De Malediven. De vraag is hoe lang ze nog zullen bestaan want door de opwarming van de aarde worden de laagliggende eilanden bedreigd. Vlieg nu naar deze tropische eilanden om te genieten van de witte stranden, groene overhangende palmen en turquoise zee.Jouw foto’s zijn de mooiste en meest heldere ooit. Blauwer dan dit wordt het niet. Je hoeft je op jouw resort-eiland niet te vervelen: ga watersporten,windsurfen, snorkelen of kijk bij het vissen voeren. Er is altijd iets te doen!

Welke reizen naar de tropische eilanden van de Malediven boekten wij eerder?

Deze bestemming kun je als volgt het beste combineren:

  • Winterzon bestemming: 3 nachten Dubai of Abu Dhabi en 4 nachten Malediven
  • Rondreis Sri Lanka 10 dagen plus 4 nachten Malediven
  • Zonvakantie Malediven 10 dagen Resort eiland

Voorbeelden van Resorts met wie we veel samenwerken: Paradise Island, Holiday Island, Sun Island, LuxResort, Conrad Maldives, Holiday Inn Kandooma, Oblu Helengeli by Atmosphere,Olhuveli, Kuramathi.

Onze favoriet is Oblu. Luxe, nieuw, fris en echte verwennerij. En op maar 45 minuten varen van de airport van Male.

Reizen naar de Malediven:Wat beleef je hier?

Bewonder en geniet van demooie stranden

Er zijn maar een paar bestemmingen ter wereld met zulke mooie witte stranden, zo’n schoon en helder water. Palmbomen zijn groener dan groen, tropischer kan het niet worden. Geniet en lees een boek of tijdschrift. Wandelen ga pootje baden. Schiet prachtige foto’s van deze tropische plekjes. Wil je lekker ontspannen? Dan kun je de dag ook starten met een yogales of een spa behandeling nemen.

Ga snorkelen en ontdek vele vissoorten en koralen

Hoewel de opwarming van de aarde en El Nino in het jaar 2000 veelschade aan de koralen hebben aangebracht, is er de laatste jaren duidelijk te zien dat het koraal zich herstelt. Veel resorts doen aan beschermde initiatieven en planten koraal terug. Zo kun jij optimaal genieten van roggen,haaien, kleurrijke visjes, octopussen en krabben, kreeften en zeesterren. In de Malediven is de onderwaterwereld echt bijzonder en veelzijdig.

Ontdek de grote vissen: mantaroggen en walvishaaien

Wij zijn er gek op en weten inmiddels bij welke atollen en resorts je de beste kans maakt om ze te spotten. Zwem achter een walvishaai aan en besef hoe groot en zachtaardig deze ‘Gentle Giants’ zijn.

In november spot je gemakkelijk mantaroggen in de Zuid-Ari Atol, niet een of twee maar hele groepen. In juni zie je mantaroggen dan weer vaker in de Baa Atol. Wat een prachtige dieren, wat een unieke kleuren en vormen.

Heerlijk eten en drinken inje resort

Uiteraard is er een barbecue! En wat voor een. Het eten in de Malediven is veelzijdig en vers. Natuurlijk is er vaak vis op het menu, maar bij alle resorts kun je altijd kiezen uit vis, vlees of vegetarisch. Wij adviseren te kiezen voor half pension of All Inclusive, dan weet je van te voren wat je kosten zijn. Alcoholische drankjes kunnen namelijk prijzig zijn in de hotels. Bij onze offerte geven we altijd de prijs voor beide concepten, dan kun jij zelf kiezen. Wil je je partner verrassen met een prive-diner op het strand?Laat het ons weten en we plannen het voor je.

Actievewatersporten: windsurfen, kitesurfen, fietsen onder water

In de Malediven draait alles om water en genieten op en onder water. Daarom is het leuk om hier een sport te beoefenen die je thuis niet snel doet. Kayakken is altijd lekker (trekeen UV werend shirt aan en smeer je goed in) om tot rust te komen op het wateren visjes te zien. Bij het Watersport Centre zijn er altijd gratis activiteiten, sommige zijn tegen betaling zoals zeilen en sporten waar je instructies bij nodig hebt.