Deze reis is een combinatie van een familiegeschiedenis reis in Bali en bezoek aan de culturele highlights van Java.

FAMILIEGESCHIEDENIS REIS OP BALI EN JAVA

Deze reis is een voorbeeldreis van een familiegeschiedenis reis in Bali en Java. Deze gasten gingen op zoek naar hun familiegeschiedenis in Surabaya (stad op Java) en Bali. Natuurlijk bereiden we samen met jullie deze reis voor met jouw informatie over je familie. Maar we voegen daar dan ook weer ongerepte plekjes en de mooiste tempels, fietsroute of vulkaanbeklimming aan toe. Zo maken jullie er je mooiste reis van.

BALI’S ONGEREPTE PLEKJES

Terwijl het zuiden van Bali erg druk is met ‘vakantiegangers’ en het massatoerisme, is er voor de echte reiziger in het binnenland en in het noorden een landschap te bewonderen dat betoverend is. En op de slopen van de vulkanen waar de goden wonen, liggen de mooiste rijstterrassen van Azië. Wij brengen je naar het echte Bali.

De geur van Bali is onvergetelijk, van tropische bloemen, wierookstokjes en de lucht van de tropen. Ga het ervaren en wordt ook ondergedompeld in gastvrijheid en de bijzonder vriendelijke bevolking van Bali.

HET OUDE EN HET NIEUWE JAVA

Java lijkt voor Nederlanders erg dichtbij. Door de handelsrelaties in het verleden, zijn wij goed bekend met de Indonesische keuken, de nasi, sateetjes, kroepoek en bami. Andersom zijn er veel woorden uit de Nederlandse taal in Indonesië overgenomen, als bankroet, knalpot, handdoek en administratie. Beroemde Indische Nederlanders kennen we ook zoals veel schrijfsters en zangers.

BIJZONDER VERBLIJF

De meest bijzondere plekjes in Bali zijn die bij de kleine strandjes, waar nog nauwelijks toeristen komen. Je moet ze weten te vinden! De strandjes van en dichtbij het vissersplaatsje zijn zo ongerept en relaxt. Ver weg van de massa.
Ook de binnenlanden, bij zijn onze aanraders. Hier wandel je door de jungle met een gids waar je het ‘oude Bali’ ontdekt. Lokale mensen vragen je of je misschien verdwaald bent, want hier komen geen toeristen. Daarom nemen we je mee naar Munduk, vast ook voor jou een van de mooiste plekjes in de reis. Je slaapt er ook in de rijstvelden, midden in de pure natuur.

 • Ontdek waar jouw ouders en opa en oma woonden in Surabaya, zie de straat, het huis, de fabriek waar opa werkte. Verken deze wijk met de gids die contact legt met de lokale mensen aan wie je vragen kunt stellen over vroeger.
 • Je ontdekt de schoonheid van de tempels van Java, gaat met de trein dwars door het binnenland en gaat ontspannen aan de rijstvelden en stranden van Bali.
 • Voor vertrek tippen we de lekkerste eettentjes tijdens jouw reis: een culinair hoogtepunt en super betaalbaar.
 • Boutique stijl hotels: plekjes die je zelf nooit had gevonden. Wij scannen iedere bestemming jaarlijks uitgebreid en komen tot de meest bijzondere locaties en lokale hotels met veel sfeer van het land.
 • Deze trip is de perfecte combinatie voor de reiziger die houdt van steden, geschiedenis en architectuur versus de natuur, tempels en mooie strandjes. We combineren jouw familiegeschiedenis reis in Bali met de highlights van twee mooie eilanden.

Bali – Familiegeschiedenis Reis in Bali

Dag 1 Vlucht van Amsterdam naar Jakarta, Indonesië.
Vandaag start uw reis en vliegen jullie in de middag van Amsterdam naar Jakarta. Als je eenmaal bent ingestapt, begint de reis. Tijdens de vlucht met Garuda Indonesia Airlines kunt je eindelijk dat boek lezen waar je niet aan toe kwam of de nieuwste films bekijken.

