Dubai: Stopover op jouw reis naar Azie of perfecte strandweek

Dubai, gelegen in het Midden-Oosten, is een bekende stad. In enkele jaren ontwikkelde deze stad vande dorp aan de Creek tot een van de meest mondaine steden ter wereld. Naast geweldige Malls met een skihal, kun je hier de geschiedenis opsnuiven in het Museum Dubai aan het water, waterpret beleven in Atlantis Water Park, genieten van het klank en lichtspel bij de hoge toren van Burj Khalifa en heerlijk uiteten, van sushi tot mezze.

Welke reizen naar de tropische eilanden van Dubai boekten wij eerder?

Onderweg naar India, de Malediven, Myanmar, Thailand, Bali of de Filipijnen kunnen wij een stopover voor je boeken in Dubai. Even de benen strekken, even deze leuke stad verkennen in drie nachtjes. Maar een kleine zonvakantie is er ook prima: een hotel aan zee, genoeg te beleven van shoppen tot dune bashen in de woestijn. En dat op maar zes uurtjes vliegen van hier.

Reizen naar Dubai: Wat beleef je hier?

Shoppen in De Mall of the Emirates met de skihal

Deze moet je natuurlijk wel gezien hebben. De allermooiste modewinkels van de wereld, glimmende sieraden van Bulgari, tasjes van Chanel maar ook leuke betaalbare mode als Zara en Debanhams uit Engeland. Natuurlijk stop je even om bij het skieen te kijken, heerlijk zo koud in dit warme land.

Betoverend klank- enlichtspel bij Burj Khalifa

Iedere avond kun je hier met het spuitende water in alle kleuren van de regenboog wegdromen op het plein. Rondom deze plek kun je trouwens ook heerlijk uit eten, zowel binnen als buiten op het terras.

Strand van Jumeirah Beach: relaxen of Fly Boarden?

Ga lekker relaxen op het warme strand van Jumeirah beach. Er zijn stoeltjes te huur of je neemt je handdoek mee. De zee is erg ondiep hier dus je kunt lekker pootje baden. Zin in Actie? Pak een helicoptervlucht over de stad of ga je evenwicht op het water testen terwijl je gaat FLy Boarden (SeaRide Dubai).