Reisorganisatie op maat naar Azië en andere bijzondere bestemmingen

Uw reisspecialist voor Azië en verre reizen in Breda

Travelboutique is in 2012 opgericht door Debby Schipper-Snelders. Wij organiseren al zes jaar maatwerkreizen naar Azië en verre, bijzondere bestemmingen. Dit doen wij vanuit onze woonplaats vlakbij Breda, waar wij met veel plezier aan natuurgebied het Markdal wonen.

‘Als je bij Travelboutique op de koffie bent geweest om een reis te bespreken, heb je helemaal geen zin meer om te werken: dan wil je het liefst meteen op reis!’

Het verhaal achter Travelboutique

Debby heeft ‘uitgaand toerisme’ gestudeerd aan de Breda University of Applied Sciences (voorheen NHTV). Al vanaf dat zij klein was kon ze uren wegdromen bij een grote Bosatlas naar landen en plaatsnamen ver van hier. Zij heeft een carrière in de reisbranche en de corporate bancaire sector achter de rug, toen ze in 2012 besloot het roer om te gooien.

Het werd tijd de hobby van reizen om te zetten in haar vak. Samen met Hans reisde zij al jaren de wereld rond. Bij een reis naar Sumatra en Bali die zij zelf hadden uitgestippeld in de voetsporen van een oom die had gediend tijdens de politionele acties, vond zij dat dat op maat maken, ontwerpen en boeken van reizen voor iedereen mogelijk moest zijn. Niks standaard, niks bouwstenen en pakketten. Iedere gast is anders en iedere reis kan op maat gemaakt worden. Met lokale partners is dit perfect mogelijk, en ook nog tegen een scherp tarief.

Door deze aanpak heb je de meeste interactie met de lokale mensen, dompel je je onder in de cultuur en jungle. Mix je al je wensen tot jouw ideale reis.

Tegenwoordig organiseren zij maatwerkreizen naar vele bijzondere bestemmingen in Azië met fijne, betrouwbare partners in de bestemmingen die 24/7 bereikbaar zijn voor de gasten. Jaarlijks bezoeken zij de bestemmingen op de nieuwste bezienswaardigheden en hotels te ontdekken. Zo ben je bij Travelboutique altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes en hot spots.

Deze reizen zijn bedoeld voor mensen die het echte, pure en bijzondere van een bestemming willen leren kennen.

TRAVELBOUTIQUE: ADVIES UIT ERVARING EN PASSIE VOOR REIZEN

Zo’n manier van reizen is voor iedereen ideaal, maar als alleenstaande ouder is het echt heel goed bevallen. Alles is lekker geregeld, kinderen genieten volop en ik heb ook tijd om uit te rusten en te genieten van een massage.’

Wij lossen uw probleem op: we zetten uw mooiste reis in elkaar

Misschien weet u al wel waar u heen wilt en wanneer, wat u graag wilt beleven, u weet goed in wat voor bungalow u wilt verblijven, kleinschalig, tussen de lokale mensen. Op de fiets een eiland verkennen. Maar een paar dingen weet u zeker:

 • Je wilt echt maatwerk, dus geen bouwstenen, standaardroutes en goedkope hotels vol landgenoten
  • Al onze reizen zijn op maat gemaakt. De ene reiziger houdt van fietsen, de ander wil veel de lokale mensen ontmoeten in tempels of ceremonies. Voor alle wensen kennen wij de passende, leuke, inspirerende en soms verrassende plekjes.
 • Je hebt geen zin om avonden op het internet en in reisgidsen te zoeken
  • Laat ons het voor je uitstippelen, het scheelt je een hoop tijd en teleurstellingen op reis, want veel plekjes en hotels zien er in het echt niet zo uit als op Tripadvisor.
 • Je wilt graag advies aan huis of lekker snel via de mail
  • Je krijgt van ons altijd snel reactie op je telefoon of mail. Vind je het fijner om er even voor te gaan zitten samen? De koffie of lunch staat voor je klaar. Tijdens een persoonlijk gesprek, dat meteen voorpret geeft voor je reis, nemen we alles samen door.
 • Je wil graag advies van iemand die op die bestemming is geweest, dan krijgt u de mooiste reis.
  • Je wil weten hoe ver het van de luchthaven is, of je resort aan zee ligt, of je daar kunt surfen of snorkelen. Al die praktische weetjes krijg je bij ons mee bij het reisvoorstel. Zo plannen we samen jouw ideale reis.
 • Op reis wil je met de lokale mensen kennis maken, ongerepte natuur zien en lekker eten.
  • Over onze lokale gidsen en chauffeurs krijgen we veel complimenten. Als je zoon moe is van de wandeling door de rijstvelden, mag hij achterop de rug van de gids. Wil je in een tube-bandje de rivier af? Regelen we ter plekke voor je. Ons team doet alles om het jullie naar de zin te maken. Voor vertrek krijg je van ons bij een reis naar Bali een ‘Culinaire Lijst’ van de meest verfijnde restaurants van Bali en voor de dames een ‘Shopping Guide’ voor de mooiste fashion boutiques
  • Voor vertrek krijg je van ons altijd culinaire tips en een landkaart met bijvoorbeeld leuke fietsroutes.
 • Je bespaart graag minimaal EUR 400 op je reis, aan tijd om te zoeken en omdat wij scherpe tarieven hebben onderhandeld met lokale partners en airlines.