Dag 2 Aankomst in Jakarta, Indonesië.
Vandaag komt je in de vroege ochtend aan op de luchthaven van Jakarta. Hier wordt je opgehaald en naar het hotel gebracht. Dit is de start van de rondreis over Java en Bali. Deze dag is ter vrije besteding. Je kunt uitrusten van de lange vlucht en zich opfrissen.

Dag 3  City tour door Jakarta met alle highlights van de stad
De chauffeur haalt u op voor een trip door Jakarta onder begeleiding van de lokale gids. Hij vertelt jullie alles over de cultuur van Indonesië en de bezienswaardigheden van deze stad. Natuurlijk bezoek je de oude haven waar de Nederlandse handelsschepen aanmeerden met kruiden en andere Aziatische handelswaren. Je ziet de vissers de ladingen nog handmatig van en naar dezen schepen brengen. Deze haven was het begin van de stad Jakarta zoals we die nu kennen. Je bezoekt het museum en de oude wijk Menteng met veel gebouwen naar Nederlandse architectuur.

Jakarta
Steden in Indonesië zijn in het heden een mix van grote tegenstellingen. Aan de ene kant de historische bezienswaardigheden, oude architectuur, traditionele markten, becaks (fietstaxi’s), warungs (winkeltjes langs de weg), overbevolkte kampongs met weinig tot geen infrastructuur als water, riolering en wegen. Anderzijds grote kantoorgebouwen, shopping malls, luxe auto’s, airconditioning en fastfoodketens.
De groei van Indonesië heeft het land welvaart gebracht en deze plotselinge explosie leidt tot vergelijkbare problemen als Nederland in de jaren ’70 en ’80. En de tegenstelling van arm en rijk is in Indonesië veel groter dan wij destijds kenden.

Dag 4 Op naar het dorp Bogor in West-Java
Na de drukte van Jakarta rijdt u in ongeveer twee uur naar Bogor. Na de grote metropool is Bogor een klein en rustig stadje, een welkome afwisseling.

Bogor
Bogor, vroeger Buitenzorg genaamd, was de residentie van de gouverneurs-generaal van Nederlands Indië. In 1817 verzamelde gouverneur Reinwardt er 900 planten, en inmiddels is het uitgegroeid tot een tuin van 80 hectare met 15.000 lokale plantensoorten. Na de onafhankelijkheid werd het paleis de residentie van president Soekarno. De ‘Plantentuin’ werd omgedoopt tot ‘Kebun Raya Bogor’ (‘de majestueuze tuin van Bogor’). De vijver heeft de traditionele waterlelies, waarvan de bladeren kunnen uitgroeien tot een meter doorsnee. Midden in de tuin is een sfeervol thee- en koffiehuis gevestigd, het vroegere huis van de resident.

Dag 5 Bogor: op bezoek bij de Resident en de Botanische tuin
Vandaag verken je Bogor. De lokale gids zal u alles vertellen over deze bijzondere botanische tuin. Als u het interessant vindt, brengt de chauffeur u ook naar een beroemde gong-fabriek in Bogor waar deze traditionele instrumenten met hun doordringende klanken worden gemaakt.

Dag 6 Door de groene heuvels naar Bandung
Vandaag rijdt u in ongeveer vier uur naar Bandung. De rit van Bogor naar Bandung leidt door de Puncak Pass, een van de meest heuvelachtige en mooiste gebieden van Java. U passeert rijstvelden, thee- en koffieplantages. Het hoogste gedeelte ligt op 1.500 meter hoogte en al in de koloniale tijd was het een prettige plek om te verblijven als ontsnapping aan het warme en drukke Batavia. De rest van de dag is ter vrije besteding en kunt u bijvoorbeeld een wandeling maken door de beroemde straat Jalan Asia-Afrika.

