Sumatra Indonesië: reis door de ongerepte natuur, ver weg van het massatoerisme

Als je houdt van ongerepte jungle reizen en reizen ver weg van het massatoerisme, is Sumatra Indonesië – wat na Kalimantan het grootste eiland van Indonesië is – de perfecte bestemming. Sinds de tsunami komt er namelijk nauwelijks een reiziger naar dit bijzondere eiland. Sumatra is de beste plek voor avontuur, wilde dieren en koloniale historie. Wil je schitterende, onontdekte plekjes in Sumatra bezoeken en doe je dit graag ontspannen en onbezorgd? Wij reizen zelf graag naar Sumatra. Op basis van onze kennis en ervaring van dit prachtige Indonesische eiland stellen wij met plezier de mooiste avontuurlijke reis voor jou samen.

Welke reizen naar Sumatra Indonesië boekten wij eerder?

Reizen naar Sumatra Indonesië: Wat beleef je hier?

Avontuurlijke Jungle trekking Sumatra: kom oog in oog met een orang oetan

Ga tijdens je reis door Sumatra op avontuur tijdens een jungle trekking, waar je met een ranger op zoek gaat naar orang oetans in het wild. Hij neemt je diep mee in de jungle, waar hij regelmatig afwijkt van de route, op zoek naar de nesten van deze intelligente dieren. Orang oetans zijn niet bang van mensen, dus voor je het weet sta je oog in oog met deze bijzondere mensapen. Onvergetelijk! Misschien kun je ze zelfs voeren. Naast orang oetans spot je Thomas Leaf monkeys, pauwen, termieten, herten, tropische vlinders, vogels en kevers, die het geluid maken van een helikopter.

Sumatra Indonesië: prachtige landschappen

De natuurliefhebber zal zich thuisvoelen in Sumatra. Dit unieke eiland bestaat voor het grootste gedeelte uit tropisch regenwoud. Nadat je door het prachtige landschap van ‘planters’ rijdt, neem je een heerlijke duik in de 124 meter hoge waterval. Wanneer je je omdraait, geniet je van een fenomenaal uitzicht over Lake Toba, het grootste kratermeer ter wereld. Een uitdagende wandeling maken? Beklim de vulkaan Mount Sibayak.

Niet toeristische dorpjes in Sumatra

Leuke plekken om te bezoeken tijdens je reis naar Sumatra zijn Medan en Bukit Lawan. Bezoek sfeervolle lokale markten waar ze tropische bloemen en heerlijke verse vis en passievruchten verkopen, in Paparat en Berastagi bij het mooie Toba Meer. In deze kleine bergdorpjes hangt een relaxte sfeer en vind je geen toeristen.

Bezoek het Leuser National Park

Het Leuser National Park in Sumatra is een gigantisch tropisch regenwoud, van wel 18000 vierkante kilometer. Het gebied wordt nu beschermd tegen de verbranding en houtkap, mede dankzij het toerisme. Het eenvoudige eco-toerisme is niet belastend voor de natuur en geeft de lokale mensen een goede bron van inkomsten.

De berg Gunung Leuser (‘gunung’ betekent ‘berg’ in het Indonesisch) is 3.119 meter hoog en tekent het landschap. In het park komen bijzondere en zeer bedreigde diersoorten voor, zoals de sumatraanse tijger, olifant, neushoorn, orang oetan, samba hert en luipaarden. Wij boeken voor jou de Eco Lodge waar je de jungle optimaal ervaart.

Cultuur snuiven op Sumatra Indonesië

In de drukke stad Medan vind je nog altijd de sporen van de Nederlandse kolonisatie. Indrukwekkend zijn de verschillende koloniale gebouwen zoals het postkantoor en het bankgebouw Nederlandse Handels Maatschappij. Het populaire café Tip Top was ooit een ontmoetingsplek van de rijke kolonisten. Geniet op het buitenterras van Weense koffie met Nederlandse koekjes.