JOALI BEING is het eerste Nature Immersive Wellbeing Retreat in de Malediven. Je wordt hier ondergedompeld in de schoonheid van de natuur van de Malediven en krijgt in een relaxte omgeving vooral rust, inspiratie, gezondheid en een fijne ‘time-off en time-out’.

Juist doordat je hier even helemaal weg bent van ‘alledag’, is het mogelijk om stil te staan, te genieten van het resort, van heerlijke ontspannende behandelingen en de mooie omgeving.

Maar er is meer.

Waar er in een Retreat normaal gesproken veel ‘niet mag’ of juist ‘moet’, heb ik dat hier niet ervaren.

Hier is alles mogelijk, kún je deelnemen, krijg je adviezen en raad ik jou zeker aan een vijf-daags arrangement te nemen om een transformatie mee te maken die je nergens anders zult en kunt ervaren.

Hier ga je heen voor rust, maar zult snel ontdekken dat zodra je die hebt gevonden, er nieuwe deuren open gaan.

Zo plande ik wél de Four Pillar Massage al direct de dag na aankomst, omdat ik weet dat ik van een lange massage enorm tot rust kom. Aan de hand van de waardevolle documentatie die je voorafgaand aan je verblijf krijgt, stipte ik alvast aan welke behandelingen mijn aandacht trokken. Maar ik liet het aan de ontmoetingen en spontane adviezen van de behandelaars en healers van dit prachtige Resort over om mijn uiteindelijke behandelingen te kiezen. Natuurlijk vertel ik jou alles over hoe ik tot mijn keuzes kwam en wat de behandelingen voor jou kunnen betekenen.

Wat me het meest aantrok toen ik een Virtual Tour nam (een rondleiding via Zoom door de Sales Manager van het resort) is de Four Pillar-filosofie. Mind, Skin, Microbiome, Energy zijn de vier thema’s waar voeding, behandelingen en adviezen op zijn afgestemd. Zo kun jij gericht aangeven waar je wil uplevelen. En het mooie is, ik koos voor mijzelf twee thema’s en die werden dan door de behandelaars weer aangevuld voor de andere twee. Zo krijg je echt dat Next-Level effect op je hele lichaam en geest.

Een ding is zeker, mijn verblijf van vier dagen was te kort. Dus ik wil in 2023 zeker terug, want heb het gevoel dat er nog wat mooie behandelingen op mij wachten.

JOALI BEING

RESORT

Dit Retreat is gebaseerd op wijsheid over WellBeing uit de hele wereld. Van oost tot west, van Ayurveda tot Chinese geneeskunde. Van voedingsleer tot homeopathie, van fysieke klacht tot mentale rust, er is wijsheid en die wordt graag met jou gedeeld.

Wie je hier tegenkomt? 

Een stel dat rust zoekt, met thuis een drukke levensstijl, drukke banen, veel verantwoordelijkheid. Een man alleen die 20 dagen in Joali Being verblijft voor een reset want wil ander werk en kan tientallen banen krijgen maar weet door zijn carrierepad niet meer goed welke weg híj? wil inslaan. CEO’s en captains of industry, voor rust maar vooral inzicht. Een vrouw alleen die vanwege de vele aspecten van dit Retreat zowel lichamelijk als geestelijk fitter wil worden en vooral gezond blijven. Een familie met twee kids. Echtgenoot heeft familiebedrijf verkocht dat jarenlang door vorige generaties werd geleid. Ze zijn aan het relaxen. En misschien wel nadenken over de volgende stap. Of niet. Eerst eens uitrusten.

Waarom dan niet een ‘resort-vakantie’ geboekt, maar een Retreat? Toch die nadruk op de fijne, rustgevende behandelingen, de mogelijkheid om nieuwe behandelingen uit te proberen, het prachtige resort en de schitterende watervilla’s. De locatie, want een eiland dat zo’n mooie natuur kent, geeft instant een enorme hoeveelheid energie.

KAMER

Mijn aanrader is en blijft de Water Villa. Met of zonder zwembad, dat is helemaal aan jou. Aangezien je van de water villa zo de zee inspringt om te gaan snorkelen, is dit een topplek. De eindloze blauwe vlakte, de zon, ze geven instant energie. Maar wie dus van groen houdt, als dat die kleur is die jou ontspant, de natuur, planten en bloemen, dan is de Beach Villa jouw plek. Als jij het liefst uit je bed springt en het strand op rent om de zee in the plonzen, definitely: de Beach Villa. De inrichting van de kamers met de hoge plafonds, schitterende hoge groene deuren, zeer hoogwaardig design, kleur en stoffen maken dit een paleisje op het water.

Wij overnachtten in de Grand Ocean Water Pool Villa, een aanrader.

RETREAT

In het Retreat kun je 5, 7 of 10 daagse arrangementen boeken met halfpension of volpension. Ook is het mogelijk van tevoren een arrangement af te spreken met behandelingen.

Het mooiste arrangement: Five Night JOALI BEING Discovery Program.