Dag 7 De Oude Postweg en bezoek het goede doel: de muziekschool in Bandung
Vandaag verkent u Bandung met de gids. U start in de Jalan Asia-Afrika, die vroeger de Oude Postweg werd genoemd. Rond 15.00 uur woont u de geweldige voorstelling bij van            Saung Angklung Mang Udjo, de Bamboo Angklung Muziekschool. Wat begon als goed doel door ‘Pa Angklung’ om kinderen de liefde voor muziek bij te brengen en te laten optreden zodat zij naar school konden gaan, is heden een vermaard optreden met traditionele muziek en een onvergetelijke show, tevens goed doel voor deze kinderen van wie de ouders het financieel lastig hebben.         

Dag 8 Met de trein dwars door het groene binnenland van Java
Java is ongeveer 1.000 kilometer lang. Vandaag gaat u een deel ervan met de trein verkennen, een mooie en originele manier om een deel van het eiland te bekijken. De Express Train rijdt van Bandung naar Yogjakarta in zeven uur en u vertrekt al vroeg in de ochtend. De chauffeur neemt uw bagage mee in de auto naar Yogya dus u reist in de trein enkel met uw handbagage. De trein is comfortabel en voorzien van airconditioning. Het is een van Azië’s mooiste treinroutes. Vanuit Bandung vertrekt de trein en rijdt u door de hoogvlaktes, voordat de trein in de lager gelegen gedeeltes komt van de vlaktes van Centraal Java. Dit is de rijstschuur van Java, want dit is het agrarisch gebied van het eiland. Zit relaxed en geniet van de maaltijd aan boord terwijl een puur landschap aan u voorbij trekt. Aangekomen in Yogyakarta brengt de chauffeur jullie naar het hotel gebracht.

Dag 9 Yogyakarta, vrije dag.
Heerlijk, na zo veel reizen even een dagje bijkomen. Uitgebreid ontbijten, een boek lezen aan het zwembad en in de middag wandel je naar de Jalan MAlioboro, de hoofdstraat van Yogya waar je lekker slentert, wat eet en winkelt.

Dag 10 Een wandeling door het paleis van de Sultan en Hindoetempelcomplexen van Prambanan
De schoonheid van de historische stad komt tot zijn recht bij een bezoek aan het Kraton, want Yogya was Java’s hoofdstad van cultureel erfgoed. Eeuwenlang was deze stad een machtscentrum en het thuis van sultans, koningen en prinsen. Het paleis van de sultan dat stamt uit de 18e eeuw, het Kraton is dan ook een bezoek waard. Ook de huidige sultan van deze stad woont in dit paleis. Grote pleinen, paviljoenen en vijvers aaneengesloten             middels decoratieve poorten geven een indruk van de sfeer van Indonesië en haar mystiek. Vlakbij ligt ook het waterpaleis en de vogeltjesmarkt. Het water paleis is voorzien van badhuizen en lotusvijvers waar de sultan en zijn harem baadden.

Prambanan
Prambanan, betekent letterlijk ‘veel priesters’, en is het grootste Hindoe-Javaanse tempelcomplex in Indonesië. Sinds 1991 prijkt ook deze tempel op de Unesco-lijst.
De tempels zijn in 850 na Christus gebouwd door meerdere koningen in opeenvolgende dynastieën. Deze koningen aanbidden de god Shiva, en natuurlijk de Brama en Vishnu, die samen de drie-eenheid van het Hindoeïsme vormen. Ook deze tempel is volledig gerestaureerd en er werden in het verleden zo veel stenen en panelen gestolen, dat hier veel renovatie werd gepleegd. Bij de aardbeving in 2006 werd het complex ernstig beschadigd en dankzij de hulp van Unesco is het grootste gedeelte hersteld en opnieuw opengesteld. De tempel wordt ook wel Candi (tempel) Lara Jonggrang (slanke maagd) genoemd.
Het complex bestaat uit 240 tempels, waarvan de drie grootste gewijd zijn aan Brahma, Vishnu en Shiva (de grootste in het midden). Tegenover deze drie hoofdtempels liggen drie kleinere, waarvan de middelste is gewijd aan Shiva’s stier Nandi, de andere twee voor respectievelijk Brahma’s rijdier, de gans Angsa (Indonesisch voor “gans”) en Vishnu’s adelaar Garoeda, Indonesië’s nationale symbool.

