Seychellen Boutique

De Seychellen. Dan denk je aan de mooiste stranden van de wereld!

Het zand van de stranden voelt zacht als talkpoeder. Dromerig kijk je voor je uit en ziet een turquoise zee die langzaam donkerblauw kleurt. En je weet dat het rif waar je naartoe kunt lopen vol vissen en schildpadden zit. Neem wat brood mee en een heleboel enorme Orbicular Batfish, die de vorm hebben van een zwemmend verticaal bord, eten uit je hand!

De eilanden zijn groen, de bergen waar je op uit kijkt vanaf het strand reusachtig. De grote granieten rotsen maken deze stranden uniek. De aarde is rood van kleur, net als in Afrika. Kwetterende vogels in vrolijke oranje-rode kleuren vliegen rond. Ze komen uit Madagaskar! Boven de stranden zie je vaak de witte sternen met hun lange staart over vliegen. De zee spoelt aan tegen de grote rotsen. De granieten platen zijn onder water de basis voor koraal en dienen daar als achtergrond voor kleurrijke soorten vissen en zeedieren.

De bevolking is een mengelmoes uit Afrika, India en Arabische landen. En door de Engelse en Franse overheersing zijn er vele gebruiken uit Frankrijk in de Seychellen. Ook de taal, het Creools, lijkt op het Frans.

Als je van schitterende stranden houdt, van natuur en snorkelen is dit het paradijs.

Island hopping: de ideale route

Ieder eiland is anders. Mahe rijd je in drie uur rond. Praslin is iets kleiner en La Digue het kleinst. Wij raden aan alle drie de eilanden te bezoeken, want er is op allemaal iets moois te zien en beleven.

Mahe: een dag rondrijden met je eigen auto, of met auto met gids en bezoek de mooiste stranden is zeker een aanrader. Stop onderweg voor een Creoolse lunch. Zie hoe kaneel groeit, bezoekt de oude kloosterpost uit de tijd van de slavenhandel, het oude centrum van Victoria en de schitterende stranden
van Beau Vallon,

Praslin: bezoek het strand Anse Volbert, de unieke jungle in Unesco World Heritage Site ‘Vallee de Maie’. Maak een jungle trekking en zie de grootste palmbomen ter wereld, vele vogelsoorten en dieren. Vanuit het hotel ga je met de lokale bus, een belevenis!

La Digue: arriveren in de La Passe jetty is een belevenis, zo klein en ongerept. Fietsen op dit eiland is heerlijk, relaxt en inspirerend. Snorkelen doe je bij een van de unieke stranden. Wij vonden Anse Source d’Argent onvergetelijk, zeker door het mooie landgoed met vanille-orchideeen, enorme landschildpadden en de fantastische baaien.

Beleven? Zeker een dagje plannen voor een bezoek aan Coco, Felicite en Curieuze, wat een paradijsjes! Coco is zeker de mooiste plek om te snorkelen. En de schildpadden van wel 150 jaar oud zijn een bezienswaardigheid. Fietsen in La Digue naar het landgoed Union Estate en het strand Anse Source d’Argent is heel tof. Doe het gerust meerdere keren want dit strand met zijn schitterende baaien is een plaatje.

Voorbeeldreizen

  • Betaalbare trip naar paradijselijke stranden (12 dagen): 5 nachten Praslin L’Hirondelle, 5 nachten La Digue Villa Creole incl transfers, ferries, tickets Amsterdam-Mahe: EUR  2.250 per persoon obv twee personen.
  • Deluxe reis naar paradijselijke stranden (17 dagen): 4 nachten Mahe Avani Hotel, 5 nachten La Digue  Le Domaine de L’Orangeraie, 5 nachten Praslin Paradi Sun incl tickets, transfers, ferries op basis van 2 personen incl ontbijt en 10 nachten diner: vanaf EUR 3.950 per persoon.

Met de kids!

  • 8 nachten Mahe en Praslin incl vluchten, transfers en 3* guesthouse/bungalow voor twee volwassenen en 1 kind tot 12 jaar EUR 4.000 totaal.
  • 13 nachten Mahe, Praslin en La Digue 2 volwassenen en 1 kind tot 12 jaar EUR 5.200 totaal.

Praktische tips

Wanneer? Het hele jaar door kun je de Seychellen bezoeken, het is er altijd tussen de 24 en 30 graden. Overige praktische zaken:

  • Guesthouses en bungalows zijn betaalbaar, hotels zijn prijzig. Maar goed, dan zit je ook op de eilanden met de mooiste stranden van de wereld!
  • Je hebt geen inentingen nodig en de kwaliteit van hygiene en voeding is prima.
  • Door de Franse invloed zijn er overal stokbroden en Franse gerechten verkrijgbaar, evenals Creoolse keuken en Indiase curries. Dineren is prijzig (reken 25 euro voor een pizza) dus wij raden aan halfpension te boeken indien mogelijk.
  • Reizen met kids is hier ideaal, het is er veilig, schoon en er is van alles te zien en beleven

Reissuggesties