Bij deze reis ga je eilandhoppen in de Galapagos Eilanden.

Deze reis kun je combineren met:

 1. Een city trip in Quito(stopover)
 2. Een rondreis door Ecuador (Door de Andesgebergtes of Amazonejungle)

GALAPAGOS ONGEREPTE PLEKJES

Terwijl de drie bekende eilandjes waar ook resorts liggen als redelijk druk zijn met backpackers, nemen wij je op deze trips mee naar de meer ongerepte plekken.  Zeker in het noorden is er een landschap en zijn er dieren te bewonderen die betoverend zijn. En op de slopen van de vulkanen ontdek je hoe onze planeet iedere dag verandert en er weer land bijkomt en verdwijnt. Wij brengen je naar het echte Galapagos.

De uitzichten over de eilanden van Galapagos zijn onvergetelijk, van tropische bloemen, hippende en lachende zeeleeuwen, roze flamingo’s, grote zeeschildpadden, iedere dag word je weer verwonderd. Ga het ervaren en wordt ook ondergedompeld in gastvrijheid en de bijzonder vriendelijke bevolking Galapagos.

• Eilandhoppen in Galapagos: jouw lang gekoesterde wens gaat eindelijk werkelijkheid worden: je ontdekt dieren die je nooit eerder zag in enorm grote groepen en totaal niet bang voor de mens. Van zeeleeuwen, blauwpoot Jan-van-Genten, fregatvogels, schildpadden boven en onderwater, pinguïns tot leguanen je gaat ze allemaal zien.

EILANDHOPPEN in Galapagos

De reis van dag tot dag

OPTIE 1 – EILANDHOPPEN IN GALAPAGOS KLASSIEK | 5 DAGEN

Dag 1 – Op zoek naar de reuzeschildpadden
Vandaag ga je op avontuur de groene jungle in van Santa Cruz. Je reist naar het binnenland en je stopt bij de tunnels die onder de grond zitten, ontstaan door lava en de zee. Hier zie Darwins vinken en lokale duiven.

De enorme landschildpadden relaxen graag bij een vijvertje. In de bomen zitten kleine uilen. De landschildpadden hebben korte nekjes en bewegen erg sloom. Ze zijn een beetje schuw en klimmen soms over elkaar heen.

Daal af in de grotten waarvan men vroeger zei dat de priaten er hun eten en schatten bewaarden.

Na de lunch ga je terug naar de lodge om te relaxen.

Dag 2 – Ontdek omliggende eilanden
Met de motorboot ga je er opuit naar een van eilanden Noord-Seymour, Barolome, Sante Fe of Floreana afhankelijk van de beschikbaarheid en dag van de week.

Op ieder eiland is er een uniek landschap en zijn er unieke dieren te bewonderen.

Dag 3 – Ontdek de oostkust van Santa Cruz met de vogels en schildpadden
Aan de oostkust vind je hier de Darwin vinken, uilen en duiven. Na de lunch verken je Garrapatero Beach met mooie dieren. Als je het te ver lopen vindt, huren we een fiets (huur prijs niet inbegrepen).

De mooie kleuren van de zwarte lava, het witte strand en de turquoise zee zijn unieke en prachtig.
In het warmere binnenland zitten vaak vinkjes in de struiken en tegen de duinen zitten ook vaak jonge zeeleeuwen te rusten van hun zwemavonturen. De kleine appels in de bomen zien er lekker uit maar zijn helaas wel giftig.

Hier raden we aan een kayak te huren, om de kustlijn verder te verkennen (huur niet inbegrepen).

Op de terugweg stop je bij de El Trapiche Ecologico: waar likeur van suikerriet wordt gebrouwen en verse koffie wordt geteeld. Neem zeker een kop koffie, zo lekker vers.
Het proces van het kweken van koffie, het branden van de bonen en het uiteindelijk zetten van verse koffie wordt hier ook uitgelegd.

Dag 5 – Wandeling bij zonsopgang en vlucht Baltra-vervolg reis
Wandel om 05.00 uur heerlijk naar buiten en ontdek het Galapagos Safari Camp.
Na het ontbijt halen we je op voor de transfer naar de airport van Baltra voor het vervolg van jouw reis.

Einde van de reis.


OPTIE 2 – EILANDHOPPEN IN GALAPAGOS HIGHLIGHTS | 8 DAGEN

8-DAAGSE EILANDHOPPING: GALAPAGOS HIGHLIGHTS Eilanden San Cristobal, Santa Cruz en Isabela

Dag 1 – San Cristobal en Interpretation Center
Hier leer je alles over de eilanden, de geschiedenis en de dieren. Daarna hike je twee uur naar Fregat Heuvel voor een mooi uitzicht over het eiland en de vegetatie. Uiteraard zie je vele fregatvogels. IN de middag ga je in de baai snorkelen om schildpadden, pengouins en zeeleeuwen te ontmoeten.