Dag 11 De Boeddhistische tempel van Borobudur
Borobudur
Deze heilige Boeddhistische tempel is de grootste van Indonesië, gebouwd in de 8e eeuw. Zodra u dichterbij dit gebouw komt, ziet u direct waarom het bezoek aan deze tempel zo bijzonder is. Iedere sectie, ieder paneel, ieder plateau en reliëf bevat een mooie passage van het leven van Boeddha. En al die passages zijn met de hand vervaardigd. De verschillende poorten van de vier stijgende trappen zijn versierd met draken, leeuwen en tropische planten. Van het ‘aardse’ niveau en de reïncarnaties van de Boeddha, dat in zes vierkante plateaus is vormgegeven en van deze eerste plateaus stijgt u langzaam naar het spirituele niveau, dat in drie cirkelvormige plateaus loopt. De grote stupa op de top is het symbool van het ‘Nirvana’ ook wel vertaald als: ‘het paradijs’, of ‘uitgeblust, onbeweeglijk’ omdat men de waarheid van het leven kent en niet langer begeert en lijdt.
Het gebouw is bovendien neergezet in de vier windrichtingen en ligt naast Mount Merapi, de actiefste vulkaan van Java.

Dag 12 Van Yogyakarta met de auto naar Surabaya in het oosten.
Vandaag haalt de chauffeur u op voor de rit van Yogyakarta naar Surabaya. Deze rit duurt ongeveer zeven uur. Voor u is de privéchauffeur met gids gereserveerd op de 13e en 14e dag. U kunt dan met hen de stad verkennen en met uw documenten en aantekeningen de plaatsen en gebouwen die belangrijk waren in uw jeugd bezoeken, zoals uw ouderlijk huis, de school en de dierentuin.

Surabaya
De hoofdstad van Oost-Java is de tweede belangrijkste stad van Java. Eeuwenlang was de haven van deze stad de belangrijkste van het eiland, zowel voor de handel als voor de marine. Rond 1.200 maakte de stad onderdeel uit van het Singosari rijk. Daarna vielen afgezanten van Kublai Khan de stad binnen en overheersten de handel. Vervolgens maakte het onderdeel uit van het grote Hindoeïstische Majapahit-rijk. Vervolgens kwam de handel met China, India en Europa op gang en overheersten de handelsreizigers van de VOC de stad. Portugezen en Nederlanders zetten voet aan wal voor de handel. De haven is altijd de belangrijkste plaats van de marine van Indonesië geweest. Nederlandse huizen, Chinese pakhuizen en winkels, moskeeën, historische bruggen, het is een mengelmoes van allerlei religies en culturen.

Dag 13 City tour door Surabaya met de gids
Surabaya, city tour. De gids neemt u mee naar de bekende plekken in deze stad. Je bezoekt het oude stadscentrum, rond Jalan Pemuda en Plaza Surabaya. U bezoekt de Jembatan Merah Brug, het Kota treinstation, de haven van Tanjung Perak. De dierentuin van Surabaya ligt ongeveer vijf kilometer ten zuiden van de stad. De Surabaya Zoo ‘Kebun Binatang’ ligt aan de Jalan Diponegoro en de inwoners van de stad gaan er nog        steeds graag heen alsweekend-tourtje. Het park heeft grote tuinen en is ruim opgezet. Bij de entree zijn er vele ‘warungs’ (lokale winkeltjes) en verkoopt met pinda’s en fruit om aan de apen te voeren. Na de tour brengt de chauffeur u terug naar uw hotel.

Dag 14 Surabaya, verder verkennen van de stad en de plaatsen van jullie familiegeschiedenis.

Dag 15 Vlucht van Surabaya naar Bali
Vandaag brengt de chauffeur u naar de luchthaven van Surabaya. U vliegt met Garuda Indonesia naar Denpasar, de luchthaven van Bali. De chauffeur haalt u op en brengt u naar Ubud waar u overnacht aan de rijstvelden op basis van logies en ontbijt.

