Eilanden Bora Bora, Moorea & Tahiti
Deze reis is een unieke reis naar een van de mooiste eilanden ter wereld die je in alle magazines tegen komt: Tahiti en Bora Bora. Daar hebben we voor de natuurlijke schoonheid ook Moorea nog aan toegevoegd. Meisjes in rieten rokjes heten je welkom, een glimlach is er overal. Hier in dit gebied zijn de mensen van nature vrolijk en genieten van het leven. Het is niet voor niets dat wereldreizigers en schilders hier al een eeuw geleden graag kwamen. Met de scooter door de baaien touren, zwemmen met rifhaaien, walvissen spotten, het kan hier allemaal.

Paaseiland
Daarna vlieg je door naar het magische Paaseiland. Rapa Nui heeft nog altijd een magie die je nergens mee kunt vergelijken. Allereerst door de ligging midden in de oceaan waardoor het altijd een eigen karakter heeft behouden en volledig eigen religie heeft ontwikkeld. De moais, de grote beelden van de voorouders zijn betoverend en hebben iets sereens als je er vlakbij staat. Blijft een raadsel hoe die beelden rechtop gezet zijn. Het verhaal van de Bird Man is zo avontuurlijk en geheimzinnig dat iedere reiziger er door gegrepen wordt.

 • De eilanden Tahiti, Bora Bora en Moorea staan bekend vanwege de jungle en rijke bloemenzee in de binnenlanden en witte parelstranden en turquoise zee. Voor een honeymoon is er geen mooiere plek dan deze.
 • Hoogtepunten zijn er vele in deze reis: een luxe verblijf in een water bungalow waarbij koraalrif jouw achtertuin is en je iedere ochtend plons! Snorkelend de dag begint, de gids in Bora Bora brengt je naar roggen en haaien, in de jungle van Moorea zie je de ruines van tempels en executieplaatsen van koppensnellers
 • Kayakken is er heerlijk, van baai naar baai en je ziet er mantaroggen, pijlstaartroggen, haaien, koraal en kleurrijke vissen in overvloed.
 • Op Paaseiland neemt de gids je mee naar de legendes en sprookjes, geschiedenis en cultuur van de Rapa Nui mensen. Iedere locatie met Moais, de grote beelden, kent een verrassend verhaal. Het eiland is klein en knus en in de lokale haven eet je heerlijke vis piri-piri.

Deze trip is de perfecte combi voor de reiziger die houdt van natuur, eilanden, mooie stranden, onder water wereld en snorkelen/duiken.

Uitgebreid en met veel foto’s En persoonlijke tips/voorkeur/aanraders/geen lege dagen

Reis naar Frans-Polynesie en Paaseiland

Dag 1 -Vlucht van Amsterdam-Tahiti
Vandaag start uw reis en vliegt u van Amsterdam naar Tahiti. Je kunt via Los Angeles vliegen (dat is de kortste route) of via Singapore waar je een stopover maakt van een paar dagen om aan het tijdsverschil te wennen. Als u eenmaal bent ingestapt, begint de reis. Tijdens de vlucht kunt u eindelijk dat boek lezen waar u niet aan toe kwam of de nieuwste films bekijken.

Dag 2 – Aankomst in Tahiti
De chauffeur brengt je naar het hotel in Tahiti. Voor vertrek krijg je van ons uiteraard de plattegrond van het eiland met alle highlights daarop aangegeven. Het vervoer taxi is prijzig.

Tahiti– Algemene Informatie

Dag 3 -Tahiti, hotel inclusief ontbijt
Vandaag kun je het eiland verder verkennen en het gezellige oude centrum bezoeken. Ga zeker ook lunchen bij een lokaal restaurant met heerlijke mahi-mahi met verse vanillesaus.

Dag 4 – Vlucht van Tahiti naar Bora-Bora
Bijna alle reismagazines ter wereld noemen dit het paradijs. De vorm van het eiland is ook echt uniek, een berg met daar omheen een koraalrif met helder wit strand en turquiose zee. De mensen spreken er Frans en overal kun je een vers stokbroodje kopen. Rode hibiscussen en wit-gele frangipani’s bloeien overal. Hotelletjes zijn gemaakt met veel natuurlijke materialen en de mensen leven hier heerlijk buiten.

