Frans-Polynesië is de het mooiste tropische paradijs in de wereld en je zult hier indrukken opdoen die je nooit meer verlaten. Ga je naar Frans-Polynesië reizen, wil je de mooiste onontdekte plekjes zien en doe je dit graag ontspannen en onbezorgd? Met liefde stellen wij een onvergetelijke reis voor je samen door dit land vol mooie stranden, unieke onderwaterwereld en mooiste zee die je ooit gezien hebt.

Ver achter Nieuw-Zeeland, verstopt aan de andere kant van de wereldbol, ontvangt Frans-Polynesie slechts een paar duizend toeristen per jaar. Het land van Bora Bora, tropsiche palmen, dolfijnen en walvissen heeft een ongerept, pure onderwaterwereld met koraalriffen, vissen en paradijselijke stranden. Kayak van het ene naar het andere strand, snorkel met roggen en zie walvissen met jongen in de baai. Rij met je scooter over Moorea naar de oude dorpjes waar je een Mahi Mahi visje eet, of toch liever een pizza! Het tropische klimaat vind je diep in het land, in het kleine dorp. Geniet van de rust, de zee, de vriendelijke bevolking, schoonheid en de warme middagzon.

Paaseiland
Wie van magie houdt, van ongelooflijke mysteries en oude legendes, vliegt nog vier uur door en bezoekt Paaseiland. Je bent nu toch zo dichtbij! Dit kleine eiland heeft door haar ligging als een stip in de oceaan een eigen cultuur met verering van voorouders in de vorm van grote beelden. Wie kent deze niet? De vulkanen, kleine dorpjes met visrestaurants aan zee, wandelingen en mooie stranden maken jouw cultuurtrip naar de mooie beelden en legende van de Bird Man. Laat jij je ook betoveren net als wij?

Welke Frans-Polynesië en Paaseiland reizen op maat boekten wij eerder?

Reizen naar Frans-Polynesië en Paaseiland: Wat beleef je hier?

Relax op prachtige tropische eiland Bora Bora

Het eiland Bora Bora staat bij vele reizigers op de bucketlist. Je reist naar Frans-Polynesië om zeker Bora Bora te bezoeken. Het water is er inderdaad helder, de palmbomen hangen over het strand, precies als in de bounty reclame of voor jouw ultieme Robinson gevoel. Ieder eiland heeft een andere vorm en Bora Bora is wel heel mooi met de groene piek middenin het eiland. Onze tip: kies een middenklasse hotel in Bora Bora en een water villa in Moorea, scheelt je meer dan de helft van de prijs!

Spot walvissen, mantaroggen, dolfijnen en roggen

Er is geen plek in de wereld waar je op zo’n korte afstand zo veel grote onderwaterdieren kunt zien. Wij spotten er een mama bultrugwalvis met baby in de zee recht voor onze water villa in Moorea. De volgende dag gingen we zwemmen met dolfijnen in het open bassin (de dieren zijn dus vrij maar komen zelf terug). Ook zagen we grote scholen roggen en rifhaaien. Ongelooflijk mooi en indrukwekkend.

Frans-Polynesië viedenlijke lokale bevolking

Relax met gastvrije, vriendelijke lokale bevolking

De mensen in Frans-Polynesië zien er prachtig getint en vriendelijk uit. Vrouwen hebben een grote glimlach en dragen graag een bloem achter hun oor. De mannen hebben vaak een tatoeage van een vis die ze mooi vinden, zoals een haai, dolfijn of walvis. Ze heten u in ieder resort van harte welkom koesteren de natuur als pure bron van iedere levensvorm. Grote vissen vinden ze hier niet eng: een pijlstaartrog aaien ze net zo gemakkelijk als wij een hondje. De muziek is vrolijk, rieten rokjes schudden heen en weer, een barbecue op het strand de manier om het weekend te vieren.

Rij door de baaien met de scooter in Moorea

Moorea is ontdekt door Captain James Cook. Hij ging er niet aan land, bang voor de stoere en indrukwekkende stammen die hier woonden. Huur een scooter en rijd de baaien af. Je rijdt met uitzicht op zee en stopt onderweg op een interessante plek. Je komt automatisch bij de executie-plekken uit de tijd dat hier koppensnellers woonden.  Dan rijd je verder en komt bij het dolfijnenbassin waar je met deze vrolijke flippers kunt zwemmen. De volgende stop is het dorp met lekkere lunchroom, ze bakken hier verse crêpes en ook pizza. Je rijdt naar het volgende strand om wat te drinken. Wij vonden de noordkust van Moorea erg mooi.

Ga driftsnorkelen in Rangiroa

Ga driftsnorkelen in Rangiroa

Breid je airpass uit naar de eilandengroep van Rangiroa: de favoriete plek van Jacques Cousteau. De duikinstructeur neemt je mee en je moet een wetsuit aan vanwege de warme en koude stroming die hier samen komen. Onder water is het een genot: een snelweg van haaien, grote scholen vissen, je weet niet wat je ziet zo’n grote diversiteit aan dieren. Langzaam drijf je op de stroming en bewondert al die vissen, zonder dat je hoeft te zwemmen. Een unieke manier van het ontdekken van de natuur.

Paaseiland: de magie van de Moai beelden en de legende van de Bird Man

Als eerbetoon aan de voorvaderen werd er een groot beeld gemaakt en aan de zee geplaatst op een ahu, een verhoging. Hoe de beelden omhoog werden getakeld, blijft giswerk. Jaarlijks werd de nieuwe leider gekozen, de Bird Man. De dapperste man die enkele moeilijke opdrachten overleefde, werd gekozen. De Bird Man moest van een eiland voor de kust langs haaien zwemmen en een rots opklimmen van meer dan 40 meter hoog. Hij was de held voor een jaar lang. Wil jij ook wegdromen bij zulke unieke, mooie verhalen die onze gidsen jou uitleggen? Laat het ons weten en met veel plezier stellen we een prachtige reis voor je samen.