B A L I
Bali is het eiland van de goden, het eiland van 1.000 tempels. Het eiland Bali is rijk aan cultuur en natuur en waar Indonesië het grootste moslimland ter wereld is, is 90% van de bevolking van Bali hindoe. Bali wordt in vele tijdschriften en boeken geroemd met clichés als: exotisch, verleidelijk en magisch. Wat kunnen wij daar nog aan toevoegen.
Het kleine eiland, slechts 5.600 vierkante kilometer groot, kent een grote diversiteit. In het zuiden ligt het commerciële centrum en vindt u de luchthaven en de toeristische stranden.

Als u richting het noorden reist, worden de contouren zachter, de dorpen kleiner en het landschap steeds groener. Hier ziet u de Balinese cultuur in de pure vorm. U ziet er oude tempels en het kunstenaarsstadje Ubud. Terwijl het zuiden van Bali erg druk is met ‘vakantiegangers’ en het massatoerisme, is er voor de echte reiziger in het binnenland en in het noorden een landschap te bewonderen dat betoverend is. En op de slopen van de vulkanen waar de goden wonen, liggen de mooiste rijstterrassen van Azië.

Eiland van tempels en wierookstokjes
De religie en het kastenstelsel zijn tot op heden nog steeds de basis van de cultuur op Bali. Het eiland is ook rijk aan authentieke kunstenaars: houtsnijwerkers, beeldhouwers en makers van batik, dans en muziek.
Tijdens de heilige dagen zijn de tempels versierd met parasols, penjors (bogen van bamboe), offerschalen en wierook en dagelijks offeren de Balinezen verse offerbakjes in de tempels. Dagelijks bidden de Balinezen tot de Goden voor alles wat zij geven: de rijst van de rijstvelden, de groenten en de bloemen, die de Balinezen verwerken in die offerbakjes. Het branden van wierook is essentieel: het verbindt hen met het hogere.

U stapt ’s ochtends naar buiten en de lokale rijst wordt voor uw veranda verbouwd. Het ligt tussen Ubud en Mas, dus u gaat met een shuttlebusje van het hotel (gratis) of fiets naar het centrum van Ubud. Relaxen doet u aan het zwembad en fietsen zijn gratis, evenals Wifi.

Dag 16 Ubud, vrije dag.
Vandaag kun je Ubud verkennen met de kleurrijke markt vol tropisch fruit en leuke souvenirs. Het koninklijk paleis ligt midden in het dorp maar is een oase van stilte. In de avond vinden hier de mooiste dansen plaats. Kies de Legong, betoverend mooi en elegant.

Dag 17 Verken de binnenlanden, de mooiste rijstterrassen van Bali en de geheime Batukaru Tempel
De route naar het noorden van Bali tussen de vulkanen, leidt door het binnenland en langs vele verschillende vergezichten. Het is een lange dag want een trip in Bali de bergen in gaat over kleine weggetjes. Uw gids vertelt u alles over Bali gedurende uw rit.

JATILUWI RIJSTVELDEN EN BATUKARU TEMPEL
De route leidt u langs de dorpen met de oude ambachten, via Ubud dwars door de rijstvelden met uitzicht op de vulkanen. Tijdens de rit kunt u overal stoppen om kennis te maken met de vriendelijke bevolking. Vervolgens rijdt u via de rijstvelden naar het hoge noorden, waar de temperatuur frisser is dan is het zuiden. U bezoekt de Batukaru tempel. Deze tempel lijkt uit het Jungle Book te komen. Gelegen tegen de slopen van de vulkaan Batukaru, hoog en in de mist. Hier ziet u de lokale bevolking die offers brengt en mediteert in de tempel. Het is een verborgen plek die geen reiziger kent.
Aansluitend rijdt u door de hooglanden van Bali, dwars door het vulkanisch landschap langs de groentemarkten van dit eiland. Hier kweekt men de bloemen voor de offerbakjes, rijst en vele soorten groenten en kruiden. Die kruiden vinden wij ook in onze kruidenlades en dankzij de vroege relaties met Indonesië kunnen we niet meer zonder: nootmuskaat, peper, foelie, kruidnagelen, kaneel, kerrie, rode peper en anijs, om er maar enkele te noemen.
In deze streek Tabanan, bij Jatiluwi ligt de oorsprong van de Kopi Luwak, de duurste koffie ter wereld. Vraagt u wel na hoe deze koffie gemaakt wordt, want deze bonen leggen een bijzondere weg af voordat er koffie van gezet wordt!

