Heb jij zin om naar Bali te gaan en ben je op zoek naar avontuur? Dan is dit jouw reis! De bergen in en een trekking maken door de jungle naar de watervallen, over de spectaculaire de rivier raften, Fly Boarden op zee hoe leuk is dat? De trekking de Batur Vulkaan op, bij zonsopgang is ook een trip om nooit te vergeten. Onze ideeën zijn eindeloos want we ouden zelf ook van actieve, spannende trips.

Avontuurlijke Reizen naar Bali: Welke Bali reizen boekten wij eerder?

Avontuurlijke Reizen naar Bali: Wat beleef je hier?

Zonsopgang trekking naar vulkaan Batur

Zonsopgang trekking naar vulkaan Batur

Rond drie uur in de ochtend start deze trip, want je wil de top bereiken zodra de zon opkomt. Opeen van de mooiste locaties van Bali! De trekking duurt ongeveer twee uur en is pittig. Je passeert jungle en graslanden en uiteindelijk wandel je op grote en kleine kiezels. Maar deze inspanning wordt beloond met een uniek uitzicht over de vulkanen van Bali.

 Flyboarden of snorkelen 

Fly Boarden is echt te gek. Zweef in de lucht op je board, maak een draai of een duik als je durft. Uiteraard krijg je goede instructies vaneen ervaren instructeur. Waar je op sommige bestemmingen (Malediven) USD 200 betaalt voor deze ervaring, kun je in Bali al gaan Fly Boarden voor EUR 60 per persoon. Hoe gaaf is het om dit een keer mee te maken op reis.

Mountainbiken door derijstvelden

Op de fiets gaan jullie enkele dorpen in de binnenlanden van Bali verkennen, met jullie eigen gids. Geen toeristische route, maar echt van de gebaande paden. Deze trip is voor ervaren mountain bikers, want de route is pittig, zowel omhoog als naar beneden en soms dwars door de jungle. Er zit een behoorlijke vaart in! Een heerlijke trip in de natuur, ver weg van de massa.

Een junglewandeling naar de watervallen

Je wandelt het hotel uit en hoort in de verte de watervallen al klateren. De gids neemt de kids mee in een wereld die onvoorstelbaar groen is.Hij stopt en zal ze per plant leren wat het is. Van nootmuskaat, vanille,koffie, ananas, mango en natuurlijk: chocola! Daarna wandelen jullie naar de watervallen waar je kunt pootjebaden of zwemmen. Een prachtige ochtend in de pure jungle. Goede plek voor jouw Instagram-perfect foto’s!

White Water Rafting

Helm op, zwemvest aan. Kopje koffie en je wandelt door de rijstvelden naar jouw raft. De schipper geeft je instructies hoe je moet peddelen, links en rechts. De natuur is hier uniek en je spot ijsvogels, enorme leguanen en je ziet natuurlijk de lokale mensen die aan de rivier wonen, wassen en spelen. Na een uur is er een stop voor een verfrissing en daarna vaar je de rivier verder af. Er is een plek waar de boot 4-6 meter dropt en een waar het wat rustiger is. Geef ons aan welke jouw voorkeur heeft.

Nog meer ideeën?

Dit zijn vijf leuke suggesties, maar we hebben er nog veel meer.

De watersporten in Bali zijn lekker avontuurlijk: waterscooters, parasailen en allemaal heel betaalbaar. Je kunt er gaan paardrijden in de jungle van Munduk in de binnenlanden.

Voor de reiziger die houdt van een verfijnd soort avontuur regelen we een kookles met een chef, of een les in een zilveratelier waar jij je eigen sieraad maakt. Van tien gram zilver maak jij een prachtige set oorbellen, een ring of hanger. Wat een mooi souvenir om je voor altijd aan deze reis te herinneren.

Zeg ons wat je leuk vindt en we plannen het in jullie trip.