Dag 5 – Bora Bora, hotel op basis van logies en ontbijt.
Vandaag kun je relaxen aan zee, aan een van de mooiste stranden ter wereld. Je kunt lekker aan zee relaxen, kayakken naar de baaien en stranden of gaan fietsen en zo het eiland verkennen. Overal zijn scooters te huur. (Check voor vertrek of dit gedekt is in je reisverzekering).

Excursie Optioneel: Rifhaaien en Pijlstaartroggen
De gids haalt je op en je vaart een half uur naar een rif waar veel pijlstaartroggen komen. Het water is er ondiep, je kunt hier prima staan. De gids neemt je mee de zee in en gaat roggen voeren. Overal komen de prachtige grijze platte vissen vandaan. Blijf staan waar je staat en maak mooie foto’s van deze unieke dieren met je onderwatercamera. De roggen bijten niet en zijn ook niet gevaarlijk. Achterop hun staart zit wel een gifpijl, maar die gebruiken ze alleen als ze worden aangevallen door grote aaseters.

Daarna vaar je naar de volgende plek: een ondiep stuk zee waar zwartpunt rifhaaien graag komen. De gids pakt kleine stukje sardien om ze te voeren. Je gaat de ladder af en loopt langs het touw richting de gids. De afstand tot de haaien bepaal je zelf. Je intuitie zegt uiteraard weg hier! Maar je went aan het idee en de haaien eten alleen kleine vissen dus maak je geen zorgen. Geniet van deze mooie dieren en ga langzaam weer terug naar de boot. Wat een unieke belevenis!

Dan ga je naar een klein eiland waar je op het strand luncht. Een lekkere BBQ staat klaar met verse salades en tropisch fruit.

In de middag kun je bij dit strand snorkelen en relaxen, wat zonnen en een boekje lezen. Of is lezen hier toch echt even zonde van je mooie uitzicht. Aan het einde van de middag brengt de gids je terug naar het resort in Bora Bora.

In Bora Bora zit een lokale supermarkt met heerlijk vers brood. De traditie van stokbrood en verse chocladebroodjes uit Frankrijk is hier ook geintroduceerd. Ga vroeg naar het bakkertje in de supermarkt want rond 11.00 uur is deze uitverkocht.

Dag 6 – Bora Bora

Dag 7 – Van Bora Bora naar groen Moorea
De chauffeur in Bora Bora brengt je naar de kleine luchthaven van Bora Bora. Het is een gebouw van bamboe en de airstrip is een kleine asfaltweg. Daar gaan jullie de lucht in, terug naar Tahiti. In Tahiti brengt de chauffeur jullie naar de haven waar je de boot neemt naar het mooie Moorea. Je kunt het eiland al vanaf de haven zien liggen. Aangekomen in Moorea brengt de chauffeur jullie naar het resort in Moorea.

Hier kun je lekker zwemmen, snorkelen en het eiland verkennen met de fiets of scooter.

Moorea staat bekend om de mooie jungle in de binnenlanden, de mooie baaien aan de noordkust en de walvissen die er graag in de baai met hun jongen verblijven.

In Moorea, vlakbij hotel hotel, zit een klein Italiaans restaurantje. We raden je aan daar zeker een keer een pizza uit de steenoven te gaan eten. Heerlijk vers!

Dag 8 – Moorea

Optionele excursies:

 • Zwemmen met dolfijnen in een reservoir op open zee.
 • Walvissen spotten in de baai (en er mee zwemmen)
 • Met de jeep of scooter het eiland verkennen
 • Lagune tour met de kayak door de baaien

Dag 9 – Moorea
Vandaag kun je het eiland met de scooter gaan verkennen. Met de wind in je haren cruise je langs de baaien en rijdt naar de top waar de altaren van de koppensnellers in de jungle liggen. Ga eten aan zee met uizicht op de mooiste stranden van de wereld.

Dag 10 – Moorea
Ga zwemmen met de dolfijnen in het reservoir. Dit is verbonden met open zee dus de dieren hebben zelf de keuze om te komen zwemmen en snackjes eten.
Of ga met de boot op zoek naar de walvissen die om het eiland overnachten en verblijven met hun jongen.

Dag 11 – Van Moorea naar Tahiti
Je reist met de boot in een uurtje naar Tahiti. Hier overnacht je nog een nachtje voor je naar Paaseiland vliegt. Je kunt naar het strand van Tahiti of met de auto of scooter een rondje rijden over het mooie, tropische eiland. Dit eiland was de favoriet van veel schilders zoals Paul Gauguin.

