Indonesië is het land van eilanden. Als u wilt relaxen met een boek op het strand, wilt wandelen door rijstvelden of de top van een vulkaan wilt beklimmen, is dit uw bestemming. Of bezoekt u liever een kleurrijke ceremonie bij een tempel? Een oog-in-oog ontmoeting met zeldzame dieren als een oerang oetang of een komodovaraan is een unieke ervaring. Zo kunt u bezoeken: Sumatra, Java, Bali, de Gili-eilanden, Rinca & Komodo of Sulawesi. Ze hebben allen hun eigen sfeer.

Zodra het toestel landt en de deur open gaat, is het de warme lucht en de geur van frangipani’s die u verwelkomt. Het land van verse ananas en mango’s, nasi goreng en sateh, kruiden en de tropische jungle. De bevolking is er vriendelijk, gastvrij en relaxed. Indonesië biedt alle mogelijkheden voor een veelzijdige en ontspannen reis.

Zo hebben wij mooie voorstellen voor een literaire reis waarin u meereist in de romans van Louis Couperus, Multatuli, Szekely-Lulofs, Yvonne Keuls, Hella Haasse en Vicky Baum. Of gaat u toch voor de Eat Pray Love-reis, naar het gelijknamige boek van Elizabeth Gilbert?

Bent u meer van de culinaire ontdekkingen? Ga dan mee met de chef kok van uw resort en leer de geheimen voor een echte nasi kuning of rijsttafel.

Voor diverse sporten kunnen wij uw reis op maat samenstellen. Zo kunt u golfen met uitzicht over de rijstvelden en tempels aan het mooiste meer van Bali. Ook zijn er op dit eiland vele mogelijkheden om de onderwaterwereld te ontdekken.

Wilt u met een familie of groep vrienden reizen? Dan biedt een villa de uitkomst. Het gevoel van een tweede thuis met alle luxe en uw eigen personeel dat voor u kookt.

Een zeiltocht met een Ketch, een traditioneel zeilschip naar ontwerp van de Boeginese Schoener, biedt u de mogelijkheid meerdere eilanden te ontdekken in één reis, van Bali via Lombok en Sumba naar Komodo. Voor de ontdekkingsreizigers is er een historische route naar de Banda-eilanden, Timor en Papua. Het schip is vijfentwintig meter lang en telt twaalf hutten. Uw ‘varend’ luxe hotel brengt u naar eilanden met verschillend karakter en onderweg kunt u de schoonheid op het land en onder water ontdekken.

Sulawesi ontdekken? Ga naar het eiland van de Tana Toraja en maak kennis met de bijzondere rituelen en religie van deze stam. Of gaat u liever op een bootje de mangrove verkennen of snorkelen bij het koralen- en vissenparadijs op de Bunaken-eilanden?

Voor meer inspiratie, gaat u naar de poort van deze bestemming

Reissuggesties

Hier vindt u voorbeelden van reizen die wij boekten voor onze gasten. Wij adviseren in maatwerk reizen dus we passen de reis aan aan uw wensen. De reizen zijn inclusief: hotelovernachtingen op basis van tweepersoonskamer logies en ontbijt, chauffeur, gidsen, tourtjes, transfers en binnenlandse vluchten. U verblijft altijd in bijzondere, kleinschalige boutique hotels of villa’s. De ticketprijzen vindt u separaat want zijn zeer verschillend per seizoen. De prijzen zijn op basis van twee personen.