je nergens anders ziet. Cruise op basis van volpension.

Dag 6

In de Misool-archipel zijn er vele grotten waar je door kan kayakken en waar je onderdoor kunt zwemmen waardoor je in een soort binnenmeer terecht komt. De gidsen nemen jullie mee naar deze bijzondere plekken. Een van die plekken is jelly-fish lake waar je in een meer kunt zwemmen met duizenden kwallen die niet bijten overigens. Verderop zie je eilanden met oude rotsgraven en eeuwenoude muurschilderingen.

Dag 7

De jungle van Batanta is een unieke plek. Het water is er blauw als in een shampoo reclame en het noorden van het eiland is een spooky plek vol mangroves. Je vaart door deze mangroves en maakt een trekking over het eiland. Let op, als het geregend heeft is het hier heel modderig, dus neem slippers mee, want blote voeten kun je gemakkelijk wassen onder de waterval. Op het eiland zijn twee grote watervallen met verfrissende poelen waar je je kunt opfrissen. Onderweg geniet je van de pure natuur: mangroves, palmbomen, lianen, vogels, vlinders en vele dieren.

Dag 8

In de ochtend vertrek je vroeg naar een klein eiland. Hier ga je rond 04.00 uur aan wal en maak je klaar voor een nachtelijke trekking. Je moet een heel eind omhoog de berg op, dus neem water mee want het is warm en plakkerig in de jungle en er zijn geen paden dus een stevige schoen is een aanrader. Spuit je ook goed in tegen de muggen, op de blote huid en op je kleding. Vandaag ben jij een ontdekkingsreiziger. Wat de meesten alleen zien op tv, en wat Alfred Wallace en vele ontdekkingsreizigers voor jou meemaakten: het spotten van paradijsvogels.
Deze vogels met hun prachitge, felgekleurde veertjes zitten alleen op deze eilanden. Uniek en bijzonder en zeker een onvergetelijke trip. Hopelijk laten ze zich in grote getalen zien en bewonder je bij zonsopgang hun wippende staarten en rondedansjes.
In de middag gaan jullie naar Arborek, een klein dorp met papua mensen die eeuwen van de buitenwereld afgesloten waren. De kinderen vinden bezoek prachtig. Wist je dat voor hun een pijlstaartrog of een walvishaai net zo tam zijn als voor ons een kat en een hondje?

Dag 9

In de ochtend verken je drie verschillende koraalriffen bij Waigeo, een van de mooiste en ongerepte plekken van Raja Ampat. Dan ga je naar een parelfabriek die kunstmatig parels kweekt. Aan het einde van de dag varen jullie naar de volgende eilanden en doorkruis je de evenaar.

Dag 10

Een van de mooiste, meest fotogenieke plekken van Raja Ampat is het eiland Wayag. Hier ga je heerlijk watersporten en beklim je de hoge rotsen voor een mooie foto van deze omgeving. Dit is een plek waar je nog dagen zou willen blijven, zo mooi!

Dag 11

In de ochtend geniet je van Wayag en in de middag varen jullie naar de volgende unieke plek.

Dag 12

Vandaag ga je in de omgeving van het eiland Yengeffo snorkelen bij weer unieke riffen, waar je allerlei soorten bijzondere, exotische vissen tegenkomt en weer tientallen soorten koraal ziet. ’s Avonds is er een diner met liedjes om de gasten en het personeel vaarwel te wensen.

FOTOWANDELING ZEILEN RAJA AMPATFOTOWANDELING ZEILEN RAJA AMPAT

Dag 13

In de ochtend gaan jullie nog lekker sup-en, snorkelen en kayakken, En als de kapitein het aangeeft is het tijd om in te pakken en terug te varen naar Sorong. Het afscheid van het schip, het personeel, de gasten en de plek valt hier niet mee. De gids brengt jullie naar de airport voor de vlucht van Sorong naar Bali, Denpasar.
De vlucht met Garuda GA699 vertrek om 14.45 uur en komt in Ujung Pandang aan om 15.50 uur. Om 19.35 uur vertrekt de GA621 naar Bali en komt om 21.00 uur in Bali aan. De chauffeur haalt jullie op en brengt je naar het hotel in Bali.

Dag 14

Vandaag haalt de chauffeur jullie op bij het hotel en brengt je naar de haven van Serangan            waar je de speedboot neemt naar de Gili eilanden. Je vaart er in ongeveer 1,5 uur heen.

