Woonden jouw opa en oma in Indonesië? Of je vader of moeder? Zeggen zij vaak: ‘Ach, het is daar zo veranderd’, maar zou jij er toch graag heen willen? Dan bel je ons! Met jouw informatie over de plaatsen waar zij woonden, stellen we een unieke reis samen. Natuurlijk laten we jullie onderweg de prachtige highlights van het land zien, maar jullie gaan ook ongerepte plekjes bezoeken, fietsen door het platteland van Java, orang oetangs bezoeken of raften op een rivier in Bali. En natuurlijk ga jij heerlijk tropisch fruit eten, verse sambal en de beste nasi goreng die je ooit geproefd hebt. Wij geven jou de beste adresjes voor je vertrekt.

Indonesië Familiegeschiedenis Reis; Welke Familiegeschiedenis reizen boekten wij eerder?

Voorbeeldreizen

  • Reis naar Atjeh voor een gezin met drie kinderen uit Breda: overgrootvader en opa werkten in Atjeh voor de Knil en woonden met enorm veel plezier in Sumatra. Zij reisden hun grootouders achterna en combineerden Atjeh met een bezoek aan de culturele hoogtepunten, tempels en vulkanen van Java en relaxten op Bali.
  • Een familie uit Eindhoven bezocht met haar dochters het westen van Java. Vele reisorganisaties wisten niet eens waar de dorpen in Java liggen toen ze reis wilden plannen. Maar wij wel! Sukabumi, Pelabuhan Ratu, het strandje van Pantai Cetipus, Bogor en Bandung ze hebben enorm genoten van deze reis terug in de tijd.
  • Java en Bali: terug naar het ouderlijk huis in Surabaya. Het was niet eenvoudig voor dit lieve koppel uit Deventer, want de straatnaam in Surabaya was veranderd en de fabriek waar haar vader werkte bestond niet meer. Dankzij onze geweldige gidsen lukte het toch om de straat te vinden. De chauffeur reed de straat in en zei: ik stop hier en dan kunnen jullie het huis te voet opzoeken. Mevrouw stapt uit… en blijkt recht voor de deur te staan van haar ouderlijk huis!
  • Sumatra: in de voetsporen van onze oom Piet. Tijdens de politionele acties werd hij als jonge man gelegerd in Sumatra. In de haven van Medan kwam hij aan met het schip de Johan van Oldenbarnevelt en moest naar het binnenland om de dorpen onder de duim te houden van het Nederlandse regime. Hij hield van de mensen, het eten en de natuur. Wat een vreselijke tijd moet dit voor beide partijen geweest zijn. Wij stippelden een reis uit naar Parapat, Berastagi en de Sipisopiso-watervallen waar hij graag was.

Familiegeschiedenis Reizen Indonesië: Wat beleef je hier?

Reizen Indonesië oude foto leger

In de voetsporen van jouw familie

Zelf reisden wij in de voetsporen van onze oom die in Sumatra gediend heeft tijdens de politionele acties. We bezochten de plaatsjes waar hij altijd over sprak en wandelden in zijn voetsporen. Bij deze speurtocht hielp het enorm om te grasduinen in oude brieven, foto’s, documenten van het leger en een bezoek aan Museum Bronbeek in Arnhem. Deze eigen ervaring was de reden dat we deze reizen zijn gaan aanbieden, want we hebben de beste lokale contacten en gidsen om dit te realiseren.

De highlights van de eilanden van Indonesië

Als je dan toch in de voetsporen van je familie reist, stippelen we de reis zo uit dat je de highlights meepakt van de eilanden die je bezoekt. Beklim een vulkaan, geniet van een mooi meer, bekijk de mooiste tempels van Indonesië.

Ongerepte dorpen, natuur en bijzondere dieren

Natuurlijk nemen we je mee naar ongerepte plekjes: jullie gaan fietsen in de rijstvelden door de kleine dorpen. Ga naar het platteland waar de tijd heeft stil gestaan en niet alleen naar de toeristische highlights waar de massa komt. Wij brengen jullie er heen.

Reizen Indonesië culinair genieten

Culinair genieten in Indonesië

Al jaren hoor jij van familie dat de mango’s op Java anders smaken dan hier. Dat geldt ook voor de verse sambal en de rijst. En op deze reis gaan we er voor zorgen dat jij al die gerechten en vruchten met gekke namen kunt gaan proeven. Een hapje uit een Manggistan is onvergetelijk lekker en gezond, de nasi goreng van verse rijst blijf je van eten en de pisang goreng met palmsuiker en vers kokosrasp doet je watertanden. Wij tippen de beste plekjes om deze gerechtjes te eten.

Reizen Indonesië museum Bronbeek in Arnhem

De beste bronnen voor jouw onderzoek

Hoe meer plaatsnamen, adressen en brieven je hebt, hoe beter. Probeer jaartallen en volledige voor- en achternamen te achterhalen. Kijk of je plaatsnamen op de kaart kunt vinden of dat de namen veranderd zijn. Ga naar Museum Bronbeek in Arnhem en vraag bij het Museum (volledige naam en geboortedata vereist) je krijgt alle info uit de archieven. Je complete informatie neem je mee naar ons kantoor, dan nemen we die samen door. Onze gids in Indonesië helpt ons dan samen weer verder om ter plaatse alle locaties te vinden.

Zeg ons wat je zoekt of waar je vastloopt en we helpen jullie met het plannen van de trip en het samenstellen van een onvergetelijke reis.