Dag 2 – Snorkelen bij Kicker Rock en Espanola Eiland met de albatrossen, vinken en blauwpoot Jan van Genten
Vandaag begin je onder water: snorkelen bij de Kicker Rock waar je zeker haaien, roggen en tropische vissen gaat zien. Daarna wandel je over een van de de stranden van Playa Ochaoa, PLaya Puerto Grande en Playa Mangelito en ontmoet hier vele diersoorten.

In de middag zorg je dat de camera of telefoon goed is opgeladen want hier ga je veel dieren en vogels zien. Zeeleguanen, duiven, slangen, albatrossen. Bij Espanola is een grote Blow Hole, een geiser formatie van tunnels en grotten waar water opspuit tot 20 meter hoog.

In het kalme blauwe water aan het strand zitten zeeleeuwen en vandaag kun jij er mee snorkelen. Ook zie je hier witvin rifhaaien, zeeleguanen die mos ten en roggen.

Dag 3 – Vlucht naar Isabela eiland en Muur van Tranen
Vandaag kun je fietsen op Isabel eiland naar de Muur van Tranen (huur fietsen niet inbegrepen). Of je kunt deze mooie route lopen, die is 6km.lang. Onderweg passeer je de jungle, stranden en geniet van de vergezichten.

Dag 4 – Sierra Negra Vulkaan en Kayakken
Bij de Sierra Negra Vulkaan (die voor het laatst uitbarstte in juni 2018) zie je de vele lavavormen en vers land. Te paard ga je naar de rand van de krater. Met een beetje geluk zie je de haviken. Na de lunch zie je bij Puerto Villamil in het kristalheldere water zeeschildpadden, haaien, pinguïns en vissen. Soms komen hier ook zeeleeuwen. Het strand is omgeven door mangroves die het water gezond houden en de kraamkamer zijn van vele vissen. ((lunch inclusief)

Dag 5 – Vabo Rosa lava tunnels, Landschildpadden reservaat en flamingo’s
Een dag vol afwisseling. Het snorkelen langs de grotten en tunnels is spectaculair. De pinguïns, kreeften en zeeschildpadden zitten hier graag Wij spotten hier ook haaien op flinke diepte. Verderop zie je regelmatig mant aroggen uit het water springen.

Bij het Arnold Tupiza Breeding center worden landschilpadden beschermd om te zorgen dat d eieren uitkomen en de soort in stand blijft.

Dag 6 – Vlucht naar Baltra Airport en Ranch van schildpadden
Na de vlucht rijd je in een half uur naar de groene jungle en vlaktes van dit mooie tropische eiland. Op de ranch zie je de grote landschildpadden smikkelen van gras en planten.

De middag is optioneel: wie graag zijn handtekening achterlaat in Galapagos gaat mee een boom planten in Primicias Ranch. De boom zal jouw naam dragen en je krijgt een certificaat als bewijs dat je de natuur in Galapagos hebt gesteund.

Dag 7 – Verrassingseiland trekking, snorkelen bij Bartolome Eiland en North Seymour voor de vogels
In de ochtend vaar je naar een eiland dat we niet van te voren plannen maar ons wordt aangewezen door de autoriteiten. Op Bartolome eiland maak je een hike de bergen op en wandel je langs de baaien. Bij Pinackle Rock zie je de beroemde rots van lava die gesleten is door de tijd en de wind.

Daarna ga je lekker snorkelen bij het koraalstrand vol leguanen, rifhaaien, tropische vissen en zeeleeuwen. Hier zitten ook de Galapagos penguins.

Noord-Seymour vonden wij een onverwachts prachtige verrassing: gedurende een hike van 2 kilometer wandel je langs fregatvogels, Jan van Genten met de blauwe pootjes. Zie die kleine pluizige kuikens wat zijn ze mooi!

Het snorkelen in deze baaien levert ook vaak veel avontuur op, zo zwem je ineens naast een groene schildpad of zie je in de verte de rifhaaien.

Bij South Plaza eiland ga je wandelen en in de verte zie je de sterke stroming. Zelfs de snelle zeeleeuwen hebben moeite er tegenin te zwemmen. Hier zie je veel cactussen en gele bloemen die de dieren graag eten. Vogels en zeeleeuwen bewonen deze kust.

Dag 8 – Transfer naar de airport Baltra
Na het ontbijt brengen we je met de ferry terug naar het eiland waar de airport ligt Baltra. Daarna neem je de bus naar de airtport en de gids assisteert je met het inchecken voor je vlucht.

