Er is geen reis kleurrijker dan een reis naar India. Roze en blauwe sari’s, pittige kruiden, de print in de vacht van de tijger en natuurlijk de geel/zwarte riksja’s. Kamelen en olifanten op de snelweg zijn een extraatje op weg naar de Taj Mahal.

TRAVELBOUTIQUE zocht de beste hotels en resorts. De keukens van deze paleizen serveren India’s culinaire hoogstandjes en kennen Westerse normen, dus u bestelt waar u trek in heeft. Bent u meer van de culinaire ontdekkingen? Spreekt het recept van ‘aloo pharata baji’ of een echte pittige Indiase curry u meer aan? In India proeft u de echte kruiden en vraag de chef-kok gerust om het recept voor thuis.

TRAVELBOUTIQUE adviseert voor de eerste kennismaking met India een rustige en verzorgde reis. Zo kunt u reizen naar Delhi als uw startpunt. U kunt er door de stad fietsen. In Mumbai kunt u, onder begeleiding van een gids, een tour doen door de op één na grootste sloppenwijk van de wereld. Bewonder de recycling-industrie van deze bewoners en herken de filmlocaties van de film ‘Slumdog Millionaire’. Ook kunt koningsteden van Rajastan bezoeken en waan u in de paleizen als een Maharadja of Maharani.

Een aanrader is de stad aan de Ganges, Benares of Varanasi te bezoeken. Een indrukwekkende, historische plaats met de vele tempels aan de Ganges, waar saddhu’s mediteren, de mensen hun was doen in de rivier, maar ook het einde van het leven zichtbaar is.

Het zuiden van India heeft lange, ongerepte stranden, die reiken van Goa tot en met Kerala. En die laatste provincie noemen de mensen in India ‘Gods Own Country’. Het is hun favoriete bestemming voor de huwelijksreis. U kunt er met uw eigen houseboat op de backwaters varen. Langs vlakke rijstvelden en groentenmarkten. Aan zee neemt u een Ayurvedische spa behandeling of probeert u een yogales.

In India kunt u bezoeken: Delhi, Rajastan, Varanasi, Mumbai, Kerala en Goa. Ons advies is een mooie combinatie van een rondreis in het noorden met een paar dagen ontspannen en nagenieten van alle indrukken in het zuiden.

Voor meer inspiratie, gaat u naar de poort van deze bestemming

Reissuggesties

Hier vindt u voorbeelden van reizen die wij boekten voor onze gasten. Wij adviseren in maatwerk reizen dus we passen de reis aan aan uw wensen. De reizen zijn inclusief: hotelovernachtingen op basis van tweepersoonskamer logies en ontbijt, chauffeur, gidsen, tourtjes, transfers en binnenlandse vluchten. U verblijft altijd in bijzondere, kleinschalige boutique hotels of villa’s. De ticketprijzen vindt u separaat want zijn zeer verschillend per seizoen. De prijzen zijn op basis van twee personen.