Is dat wat jij zoekt? Dan bel of mail je ons. Wij nemen u mee naar plaatsen, kleinschalige resortjes en bijzondere bezienswaardigheden. Vuurvliegjes die ’s avonds langs vliegen, zwemmen met walvishaaien, raften in een kolkende rivier.

Maak kennis met ons team

Debby Schipper-Snelders

Debby is de eigenaresse van Travelboutique. Zij maakt sinds 1998 verre reizen en is gek op Azië. Inmiddels reisde zij meer dan 60 keer naar verschillende bestemmingen in Azië, 24 keer naar de verschillende eilanden van Indonesië en 20 keer naar Bali. Haar favorieten? Ieder land in Azië heeft een unieke sfeer door de stranden, tempels, natuur, mensen of op culinair gebied.
Favoriete stranden? Malediven! Fijnste plek voor avontuur en reloaden? Bali! Ongerept? Sumatra, Myanmar, Filippijnen, Bhutan. Mooiste natuur? Galapagos, Raja Ampat, Sumatra. Mooiste tempels? Java, Myanmar, Cambodja, Thailand. In haar reisadvies deelt Debby haar insider tips en persoonlijke reisverhalen, ervaringen en ontmoetingen. Niet de standaardverhalen van een pakketreis, maar de verrassende, inspirerende en fijne ontmoetingen die je doen verbazen, genieten en leren van het leven. Als insider met enorm veel lokale contacten en vrienden in Azië weet ze bijzondere plekken te vinden en laat ze je kennismaken met de lokale mensen en beste plekjes. Zo haal je het beste uit jouw verre reis.
Favoriete reisroman: A Fine Balance, De handelsreiziger van de Nederlandse cocaïnefabriek, Liefde en dood op Bali, De vlucht van de paradijsvogel.

DEBBY’S TRIPS BEZOCHT: 41 LANDEN | AFSTAND: 1.100.000 KM | VERTRAGING: 4 KEER | KOFFER KWIJT: 0 KEER | UPGRADES: 6 KEER | FOTOS: 62.000 | HOOGSTE PUNT: BHUTAN 3200M, TIBET 4300M, QUITO 4350M | AANTAL AIRLINES: 49 | AANTAL STOPS SINGAPORE: 38 | INDONESIE: 24 KEER

Hans Schipper Travelboutique

HANS SCHIPPER

Hans begon zijn reizen toen hij jong was zeilend door Giekenland en naar het ‘Land of Opportunity’: de Verenigde Staten. Bij een bezoek aan Bali in 2001 was hij meteen verkocht. Hij werd er uitgenodigd  door een lokale vrouw te komen zitten aan zee tussen een grote groep Balinesen die een Melasti-ceremonie hielden. De mensen waren er met honderden heen gekomen, aln gekleed in sarong en kebaja. De priester zond mantra’s en de mensen zieden hem na. Ze hielden wierookstokjes voor hun voorhoofd en brachten fruitoffers naar het altaar. De mantra’s die de mensen zongen waren betoverend en gaven een volmaakt tevreden gevoel. Sinds die tijd reisde hij tientallen keren naar Azie naar vele verschillende bestemmingen. Hans houdt ook van de Himalaya en een stevige trekking door de bergen en een pittige rafting-tour in Bali en kan uren kayakken in Raja Ampat genietend van de koralen en vissen. Ook op culinair gebied weet hij de beste plekjes: hij kan zo smeuïg vertellen over restaurant Mamasan in Seminyak en Locavore in Bali dat je er trek van krijgt!
Hans is met name werkzaam op het gebied van de administratie, bankzaken en regelt alle afwikkelingen met vreemde valuta. Uiteraard kom je hem ook tegen op de verschillende Vakantiebeurzen in het land.
Favoriete reisroman: Shantaram, Hotel K.