Dag 12 – Van Tahiti naar Paaseiland
In ongeveer vier uur vlieg je naar Paaseiland. Een onvoorstelbaar klein stipje in de oceaan. Dankzij de ligging is dit eiland altijd uniek geweest in haar cultuur en religie. In het verleden waren er twee kampen, die van de korte oren en de lange oren. Ze waren vaak in strijd met elkaar. Beide kampen vereerden hun voorouders en bouwden grote altaren voor hen met afbeeldingen van die voorouders. Dat zijn die grote Moais, de beelden van mensfiguren. Je ziet ze over het hele eiland, ook midden in de heuvels. Het blijft een raadsel hoe de beelden werden gemaakt en vervoerd.
Tijdens de trip zal je enthousiaste, lokale gids je rondleiden en er alles over vertellen.

Een van de mooiste verhalen is het verhaal van de Bird Man. Droom weg bij deze unieke cultuur met haar prachtige verhalen en mooie mensen. Ontdek wie de Bird Man was en hoe zware proef de jongemannen moesten afleggen om deze zware taak te volbrengen.

Kerkdienst in Paaseiland
Wie op zondag in Paaseiland is (of wij plannen je reis dat het precies past) gaat zeker naar de ochtend kerkdienst. Deze dienst is zo gezellig en bijzonder: de Christelijke traditie is gemengd met de Rapa Nui-geloofskenmerken van de Bird Man en de lokale mythologieën. Zing mee met de liedjes in het Spaans en lokale taal. De mensen vinden het geweldig als je komt en meedoet.

Dag 13 – Paaseiland
Verkenning van het eiland samen met de gids. Je ontdekt de beschilderde grotten met muurschilderingen, de vulkaan met genezende krachten en de Moais in het zuiden van het eiland.

Dag 14 – Paaseiland
Verkenning van het eiland met de gids. Jullie gaan naar het noorden en zien de Moais van het dorp en die aan de kustlijn in het noorden. Hier kun je de theorieen toetsten hoe de Moais verplaatst zijn, toen er mogelijk nog wel meer bos was op het eiland, wat nu bijna is verdwenen en weer wordt aangeplant.

Dag 15 – Paaseiland-Tahiti
De gids brengt je naar de airport en je vliegt in vier uur van Paaseiland naar Tahiti. Hier overnacht je nog een nacht voor je doorvliegt naar Amsterdam.

Dag 16 – Tahiti-Amsterdam
Je vliegt van Tahiti naar Amsterdam via Los Angeles en Parijs (air France) of via Auckland-Singapore met Singapore Airlines.

Dag 16 – Aankomst in Amsterdam.

Einde van de reis.

WAT KOST DE REIS VOOR TWEE PERSONEN

De reis kost EUR vanaf 5.500 per persoon bij reizen in het laagseizoen. In het hoogseizoen vanaf EUR 6.500 per persoon.

Duur van de reis: 18 dagen

Vertrek: dagelijks, maatwerkreis

Prijs van de reis zonder Paaseiland: circa EUR 4.500 per persoon.


INCLUSIEF

 • privétransport per auto met airco en met privechauffeur voor alle transfers (airport-hotel), vervoer van plaats naar plaats en tijdens excursies.
 • 15 overnachtingen, verblijf in 3-sterren hotels in een tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt
 • Drie nachten in Tahiti, vier nachten in Bora Bora, vier nachten in Moorea, 4 nachten op Paaseiland
 • activiteiten en tours zoals beschreven in het programma

EXCLUSIEF

Visumkosten
Het visum regelt u ruim voor vertrek.

Paspoort
Het paspoort moet zes maanden na terugkomst geldig zijn.

Internationale vliegtickets Indonesië
Wij nemen de vluchten bewust niet op in onze totaalprijs, omdat de prijs afhankelijk is van de periode waarin je reist. Hoe vroeger je boekt, hoe goedkoper de tickets. In het laagseizoen vanaf EUR 2.000 retour per persoon, in het hoogseizoen tot 3.000 per persoon.

Entreegeld bezienswaardigheden tijdens excursies
De entreegelden voor de bezienswaardigheden tijdens de inbegrepen excursies zijn inbegrepen.