Dag 18 Bali: Relaxen aan zee
De chauffeur brengt u na het ontbijt van Ubud naar Uluwatu, Jimbaran of Seminyak. Iedere badplaats heeft een geheel eigen sfeer dus jullie kiezen welk strandje je het leukste vindt.

Uluwatu: is een paradijs voor surfers, het ligt hoog op een rots en er zijn kleine strandjes, zoals Padang Padang en Green Bowl.
Jimbaran: leuke kleinschalige resorts in baaitjes of aan het strand waar je heerlijk gegrilde vis kunt eten.
Seminyak: hip en trendy strand, veel beach clubs, surflessen en goede cocktails bij zonsondergang.

Dag 19 Bali: Relaxen aan zee

Dag 20 Vlucht Denpasar Bali naar Amsterdam
De chauffeur haalt je op en brengt je naar de airport van Bali voor de vlucht naar Amsterdam.

Dag 21 Aankomst in Amsterdam.

Einde van de reis.

WAT KOST DE REIS VOOR TWEE PERSONEN

De reis kost vanaf EUR 2.200 per persoon bij reizen in het laagseizoen (feb-mei & september-november).

Duur van de reis: 21 dagen

Vertrek: dagelijks, maatwerkreis


INCLUSIEF

 • Meet & Assist op het vliegveld van Java en Bali waar je wordt opgehaald door onze collega van Travelboutique in Java en Bali
 • Privétransport per auto met airco en met privéchauffeur voor alle transfers (airport-hotel), vervoer van plaats naar plaats en tijdens excursies.
 • 17 overnachtingen, verblijf in 3-sterren hotels in een tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt
 • Activiteiten en tours zoals beschreven in het programma
 • Engelssprekende gids bij excursies

Excursies inclusief met begeleiding van Engelssprekende gids:

Alle vermelde excursies zijn inclusief met entreegelden, gids en chauffeur.


EXCLUSIEF

Internationale vliegtickets Indonesië
Wij nemen de vluchten bewust niet op in onze totaalprijs, omdat de prijs afhankelijk is van de periode waarin je reist. Hoe vroeger je boekt, hoe goedkoper de tickets. In jet laagseizoen vanaf EUR 695 retour per persoon, in het hoogseizoen tot 1.575 per persoon. Wij boeken tickets voor je met alle gewenste airlines en alle luchthavens als Amsterdam, Brussel en Dusseldorf. Laat je voorkeur weten en we sturen je de voordeligste opties en met de beste aansluitingen. Met iedere airline hebben we de scherpste contractprijzen.

Transfers in Java en Bali
Jullie chauffeur haalt jullie op van de airport en brengt je er weer heen.

Visumkosten
Het visum is bij verblijf korter dan 30 dagen niet nodig voor een reis in Indonesië.

Paspoort
Het paspoort moet zes maanden na terugkomst geldig zijn.

Entreegeld bezienswaardigheden tijdens excursies
De entreegelden voor de bezienswaardigheden tijdens de excursies zijn inbegrepen.

Fooiengeld voor hotels, chauffeurs, gidsen etc.
In Indonesië is het gebruikelijk om fooi te geven. Voor deze reis is dit +/- € 5 tot 10 euro per dag per persoon voor de chauffeur en eventueel gids.

SGR garanties en het Calamiteitenfonds
Deze zekerheden zijn bij de reis inbegrepen. U betaalt EUR 2,50 eenmalig per boeking.

Boekingskosten
De boekingskosten bedragen EUR 25 per persoon.

