Galapagos reizen: unieke en zeldzame dieren en natuur

Galapagos is een eilandengroep voor de kust van Ecuador, in het noorden van Zuid-Amerika. De groep eilanden heeft een unieke habitat: er wonen dieren en vogels die nergens anders voorkomen. De mens heeft er geen invloed op gehad en de dieren hebben geen natuurlijke vijanden. Het is een van de mooiste natuurbestemmingen ter wereld.

Welke Galapagos reizen op maat boekten wij eerder?

Naar Galapagos reizen: Wat beleef je hier?

Zwem met de zeeleeuwen en schildpadden

In de Galapagos eilanden staat een ding vast: je ziet de dieren van heel dichtbij. Geen enkel dier op het land is bang van andere dieren, dus je wandelt door een kolonie van honderd zout-spugende leguanen, tientallen nesten Jan van Genten. Niet een stapt opzij, ze kijken je verwonderd aan. Snorkelen is ook machtig mooi hier, jonge zeeleeuwen zwemmen met je mee en haaien cirkelen diep onder je. De gids is er uiteraard bij om de juiste route te bepalen.

Reizen Galapagos vogelspotten

Ga vogelspotten: flamingo’s, Jan van genten en stelende Fregatvogels

De oorspronkelijke bewoners van Lombok, de Sasak, leven in mooie harmonie met de Moslims, Hindoes, Chinezen en Christenen. Ga je door Lombok reizen, bezoek dan zeker een Chinees kerkhof, een prachtig eerbetoon aan de overledenen. Ben je op zoek naar een authentiek souvenir? Eeuwen geleden maakten de Sasak prachtige potten en manden. Dit doen zij nog steeds. Helaas passen deze unieke producten niet in je koffer, maar je kunt het wel laten opsturen naar Nederland.

Wandel over oude en nieuwe vulkanen

Hier in Galapagos vinden constant vulkaanuitbarstingen plaats, dus er ontstaat ook steeds nieuw land. De verschillende vormen van de lava zijn mooi te zien op de eilanden. Het wandelen op de zwarte, glinsterende lava kan warm zijn, neem altijd water mee en draag een hoedje of pet.

Reizen Galapagos cruisen

Ga Cruisen of Eilandhoppen

De Galapagos Eilanden zijn allemaal heel verschillend. Het meeste zie je met een cruise: je vaart van strand naar strand en gaat steeds van boord oom andre dieren te zien. De hutten zijn netjes en comfortabel en iedere keer een nieuw landschap maakt je reis energiek en vernieuwend. Eilandhoppen naar twee of drie eilanden is ook een goede manier om veel dieren te zien. Met liefde stellen wij een reis op maat voor je samen.

Reizen Ecuador markt

Combineer Galapagos met een bezoek aan onontdekt Ecuador

Als je zegt dat je naar Ecuador gaat, vragen de meeste mensen waar het ook weer ligt. En dat is nu juist waarom wij het zo’n fijne bestemming vinden: er komt nauwelijks een toerist. Dat valt al op bij de luchthaven, bijna enkel lokale mensen. Het land is heel veelzijdig. Je kunt een week doorbrengen in een houten lodge midden in de Amazone jungle en ga op expeditie naar apen, klei-likkende papegaaien en krokodillen. Je kunt een trip maken van een dag of tien door de Andesgebergtes naar het dorp Cuenca met de fantastische kleurrijke markt. Of je doet een city trip Quito, verken de leuke oude koloniale hoofdstad. Keuze genoeg!