Einde van de reis.

WAT KOST DE REIS VOOR TWEE PERSONEN

Eilandhopping: 5 dagen Klassiek: vanaf EUR 3.700  per persoon. Je overnacht in de Safari Tented Camps geheel in natuurlijke stijl gebouwd.

Eilandhopping 8 dagen Highlights: vanag EUR per persoon.

De reis kost vanaf  per persoon bij reizen in het laagseizoen (feb-mei & september-november).

De prijs is als volgt opgebouwd:

 • Intercontinentale tickets met KLM retour economy classAmsterdam-Quito vanaf EUR 700 per persoon. Wie ruim wil zitten boekt Comfort Class voor EUR 200 retour bij.
 • Tickets retour Quito-Baltra Galapagos vanaf EUR 300 per persoon.

Deze eilandhopping kun je weer aanvullen met een City Tour Quito of een reis door Ecuador.

Prijs city stopover Quito:

 • Transfer airport Quito-Quito stad retour circa 2 x EUR 50 per persoon
 • Hotel in Quito 2 nachten met ontbijt circa EUR 150-300 per persoon
 • Excursie City tour in Quito met gids EUR 100 per persoon
 • Cruise

Vertrek: dagelijks, maatwerkreis.


INCLUSIEF

 • Meet & Assist op het vliegveld waar je wordt opgehaald door onze collega van Travelboutique in Quito en Galapagos
 • privétransport per auto met airco en met privéchauffeur voor alle transfers (airport-hotel), vervoer van plaats naar plaats en tijdens excursies.
 • Overnachtingen, verblijf in 4-sterren hotels in een tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt in Quito en volpension tijdens de cruise op Wildaids Passion
 • Luxe cruise in Galapagos met Wildaids Passion op basis van volpension, activiteiten en tours zoals beschreven in het programma, voor vertrek krijg je het gedetailleerde programma
 • Engelssprekende gids bij excursies

EXCLUSIEF

Internationale vliegtickets Ecuador en Galapagos
Wij nemen de vluchten bewust niet op in onze totaalprijs, omdat de prijs afhankelijk is van de periode waarin je reist. Hoe vroeger je boekt, hoe goedkoper de tickets. In jet laagseizoen vanaf EUR 695 retour per persoon, in het hoogseizoen tot 1.575 per persoon. Wij boeken tickets voor je met alle gewenste airlines en alle luchthavens als Amsterdam, Brussel en Dusseldorf. Laat je voorkeur weten en we sturen je de voordeligste opties en met de beste aansluitingen. Met iedere airline hebben we de scherpste contractprijzen.
Een retour Galapagos kost vanaf EUR 300 retour (Quito-Guayaquil-Galapagos).

Transfers in Quito Ecuador en Galapagos
Onze chauffeur wacht op je en begeleidt je op de airports en brengt je veilig naar het hotel en weer terug naar de airport.

Visumkosten
Het visum is bij verblijf korter dan 30 dagen niet nodig voor een reis in Ecuador.

Paspoort
Het paspoort moet zes maanden na terugkomst geldig zijn.

Entreegeld bezienswaardigheden tijdens excursies
De entreegelden voor de bezienswaardigheden tijdens de excursies zijn niet inbegrepen.

Bij Galapagos moet je rekenen op extra kosten:

 • Galapagos National Park entreegeld USD 100 cash betalen (dus meenemen voor je er heen vliegt want je moet dit op de airport direct betalen)
 • Galapagos Migration Card USD 20

Fooiengeld voor hotels, chauffeurs, gidsen etc.
In Indonesië is het gebruikelijk om fooi te geven. Voor deze reis is dit voor de crew van het schip 5 tot 10% van de reissom. De fooi betaal je contant op de laatste dag van de cruise. Neem dus cash mee hiervoor. De fooi wordt verdeeld over de hele crew. Je mag altijd iemand die bijzonder voor jou was op reis iets extra’s geven.

SGR garanties en het Calamiteitenfonds
Deze zekerheden zijn bij de reis inbegrepen. U betaalt EUR 2,50 eenmalig per boeking.

Boekingskosten
De boekingskosten bedragen EUR 25 per persoon.

Reis- of annuleringsverzekering
Het hebben van een goede verzekering is essentieel bij reizen naar verre bestemmingen. Bespaart u hier niet op en neem een verzekering met uitgebreide dekking: werelddekking, geneeskundige kosten en annulering. Controleert u ook het verzekerd bedrag.