Bezochte landen Travelboutique

Landen die wij bezochten
Argentinië, België, Bhutan, Brazilië , Cambodja, China, Duitsland, Griekenland, Ecuador & Galapagos, Egypte, Filippijnen (4x), Frankrijk, Frans-Polynesië, India (4x), Indonesië (23x naar de verschillende eilanden: Sumatra, Java, Bali, Lombok, Gili, Komodo & Rinca, Sulawesi en Papua Raja Ampat), Italië, Luxemburg, San Marino, Malediven, Mauritius, Myanmar, Nepal, Nieuw-Zeeland, Paaseiland (Chili), Paraguay , Portugal, Qatar, Seychellen, Singapore, Spanje, Sri Lanka, Tanzania, Thailand, Tibet, Turkije, Uruguay, Verenigde Arabische Emiraten, Vaticaanstad, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten.

HOE GAAT DE BOEKING IN ZIJN WERK EN WAT KOST DAT?

Allereerst bespreken we uw wensen. Wat voor reis heeft uw voorkeur? Wilt u deze keer relaxen of juist op avontuur? Aan een rustig strand met een boek of een hiking door de jungle, op zoek naar oerang oetangs? De hectiek van een stad en een cocktail in een rooftop-bar of toch liever een massage aan het strand? Wij combineren uw wensen tot de ideale reis.

Uw ideeën over reizen en uw wensen zijn voor ons de essentie van een reis. We adviseren u persoonlijk in de mogelijkheden die wij kennen uit eigen ervaring. In een persoonlijk gesprek nemen we uw wensen door. Dat kan bij ons op kantoor of bij u thuis. En zo komen we tot een uniek reisvoorstel. Dat voorstel is geheel op maat gemaakt en bevat al onze ervaring en tips van de lokale partners. Zo is iedere reis uniek. Want iedere reiziger is uniek. Wilt u een voorproefje klik dan hier…

Nadat we het voorstel besproken hebben en het geheel naar wens is en u ons akkoord geeft, reserveren wij uw reis. Daarbij betaalt u dan geen kosten. Onze advieskosten zijn inbegrepen in de reissom. Dan ontvangt u tevens het exclusieve informatiepakket: ‘Behind the Seen’ en ‘The Book List’, een speciaal door TRAVELBOUTIQUE samengestelde lijst met boeken om u tijdens de reis extra te inspireren. Bij de boeking betaalt u de tickets direct en 15% van de reissom. Zes weken voor vertrek maakt u de restant reissom over. En dan kan het genieten al bijna beginnen! Drie weken voor vertrek sturen we u de vertrekpapieren.

Na de reis nemen wij altijd contact met u op hoe u de reis heeft ervaren. Uw belevenissen en avonturen zijn voor ons een inspiratiebron en helpen ons de toekomstige klanten goed te adviseren. Want als u een mooie reis heeft gehad, is dat voor ons het allerbelangrijkst!

Alleen Advies
Wilt u liever alleen advies? Dat kan ook. Voor een advies vragen wij EUR 108 per uur exclusief BTW. U krijgt van ons dan advies over de bestemming, paspoort, visum, tickets en airlines, plaatsen, bezienswaardigheden, excursies en reistijden in de bestemming. U kunt dan besluiten de reis bij ons te boeken zodat het u veel tijd bespaart (waarna de kosten komen te vervallen) of besluiten de reis zelf verder te organiseren. Hou er rekening mee dat als u de reis zelf organiseert, u geen dekking heeft van SGR, Calamiteitenfonds, verzekeringen en 24/7 assistentie in het buitenland.

Gratis Informatiepakket en Extra tips voor vertrek

Bij iedere boeking ontvang je een uitgebreid informatiepakket inclusief ‘Behind The Seen’ en ‘The Inspirational Book List’, een door TravelBoutique exclusief samengestelde lijst met boeken die je extra inspireren tijdens je reis.

Foto: Bespreking van de reis bij ons op kantoor.
Je bent altijd welkom voor een koffie of lunch om de reis door te spreken samen.

Foto: Virtual Reality bril: een voorproefje op jouw reis.

Bij Travelboutique houden we van technische snufjes. Bij de reizen naar de Malediven en de Filipijnen zetten we jou graag de Virtual Reality Bril op, daarmee ga je meteen naar het eiland en verken je jouw resort.

Foto: Informatiepakket met vertrekpapieren.

