Visayas, de Filipijnen: schoonheid, tropische eilanden en pure natuur

Visayas – gelegen in het midden van de Filipijnen – bestaat uit de idyllische, tropische eilanden Cebu en Bohol. In dit gedeelte van de Filipijnen vind je pure schoonheid en unieke landschappen. Van een sprookjes heuvellandschap reis je door het tropisch regenwoud naar een spierwitte zandbank. Tijdens een magische kajaktrip zie je de twinkelende lichtjes van vuurvliegjes en tijdens het canyoning bewonder je al klimmend en klauterend, de mooiste watervallen. Wil je graag reizen naar de tropische eilanden van Visayas? Met liefde stellen wij een sprookjesachtige, avontuurlijke en magische reis voor je samen.

Welke reizen naar de tropische eilanden van Visayas boekten wij eerder?

Reizen naar de tropische eilanden van Visayas: Wat beleef je hier?

Zwemmen met walvishaaien op het tropische eiland Cebu

Het strandje in het zuiden van het tropische eiland Cebu is de perfecte snorkelplek en zwemmen met walvishaaien is een ervaring die je nooit meer zult vergeten. De haaien komen af op het kril die de vissers in het water gooien. Wanneer deze immense dieren voorbijzwemmen, voel je je, al dobberend in het water, enorm klein. De zuurstofbelletjes die duikers produceren geven de dieren enorm veel stress, dus wij raden aan om niet onder de walvishaaien te zwemmen/duiken.

Canyoningen en kajakken op het tropische eiland Visayas

Beleef een magisch avontuur op tropische eilanden; canyoningen en kajakken

Voor de actieve reiziger hebben de tropische eilanden van Visayas veel te bieden. Ga bijvoorbeeld canyoneering bij Kawasan, waar je na een paar uur wandelen, klimmen en klauteren, de mooiste watervallen ziet. Kajakken met vuurvliegjes is een hele bijzondere ervaring. De twinkelende lichtjes in de bomen zijn net kerstlampjes en geven een magisch gevoel.

Bezoek de sprookjesachtige Chocolate Hills op Bohol

Een unieker landschap dan de binnenlanden van Bohol vind je nergens ter wereld. Tijdens de prachtige route naar de Chocolate Hills, door een heuvelachtig landschap en jungle, stop je bij een lokale koloniale kerk. Ook breng je een kort bezoek aan het Tarsier Rehabilitation Centre, waar spookdieren – de kleinste zoogdieren ter wereld – beschermd worden. Vaar over de Loboc river, waar je geniet van een overheerlijke lunch. De prachtige, pure natuur op dit tropische eiland is uniek. Ben je graag actief? Ga fietsen, of verken de Chocolate Hills met een quad.

Ga snorkelen of duiken met schildpadden en haaien

Voor de kust van Alona Beach ligt het kleine eilandje Balicasag, vlakbij Bohol. De onderwaterwereld op deze plek is adembenemend en je komt hier veel schildpadden tegen. In het noorden ligt het eilandje Malapascua. Dit is een prachtige duiklocatie, waar je bijzondere haaiensoorten als de treshers sharks tegenkomt.

Pure schoonheid en ongerepte natuur op tropische eilanden

Pure schoonheid en ongerepte natuur

Deze tropische eilanden zijn de perfecte bestemming voor de échte natuurliefhebber. De bewoners van Bohol vinden het milieu en de schoonheid van de natuur heel belangrijk en gaan hier dan ook met zorg mee om. Vlakbij het natuureiland Sumilon is het koraal prachtig en de zee blauwer dan blauw. Geniet van een massage met uitzicht op zee op Sumilon Island en een spierwitte zandbank, die eens in de 6 uur (tijdens laag tij) verschijnt. Uiteraard verblijf je hier in het Sumilon Blue Water resort in een deluxe kamer. Wat een mooie plek.