Fooiengeld voor hotels, chauffeurs, gidsen etc.
In deze landen is het gebruikelijk om fooi te geven. Voor deze reis is dit +/- € 5 tot 10 euro per dag per persoon voor de chauffeur en eventueel gids.

SGR garanties en het Calamiteitenfonds
Deze zekerheden zijn bij de reis inbegrepen. U betaalt EUR 2,50 eenmalig per boeking.

Boekingskosten
De boekingskosten bedragen EUR 25 per persoon.

Reis- of annuleringsverzekering
Het hebben van een goede verzekering is essentieel bij reizen naar verre bestemmingen. Bespaart u hier niet op en neem een verzekering met uitgebreide dekking: werelddekking, geneeskundige kosten en annulering. Controleert u ook het verzekerd bedrag.

Overige kosten
Overige kosten als lunches & diners, persoonlijke uitgaven als fooien, donaties etc, gids. Zijn in de reissom niet inbegrepen.

Plaats 3 Sterren Hotel 4 Sterren Hotel
Tahiti Papeete Hotel Tahiti Nui/Royal Tahtiten Tahiti Pearl Beach Resort
Bora Bora Maitai Bora Bora Novotel/Bora Bora beach resort
Moorea Les Tipaniers/Moorea Beach Lodge Manava Beach Resort
Paaseiland Taha Tai Hotel (zeer eenvoudig hotel, goede locatie aan zee) Taha Tai Hotel

De gehele reis valt onder de dekking van SGR en Calamiteitenfonds.

Reisdocumenten: paspoort & visum
Voorafgaand aan de reis dient u in het bezit te zijn van de juiste reisdocumenten, waar u zelf voor verantwoordelijk bent. Bij een reis naar Indonesië moet het paspoort bij aankomst in die landen nog minimaal 6 maanden geldig zijn. Raadpleeg voor de meest recente informatie altijd de ambassade en/of consulaat, al naar gelang uw nationaliteit.

Frans-Polynesie: paspoort 6 maanden geldig, visum niet nodig bij verblijf korter dan 30 dagen.
Paaseiland (Chili): paspoort 6 maanden geldig, visum niet nodig bij verblijf korter dan 30 dagen.

Inentingen en vaccinaties
Wie op reis gaat naar de (sub)tropen moet zo goed mogelijk beschermd zijn tegen ziekten die daar heersen. Voor een goed advies kunt u terecht bij uw huisarts of vaccinatiebureau in uw regio. De adviezen zijn gebaseerd op landelijke richtlijnen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizen. Op de website van deze instantie (www.lcr.nl) vindt u alle adviezen op het gebied van gezondheid en reizen. Wij raden u zeker aan deze tips goed door te nemen voordat u de reis aanvangt.

Reis- en annuleringsverzekering
Als u een reis bij TRAVELBOUTIQUE boekt, is het hebben van een reis- en annuleringsverzekering een voorwaarde. Met een reisverzekering bent u verzekerd tegen materiële schade en letselschade: bagagedekking, medische kosten, repatriëring en hulpverlening. De annuleringsverzekering dekt het risico dat u de reis moet onderbreken, afbreken, uitstellen of annuleren. Let u goed op de voorwaarden en het verzekerde bedrag van de reissom. U dient de verzekeringen te hebben afgesloten voordat u de reis boekt. Wanneer u meer dan twee reizen per jaar maakt, kunt u het beste kiezen voor een doorlopende reis- en annuleringsverzekering. Als u al een doorlopende reisverzekering heeft, let u er dan op dat er sprake is van een werelddekking (in plaats van Europa-dekking).

SGR, Calamiteitenfonds en Algemene voorwaarden
Wij zijn aangesloten bij deze garantie-instanties. Raadpleegt u de websites van deze instanties en die van ons voor meer details.

Vertrekpapieren en Tips
Bij een boeking met TRAVELBOUTIQUE ontvangt u tevens het TRAVELBOUTIQUE Informatiepakket. Dit pakket bestaat uit:

 • het document ‘Behind the Seen’, een handig overzicht van tips voor uw reis,
 • The Inspirational Book List’, een lijst speciaal voor uw reis geselecteerde boeken, om u extra te inspireren tijdens uw reis,
 • de plattegrond van Singapore met alle highlights daarop aangegeven voor een perfecte stopover.