Voor vertrek krijg je een set met alle benodigde informatie en tips om zo veel mogelijk van je reis te genieten.

Azie is het werelddeel om jezelf op te laden

Waar wij zelf in Nederland en België soms druk zijn met het organiseren van: huis, tuin, auto, internet, huisdieren en de dagen voorbij vliegen, heerst er in Azië een ander tempo. ‘Ons’ Azië is een uniek werelddeel dat dankzij de religies, de natuur en de heerlijke, warme, tropische temperaturen gasten altijd warm welkom heet. Of je nu een tempel wil bezoeken, wil fietsen of een vulkaan wil beklimmen, aan het strand wil liggen, surfen of yogales in de rijstvelden wil doen, alles is er mogelijk. De onderwaterwereld is onovertroffen mooi, zo puur en snorkelen is er het einde. Azië doet je weer opladen, uitrusten, genieten en je zet jezelf even terug in de versnelling.

Doordat wij zelf meer dan 40 reizen naar Azië maakten, weten we uit de 1e hand de laatste ontwikkelingen in deze landen. Honderden van onze gasten genoten van hun reizen naar Azië. En ja, soms is het er even onrustig door de vulkanen, maar dat hoort ook bij een bezoek aan de Ring of Fire.

Als je het échte Azië wilt leren kennen, is het daarom nú de tijd om te komen. Bijzondere en ongerept zijn vooral Bhutan, Filipijnen en Myanmar. Maar ook in Bali, Java, Sumatra en Thailand zorgen we dat jij reist ver van de plekken waar de busladingen toeristen komen voorrijden.

ONZE GOEDE DOELEN

TRAVELBOUTQUE is niet alleen betrokken bij de bestemmingen als reisspecialist, wij vinden het belangrijk ook betrokken te zijn bij de samenleving op bestemming.

ONS GOEDE DOEL IN BALI
Zo ondersteunen wij sinds 2006 ‘Oog voor Bali’, een kleinschalig privéproject in Bali voor oogoperaties in samenwerking met oogchirurg mevrouw doctor A.A. Mas Putra (tevens docent aan de faculteit geneeskunde van de Universiteit van Denpasar, Bali). Het team van artsen kan door de sponsoring voorzien in oogoperaties voor de lokale mensen wanneer zij niet over voldoende financiële middelen beschikken. Onze sponsors zijn onder andere: Weekblad Margriet, Golfclub Landgoed Bergvliet en vele vrienden en kennissen. Door de sponsoring kunnen we Balinese mensen weer laten zien, waardoor zij weer meetellen in de maatschappij en kunnen voorzien in hun levensonderhoud.

ONS GOEDE DOEL IN INDIA
Wij ondersteunen het inititief van de stichting Pete in de sloppenwijk van New Delhi. We boeken voor onze gasten een wandeling met een gids door de sloppenwijk en de opbrengsten ervan gaan naar het lokale schooltje Nirvan School zodat de lokale kinderen onderwijs kunnen genieten.

GOEDE DOEL IN LOMBOK
De stichting Belajar Yuk dragen wij een bijzonder warm hart toe. Het bestuur dat in Tilburg is gevestigd organiseert ieder jaar met de grootste zorg projecten voor de mensen in Lombok en Bali die het hard nodig hebben. Denk niet dat heel Bali rijk is van het toerisme, want in de binnenlanden van Bali bij Peninjoan hebben de mensen geen schoon drinkwater, medische zorg en een school. Tot twee jaar geleden, allemaal dankzij Belajar Yuk. Ook tijdens de aardbeving in Lombok gaven zij direct, zonder strijkstok, hulp aan de getroffenen.

MARGRIETS BETERE WERELD
Het tijdschrift Margriet koos ons project uit voor ondersteuning. Dankzij de gift van Margriet hebben we in Breda een groot golftoernooi georganiseerd waarbij we een enorme opbrengst hebben opgehaald voor ons goede doel (EUR 6.000). Hiervan hebben we een zeer geavanceerde slit-lamp kunnen kopen voor de oogkliniek, waardoor de artsen een betere diagnose van de achterkant van de ogen kunnen stellen. Ook hebben we tientallen staar- en glaucoomoperaties uitgevoerd. Fijn om zo ook iets terug te kunnen doen voor de mensen van de landen waar we zo veel om geven. Foto: de artsen van de oogkliniek met hun exemplaar van tijdschrift Margriet.