Hier is geen steiger of haven. U springt van boord, neemt uw koffer of tas aan en loopt    het strand op. Daar kunt u een paardenkarretje aanhouden om u naar uw hotel te laten brengen. U verblijft in het hotel in Gili Trawangan op basis van logies en ontbijt.

G I L I – E I L A N D E N
Wit poederstrand en wit koraal. Het water kleurt turkooizen en u zwemt mee met een zeeschildpad. Hij gaat langzaam en kijkt u met een oog aan.

Zandpaden langs het strand dienen als fietspad. En het belangrijkste: de stilte. Op de Gili eilanden is geen gemotoriseerd vervoer. Na een stukje fietsen bestelt u een heerlijk glas wijn en een gegrilde kreeft. Bij ieder restaurant zijn er strandstoelen en krijgt u een handdoek aangereikt. Kunt u even een verfrissende duik nemen. Met uw voeten in het warme zand wandelt u terug naar uw stoel. Loungemuziek wisselt af met reggae. Wie hier kwam voor een week, bleef vaak een maand. De ultieme plek voor ontspanning.

Culinaire tip van TRAVELBOUTIQUE voor Gili Trawangan: Aan de zee zijn er vele goede restaurants, als Beach House, Scallywags Seafood Bar & Grill en de Trattoria Cucina Italiana, met vele soorten pizza’s die worden gebakken in een traditionele steenoven.

Dag 15

Gili Trawangan, hotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 16

Gili Trawangan, hotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 17

Gili Trawangan, hotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 18

Gili Trawangan, hotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 19

Vandaag ga je naar de speedboot-company en meld je je voor de vaart terug naar Bali. Aangekomen in Bali brengt de chauffeur jullie naar het hotel voor een nacht voor je naar Amsterdam vliegt.

Dag 20

De chauffeur haalt jullie om 17.05 uur op voor de vlucht naar Amsterdam. Je vliegt met de SQ947 om 20.05 uur van Bali naar Singapore waar je om 22.40 uur aankomt. Dan aansluitend vlieg je van Singapore met de SQ324 oom 23.55 uur naar Amsterdam.

Dag 21

Aankomst in Amsterdam om 06.45 uur. Einde van de reis.

PRIJS

De prijs van deze reis is EUR 4.700 per persoon voor de cruise, gebaseerd op twee personen. Let erop: daarbij is bij de cruise alles inbegrepen dus volpension, alle excursies, koffie-thee-water, snorkelmaterialen, speedboot en begeleiding van de reis door twee professionele gidsen.

Het landarrangement in Bali, Makassar en Gili kost EUR 868.

Tickets van Amsterdam naar Denpasar en van Denpasar naar Sorong retour zijn niet inbegrepen. Het scherpste tarief heb je als je zes tot negen maanden voor vertrek boekt. Zodra je de offerte bij ons opvraagt, zoeken we de beste airline met de scherpste tarieven en de beste aansluiting.

De tickets Amsterdam-Denpasar zijn er vanaf EUR 589 met Garuda Indonesia. De retourtickets Denpasar-Sorong kosten EUR 695 per persoon.

 

De totale prijs van deze reis is EUR 6.984.

Uiteraard is het arrangement in Bali en de verlenging in de Gili eilanden optioneel.

Bijkomende kosten: EUR 25 boekingskosten, EUR 10 ticketverzekering en Bijdrage Calamiteitenfonds EUR 2,50.

 

De reissom is inclusief:

–       Transfers airport/hotels

–       Alle transfer zoals benoemd (per boot en auto)

–       Binnenlandse vluchten zoals beschreven: Denpasar-Sorong retour.

–       Zeilcruise Seatrek Raja Ampat: inclusief onbeperkt watersporten en alle excursies, op basis van volpension met dagelijks begeleiding van gidsen en crew van het schip.

–       Speedboot retour Bali-Gili eilanden

–       Hotel in Makassar, Bali en Gili eilanden met ontbijt en transfers

–       De reissom is exclusief: visa, persoonlijke uitgaven, fooien en overige maaltijden.

Niet inclusief: airport taxen (zijn niet bij tickets inclusief), overige maaltijden, drankjes, reisverzekering, toeslagen voor overbagage.

 

HOTELS

Plaats Hotel
Sanur Segara Village Hotel deluxe kamer
Makassar (Ujung Pandang) Aryaduta Hotel Makassar superior city view kamer
Sanur (na de cruise) Sudamala Boutique hotel deluxe garden view suite
Gili Trawangan Pearl of Trawangan

Lumbung Beach cottage

Sanur Sudamala Boutique Hotel deluxe garden suite