Enkele voorbeelden:

 • Four Pillar Massage (mijn aanrader)
 • Life Style Coaching Sessie (mijn aanrader)
 • Sound Healing
 • Watsu Treatment (in water)

Optioneel te boeken en bezoeken:

 • Areka Spa
 • Aktar
 • Gender Specific Vitality Pool
 • Kaashi met de behandelruimtes
 • Hammam
 • Salt Inhalation Room
 • Sensory Deprivation Pool
 • Thai Massage
 • Discovery Sound Path
 • Ocean Sala (yoga & ademhalingslessen boven zee)
 • Core, the fitness space met state of the Art apparatuur en metingen

Mijn advies: boek enkele behandelingen (twee per dag) en laat verder aan je intuïtie over welke les of behandeling je spontaan er nog bij pakt. Wij adviseren je hier graag bij.

Door ons bezoek aan JOALI BEING hebben we zelf mogen ervaren wat de bijzondere energie is van dit eiland en wat de behandelingen met je doen. Wij zijn dan ook trots dat we dit speciale JOALI BEING Retreat mogen vertegenwoordigen op de Nederlandse Luxury travel markt.

CULINARY ARTS
Immerse in the vibrancy of FLOW, our open-plan interactive dining space featuring three signature kitchens. Plantae offers vegetarian and vegan cuisine, Su serves ocean-to-table pescatarian fare, and B’Well features a signature JOALI BEING menu, including a selection of Earth-to-Table meals. For sunset seekers, there is Mojo – our tropical beach sanctuary located on a three-layered sundeck and is an ideal lunch and sundowner spot by the pool. Culinary arts at JOALI BEING focus on an earth-to-table initiative, promising ingredient traceability and offering fresh, locally harvested foods that support small farms and are sustainably sourced.

RESTAURANTS

Al vanaf de eerste blik op deze restaurants was ik verkocht. Wat een mooi design, en dat maakt ook direct de heerlijke sfeer hier. Het ontbijt en diner restaurant FLOW is een prachtige plek aan zee. Ook hier weer de bekende hoge plafonds, zachtgrijze tinten, vriendelijke bediening.

Restaurant MOJO vond ik een top-plek, zo aan de mooie zwembaden, ook hier uitzicht op de zee en verfijnde gerechtjes met smaken van over de hele wereld.

Het uitgangspunt in beide restaurants is vegetarisch. Juist door het gebruik van de verfijnde groenten, fermentatie, speciale manieren van snijden en bereiden krijg jij kunstwerkjes op jouw bord. De ingrediënten zijn volgens het principe Earth-to-Table op het eiland of op lokale eilanden vers gekweekt en zo veel mogelijk lokaal.

Voor hen die toch wel af en toe even vlees of vis wensen is er uiteraard een speciale sectie in de Menukaart.

JOALI BEING is the beginning of a transformative journey. We meet guests where they are and guide them on the path to self-discovery and renewal. From exhilarating adventure and soulful relaxation to customized nutrition and interactive learning, we create wellbeing experiences tailored to individual lifestyles and goals.

PRIJS

De reis naar JOALI BEING is een bijzondere reis. Een cadeau aan jezelf. Eentje waar je vol inspiratie en energie van terug keert. Het resort noemt het een ‘Transformative-stay’ en dat is het ook. Wellbeing is hier niet alleen ‘voor in het Retreat’. De nadruk ligt op leven in het nu en die mooie adviezen en inzichten meenemen, de rest van je leven. Zie het als een reis die je zo veel meer brengt dan een vakantie, een levensles, een trip vol inzichten. Een echt Retreat. De prijs voor een verblijf is als volgt opgebouwd. Het is een eilandresort waar je zegt: het lijkt wel ‘from another Galaxy’. Dit is zo’n unieke plek, dit maak je een keer in je leven mee.

• Retourticket Amsterdam-Male
• Retourticket Sea Plane Male-Bodufushi Island (je landt op het water aan de steiger)
• VIP Airport Service in Male Airport en JOALI Lounge toegang
• 5 nachten in de Water Villa op basis van halfpension of volpension (of langer)
• 5 night JOALI BEING Discovery Treatments
De prijs is vanaf EUR 8.100 per persoon.

Er zijn altijd speciale arrangementen mogelijk. Het Retreat werkt volledig op basis van de wensen van de gasten. Zo zijn er speciale Summer Break Offers (want in de zomer is het regenseizoen, dus rustiger maar dus ook koeler want regelmatig een regenbui). Ook zijn er Stay Longer Offers, voor hen die vijf dagen heerlijk willen ontspannen en daarna nog ‘gewoon’ lekker vakantie vieren. Alles is mogelijk, dus stuur me een mail of bel dan nemen we door wat bij jou past.

Deze prijs is exclusief: boekingskosten, Bijdrage Calamiteitenfonds, SGR Consumentenbijdrage.

VERLENGEN

Een verblijf in JOALI BEING kun je combineren met een verblijf in JOALI (dit Art-Inspired resort kent het thema kunst en ligt op 15 min. Varen met de speedboot). Ook is het mogelijk met het watervliegtuig naar Male terug te keren na je verblijf en naar een ander resort te vliegen/varen. Alle combinaties zijn mogelijk.