Reis- of annuleringsverzekering
Het hebben van een goede verzekering is essentieel bij reizen naar verre bestemmingen. Bespaart u hier niet op en neem een verzekering met uitgebreide dekking: werelddekking, geneeskundige kosten en annulering. Controleert u ook het verzekerd bedrag.

Overige kosten
Overige kosten als lunches & diners, persoonlijke uitgaven als fooien voor de chauffeur en gids (circa EUR 5-10 per dag per persoon), donaties etc. zijn in de reissom niet inbegrepen.

Jakarta- Alila Jakarta
Bogor- Santika Bogor Hotel
Bandung- Savoy Homann Hotel
Yogyakarta – Dusun Village Yogya Inn
Surabaya – Majapahit Hotel
Bali – Ubud Kayane Yangloni en aan zee hotel naar keuze Jimbaran/Uluwatu of Seminyak

Upgrade hotels Bali: Ubud Komaneka Bisma aan de rijstvelden. Aan zee: Komaneka Keramas Beach of Purnama Beach Resort.


Savoy Homann Hotel, Bandung
Dit gebouw werd rond 1888 gebouwd door de Duitse immigrant Homann. Rond 1937 werd het gerenoveerd en gemanaged door de Nederlander Van Es. In 1942 werd het bezet door de Japanners en na de bevrijding diende het als hoofdkwartier van het Rode Kruis. Uiteindelijk kreeg Van Es het hotel na de oorlog terug in bezit. Het is een hotel dat een rijke geschiedenis kent in de stad Bandung. Op een markante plek, aan de Jalan Asia Afrika, midden in de stad. Met name de marmeren vloeren en muren, openslaande deuren en vele art-deco details herinneren aan de Tempo Doeloe, de tijd van vroeger. Het glas in lood en de tropische planten in het Garden Restaurant hebben een unieke Javaanse sfeer.

Dusun Yogya Village Inn Hotel
Dusun Yogya Village Inn is het eerste boutique hotel in Yogyakarta. In deze culturele hoofdstad van Java ligt dit hotel in de Prawirotaman-wijk. Deze wijk is beroemd vanwege de kunstenaars, galeries en kleine winkels. Ondanks dat men het van de buitenkant niet doet vermoeden, ontdekt u binnen de muren een hotel gebouwd in de traditionele Javaanse bouwstijl. Sfeervol en gezellig, veel hout en antiek. Het hotel is gebouwd naar een Javaanse ‘dusun’ of dorpje. De kamers zijn netjes en sfeervol geverfd in tropische kleuren en ingericht met antiek houten meubilair en decoraties. De tropische tuin en het zwembad geven u een fijne plek om te relaxen als u ‘thuis’ komt van het rondreizen langs al het moois dat Yogya te bieden heeft.

Surabaya Majapahit Hotel
Het Majapahit Hotel heette vroeger het Hotel Oranje. Het werd geopend in 1911 door Lucas Sarkies, een van de zoons van de Sarkies broers. Deze markante vier broers uit Isfahan, Iran, ontwierpen ook het Eastern & Oriental Hotel in Penang, The Raffles in Singapore en het Strand Hotel in Yangon. Het is gebouwd in de Oosterse, romantische stijl en tevens voorzien van de koloniale architectuur. Tijdens de Tweede Wereldoorlog bezetten de Japanners het hotel. Daarna namen de Nederlanders en Britten het in bezit, om de orde te bewaken. Tot een Nederlander de Nederlandse vlag hees in de toren. Dat zagen de Indonesiërs als provocatie. Daarop braken rellen uit want de Indonesische verzetsgroepen accepteerden dit niet. Die wilden onafhankelijkheid. Een Indonesiër klom in de toren en scheurde de blauwe strook eraf. Zo hing er de vlag van Indonesië (rood met wit). Dit moment wordt jaarlijks herdacht want markeert de eerste handeling van onafhankelijkheid van Indonesië. Later werd het pand verwaarloosd. Een Indonesische investeerder kocht het op en vestigde er een luxe hotel in koloniale stijl.