ONZE FILOSOFIE VAN REIZEN

Waar wij het meest van genieten? Wij houden van nieuwe plekjes, steeds weer op zoek naar een nieuw, origineel resort of bungalowtje, een klein dorp, een mooie wandeling. Ik hou ervan verrast te worden, een mooi levensverhaal te horen, mee te wandelen met een gids die vol passie vertelt over een tempel of een oerang oetan. Wij verblijven graag in middenklasse hotels en aan het einde van de reis doen we het wat luxer, met een ontbijtbuffet en lekkere lange dagen aan zee. Het meest bijzondere blijven de mensen en hun verhalen, een leuk gesprek met iemand die je niet kent op een luchthaven waar werelden kruisen. Oog in oog met bijzondere dieren is ook onvergetelijk. En ceremonies op de bestemming: een meditatie met Boeddhistische monniken, een Balinese bruiloftceremonie, het Holi-festival in India, de bootraces ter ere van Boeddha op het Inle Lake!

Laat u adviseren door iemand die op die bestemming is geweest, dan krijgt u de mooiste reis.

In een wereld waarin alle informatie te koop is, via reisboeken, reisgidsen, apps, internet, mobiele telefoon, kranten en reistijdschriften, is het nog steeds lastig om te kiezen. Misschien zelfs wel moeilijker dan voorheen, omdat er steeds meer informatie beschikbaar is en veel mensen als ‘maximizers’ streven naar de perfecte reis.

U bent het hele jaar druk met uw werk, partner, huis, tuin, huisdieren, auto, gezin… Reizen is een vak. Laat ons u adviseren naar uw wensen, wat voor u de mooiste route is. Met een mooie afwisseling van avontuur, nieuwe ontdekkingen, natuur, mensen en cultuur. En relaxen natuurlijk.

Reizen is beweging, verplaatsing, overschrijding van de vertrouwde grenzen. Zowel in de fysieke omgeving als in de geest. In de geschiedenis ging men op reis als pelgrim, op ontdekkingsreis of vocht om een land te veroveren. En voor de handel om er rijk mee te worden. Nu wil de mens de wereld met zijn eigen ogen zien, onszelf tegen komen en de dingen anders leren zien. Je bent niet bevangen in je gedachten en lijstjes.

Reizen brengt je in het hier en nu.

Iets van een reis draag je altijd met je mee.

The more you travel, the richer you become.

TRAVELBOUTIQUE IS EXPERT

TRAVELBOUTIQUE is de specialist in maatwerk reizen naar India, Indonesië, Myanmar, Thailand, Cambodja, De Filippijnen, Sri Lanka & de Malediven en de Seychellen. Met jarenlange ervaring in reizen naar deze bestemmingen. Daarom kunnen we u de mooiste resorts en villa’s aanbieden en u meenemen naar de meest bijzondere plaatsen en bezienswaardigheden. Met een reis van TRAVELBOUTIQUE ontdekt u het echte reizen. Het advies is op maat en de service is persoonlijk.

In uw villa, resort of hotel heet het personeel u welkom als familie. U bezoekt plaatsen die u niet in de reisgids of op het internet vindt. Uniek en puur.

Vliegen doet u alleen met de beste en meest gastvrije luchtvaartmaatschappijen die er zijn. Met de juiste luchtvaartmaatschappij begint het genieten al aan boord. Wij hebben speciale contracten met diverse luchtvaartmaatschappijen. Doordat TRAVELBOUTIQUE gebruik maakt van een wereldwijd reserveringssysteem is het mogelijk om iedere vlucht of hotel te boeken. En dat tegen tarieven die lager liggen dan de gemiddelde tarieven op internet, zeker als u een rondreis maakt. Wees slim en plan de reis op tijd, dan zijn de tickets namelijk betaalbaar, ook voor het hoogseizoen.

Hoewel TRAVELBOUTIQUE gespecialiseerd is in de boutiques in Azie, maken wij voor u graag een reisvoorstel voor een reis met een bijzonder thema of naar een andere bestemming. Zo maakten wij een voorstel op maat voor onze gasten naar: Dubai, Curacao, Ibiza, Milaan, Rome en Florence.

Ons advies is compleet: wij adviseren u tevens over de benodigde verzekeringen, inentingen, paspoort en visum.

Dankzij de samenwerking met lokale partners in Azië en de aansluiting op een wereldwijd reserveringssysteem, kunt u voor iedere reis en bestemming bij ons terecht.

U wilt het echte reizen ervaren. Plekken zien die typisch zijn voor Travelboutique: de plekken die voor anderen verborgen blijven!

Heb je nu helemaal zin om op reis te gaan? Neem contact met ons op

Vraag een reisvoorstel aan