Overige kosten
Overige kosten als lunches & diners, persoonlijke uitgaven als fooien voor de chauffeur en gids (circa EUR 5-10 per dag per persoon), donaties etc. zijn in de reissom niet inbegrepen.

In het voorstel zijn we uitgegaan van kleinschalige, sfeervolle, driesterren hotels. Wij kiezen voor jouw reis altijd boutique hotels, kleinschalig en met de echte sfeer van de bestemming. Als je die wil upgraden naar viersterren hotels, laat het ons dan weten, dan sturen we je een offerte hiervoor.

Plaats 4 Sterren Hotel PRIJS
5 DAAGSE EILANDHOPPING CLASSIC SAFARI SAFARI TENTED CAMP VANAF EUR 3.700 per persoon
8 DAAGSE EILANDHOPPING HIGHLIGHTS In 4 sterrenhotels Blue Marlin//Isla Azul // Volcano In 4 Sterrenhotels Casa Opuntia//Ikala (Suite)// Casa de Marita  In 4 Sterrenhotels Galapagos Sunset//Red Mangrove// Iguana Crossing (Ocean Front)  EUR 3.100 EUR 3.400 EUR 3.900

Ben je op zoek naar een goedkopere trip in Galapagos? Dan kun je het beste alleen Santa Cruz eiland bezoeken. 4 Dagen op Santa Cruz met excursies en een goed hotel kosten vanaf EUR 1.600 per persoon. Wij werken dan samen met goede viersterren hotels op het eiland.

FOTOS CLASSIC GALAPAGOS SAFARI IN DE TENTED CAMP

HOTELS 8 DAAGSE EILANDHOPPING GALAPAGOS

Isla Azul Hotel (goedkoopste klasse)
Ikala Hotel Casa de Marita (middenklasse)
Galapagos Sunset Red Mangrove Iguana Crossing (tophotels)

De gehele reis valt onder de dekking van SGR en Calamiteitenfonds.

Reisdocumenten: paspoort & visum
Voorafgaand aan de reis dient u in het bezit te zijn van de juiste reisdocumenten, waar u zelf voor verantwoordelijk bent. Bij een reis naar Indonesië moet het paspoort bij aankomst in die landen nog minimaal 6 maanden geldig zijn. Raadpleeg voor de meest recente informatie altijd de ambassade en/of consulaat, al naar gelang uw nationaliteit.
Een visum is niet nodig als u de Nederlandse nationaliteit heeft.

Inentingen en vaccinaties
Wie op reis gaat naar de (sub)tropen moet zo goed mogelijk beschermd zijn tegen ziekten die daar heersen. Voor een goed advies kunt u terecht bij uw huisarts of vaccinatiebureau in uw regio. De adviezen zijn gebaseerd op landelijke richtlijnen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizen. Op de website van deze instantie (www.lcr.nl) vindt u alle adviezen op het gebied van gezondheid en reizen. Wij raden u zeker aan deze tips goed door te nemen voordat u de reis aanvangt.

Reis- en annuleringsverzekering
Als u een reis bij TRAVELBOUTIQUE boekt, is het hebben van een reis- en annuleringsverzekering een voorwaarde. Met een reisverzekering bent u verzekerd tegen materiële schade en letselschade: bagagedekking, medische kosten, repatriëring en hulpverlening. De annuleringsverzekering dekt het risico dat u de reis moet onderbreken, afbreken, uitstellen of annuleren. Let u goed op de voorwaarden en het verzekerde bedrag van de reissom. U dient de verzekeringen te hebben afgesloten voordat u de reis boekt. Wanneer u meer dan twee reizen per jaar maakt, kunt u het beste kiezen voor een doorlopende reis- en annuleringsverzekering. Als u al een doorlopende reisverzekering heeft, let u er dan op dat er sprake is van een werelddekking (in plaats van Europa-dekking).

Let bij deze reis op dekking van eventuele evacuatie van Galapagos naar Ecuador indien medische situatie dat vereist.

SGR, Calamiteitenfonds en Algemene voorwaarden
Wij zijn aangesloten bij deze garantie-instanties. Raadpleegt u de websites van deze instanties en die van ons voor meer details.

Vertrekpapieren en Gratis Informatiepakket
Bij een boeking met TRAVELBOUTIQUE ontvangt u tevens het TRAVELBOUTIQUE Informatiepakket. Dit pakket bestaat uit:

 • The Inspirational Book List’, een lijst speciaal voor uw reis geselecteerde boeken, om u extra te inspireren tijdens uw reis naar Ecuador,
 • Een uitgebreide beschrijving van uw cruise van dag tot dag
 • Een handige lijst met tips wat aan munteenheid, bagage, kleding etc. mee te nemen op de cruise