KayaNe Yangloni
KayaNe Yangloni is een verborgen geheim. Een boutique-stijl resort met een optimaal gevoel van ontspanning en genieten. Het is gebouwd naar de traditionele huizen van Ubud, een Bale Villa, en ligt midden in de rijstvelden, naar de schilderijen van Ubud uit lang vervlogen tijden. Het ontwerp is geheel conform de filosofie van de Tri Hita Karana, de juiste verhouding tussen de mens en zijn omgeving en de goden. De familie Neka, die dit resort runt en de Komaneka hotels, is een oude familie uit Ubud. Opa Neka begon het Neka Museum om de schilderkunst van Ubud te promoten en beschermen. De kleinkinderen kopen nu de rijstvelden rondom Ubud om te voorkomen dat er grootschalige hotels worden gebouwd.  Deze huizen zijn gemaakt van antiek traditioneel hout met eigen kruiden- en tropische plantentuin. De badkamer is open, dus douchen doet u heerlijk in de open lucht.

De gehele reis valt onder de dekking van SGR en Calamiteitenfonds.

Reisdocumenten: paspoort & visum
Voorafgaand aan de reis dient u in het bezit te zijn van de juiste reisdocumenten, waar u zelf voor verantwoordelijk bent. Bij een reis naar Indonesië moet het paspoort bij aankomst in die landen nog minimaal 6 maanden geldig zijn. Raadpleeg voor de meest recente informatie altijd de ambassade en/of consulaat, al naar gelang uw nationaliteit.

Een visum voor Indonesië is ter plaatse verkrijgbaar bij aankomst op de luchthaven, dit is gratis bij een verblijf tot 30 dagen.

Inentingen en vaccinaties
Wie op reis gaat naar de (sub)tropen moet zo goed mogelijk beschermd zijn tegen ziekten die daar heersen. Voor een goed advies kunt u terecht bij uw huisarts of vaccinatiebureau in uw regio. De adviezen zijn gebaseerd op landelijke richtlijnen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizen. Op de website van deze instantie (www.lcr.nl) vindt u alle adviezen op het gebied van gezondheid en reizen. Wij raden u zeker aan deze tips goed door te nemen voordat u de reis aanvangt.

Reis- en annuleringsverzekering
Als u een reis bij TRAVELBOUTIQUE boekt, is het hebben van een reis- en annuleringsverzekering een voorwaarde. Met een reisverzekering bent u verzekerd tegen materiële schade en letselschade: bagagedekking, medische kosten, repatriëring en hulpverlening. De annuleringsverzekering dekt het risico dat u de reis moet onderbreken, afbreken, uitstellen of annuleren. Let u goed op de voorwaarden en het verzekerde bedrag van de reissom. U dient de verzekeringen te hebben afgesloten voordat u de reis boekt. Wanneer u meer dan twee reizen per jaar maakt, kunt u het beste kiezen voor een doorlopende reis- en annuleringsverzekering. Als u al een doorlopende reisverzekering heeft, let u er dan op dat er sprake is van een werelddekking (in plaats van Europa-dekking).

SGR, Calamiteitenfonds en Algemene voorwaarden
Wij zijn aangesloten bij deze garantie-instanties. Raadpleegt u de websites van deze instanties en die van ons voor meer details.

Vertrekpapieren en Gratis Informatiepakket
Bij een boeking met TRAVELBOUTIQUE ontvangt u tevens het TRAVELBOUTIQUE Informatiepakket. Dit pakket bestaat uit:

 • het document ‘Behind the Seen’, een handig overzicht van tips voor het reizen in Indonesië
 • The Inspirational Book List’, een lijst speciaal voor uw reis geselecteerde boeken, om u extra te inspireren tijdens uw reis naar Java en Bali.
 • Plattegrond van Ubud met daarop de ideale fietsroute uitgetekend met leuke stops
 • de ‘Shopping List’ voor een geslaagde en doelgerichte winkelmiddag in Seminyak
 • de plattegrond van Ubud met alle highlights daarop aangegeven.