Als je graag reismagazines leest, kom je bij paradijselijke stranden vaak uit op Bora Bora. Het paradijs op aarde. De Malediven, Seychellen en Mauritius hebben ook parelwitte stranden en turquoise zee. Het zijn vooral de vormen van de eilanden, bij Bora Bora een hoofdeiland met een ringvorming eiland er omheen, de mantaroggen, haaien, pijlstaartroggen, relaxte sfeer en prachtige koralen die deze eilanden tot een echt paradijs maken.

De meeste routes naar Tahiti vlieg je met Air France/KLM via Amsterdam-Los Angeles-Tahiti. Voor Azie-liefhebbers, kunnen we de vlucht ook plannen langs de andere kant, dus Amsterdam- Singapore, met een leuke stopover uiteraard, en dan door naar Auckland-Tahiti. Nu je toch zo ver bent gekomen, zouden wij altijd aanraden vanuit Tahiti een trip van vier dagen te maken naar Paaseiland.

Dag 1

Naar Frans Polynesie

Degene die van een snelle route houdt, vertrekt vandaag van Amsterdam naar Los Angeles. Een stopover maken is uiteraard altijd mogelijk. Daar pak je de vlucht naar Tahiti. Eindelijk aan boord lees je dat boek waar je nooit aan toe kwam, of kijk je de nieuwste films. Voor deze lange vluchten adviseren we je wel wat maatregelen te nemen. Veel water drinken, regelmatig lopen, vliegkousen en check met je huisarts evt. Medicijnen.
Zij die van Azie houden, we vliegen met Singapore Airlines uiteraard en maken een stopover van twee of drie dagen, even acclimatiseren en genieten van de mooie stad Singapore.

Dag 2

Aangekomen in Tahiti

Papeete International Airport: zodra je gaat landen kun je meteen zien dat je in het Paradijs bent beland! Heerlijk, de tropische vegetatie, de stranden en turquoise zee. De koraalriffen zie je rondom deze mooie eilanden. Naast Tahithi zie je Moorea liggen.

Je verblijft drie nachten op Tahiti en geniet hier van de natuur, een toffe jeep safari door de binnenlanden en gaat snorkelen. Dit kan op eigen gelegenheid. Een scooter huren is ook altijd een aanrader, let uiteraard goed op in het verkeer, want niks is beter dan de wind in je haren en heerlijk langs de baaien en stranden rijden en stoppen waar je zin hebt.

Tahiti is het hoofdeiland van Frans-Polynesie.

Dag 3 & 4

Tahiti, hotel aan zee.

Dag 5

Met de boot naar Morea

De chauffeur haalt je op en brengt je naar de veerboot van Tahiti. Je komt in een drukke haven met veel grote en kleine schepen en in een klein uur vaar je naar Moorea.

Op het eiland Moorea raden we je aan om zeker een scooter te huren en de oude dorpen en binnenlanden te verkennen. Je kunt overal stoppen bij restaurantjes voor een lekker drankje, een lunch of een pizza. De oude offerplaatsen zijn ook indrukwekkend, neem wel muggenwerendmiddel mee want ze zoemen hier in groten getale.

In de noordelijke baai van Moorea komen regelmatig Humpback whales voor. Luister goed of je ze hoort ademen. Soms zie je plotseling een vin boven water!

Dag 6, 7 & 8

Moorea, Hotel inclusief ontbijt.

Dag 9

Van Moorea naar Raiatea en door naar Taha’a

Met een korte vlucht ga je van Moorea naar Raiatea. Daar aangekomen brengt een kleine boot je naar het eiland Taha’a, vanille eiland.

Dag 10

Taha’a hotel aan zee.

Taha’a is bekend vanwege de kweek van vanilleplanten. Veel kleine eilanden, ook wel motu’s genaamd liggen hier verspreid. Je kunt hier prachtige koralen zien als je gaat snorkelen. Raiatea is het heilige eiland van waaruit alle grote Polynesische reizen zijn begonnen.  De Marea Taputapuatea ligt vlakbij en in Unesco Wereld erfgoed.

Dag 11

Taha’a hotel aan zee.

Dag 12

Van Raiatea naar Bora Bora

Met een korte vlucht van Raiatea land je in Bora Bora, het paradijs. De airport is klein en omgeven door tropische bloemen. In de verte zie je de groene omgeving. Deze vlucht is de mooiste van je reis, want bij helder weer kun je prachtige foto’s maken van de eilanden, zee en koralen. De chauffeur haalt je op en brengt je naar het hotel.

Dag 13, 14 & 15

Bora Bora

In Bora Bora raden we je aan twee toffe excursies te maken. De eerste is een kayaktocht van baai naar baai. Daarmee zie je de schoonheid van de koralen, stranden en de omgeving.

De tweede is een excursie met de gids naar de stranden en atollen met de meeste grote onderwaterdieren. Je komt bij een plek vol rifhaaien en een plek vol pijlstaartroggen. De gids vertelt je er alles over. Als je wilt, kun je er samen met hem ook mee zwemmen.

Dag 16 & 17

Je vliegt van Bora Bora  naar Papeete op Tahiti. Aangekomen in Tahiti airport kun je even lunchen. Er is een MaCDonalds maar die verkoopt geen frites en hanmburgers, wel koffie en muffins. Hier neem je de vlucht van Tahiti naar Los Angeles met Air Tahiti Nui. Aangekomen in Los Angeles neem je de vlucht van Air New Zealand en KLM naar Londen en aansluitend Amsterdam.

Dag 18

Aankomst in Amsterdam.

De prijs van deze reis is inclusief:

  • Retourvlucht Amsterdam-Tahiti met KLM/Air New Zealand/Tahiti Nui
  • Binnenlandse vluchten
  • Hotels in genoemde kamertypes, meestal met ontbijt (bij logies niet)
  • Transfers per boot of auto

Prijs standaard hotels: vanaf EUR 4.100 per persoon op basis van tweepersoonskamer.

Prijs luxe hotels met water bungalows: vanaf EUR 5.900 per persoon op basis van tweepersoonskamer.

VERLENGING RANGIROA

Voor echte natuurliefhebbers, zouden we aanraden het bezoek aan het eiland Taha’a te vervangen voor Rangiroa. Waarom? Omdat dit het favoriete eiland van Jacques Cousteau is! De vorm van het eiland is een lange zandweg. Hotels zijn eenvoudig en iedereen kent elkaar hier. En dan het snorkelen: fenomenaal en onvergetelijk. Onze mooiste ervaring is een snorkelexcursie met drift-snorkelen. Deze boek je ter plaatse bij je hotel en het tijdstip is afhankelijk van het getij uiteraard.

Wij verbleven in het eenvoudige maar heel sfeervolle Novotel.

VERLENGING PAASEILAND

Op vier uur vliegen van Tahiti ben je in Paaseiland, Rapa Nui. Een eiland als geen ander. Een unieke ervaring. Indrukwekkend en onvergetelijk! Rapa Nui is omgeven door mystiek en legendes, oude verhalen en een samenleving die zichzelf uniek heeft ontwikkeld. De mannen zijn er stoer en sterk, de vrouwen lieflijk en altijd met bloemen versierd.

Dag 1 – Vlucht Tahitit Papeete-Rapa Nui

Dag 2 – Rapa Nui trip naar de vulkaan, de oude lokale huizen van steen in de grond en de beroemde beelden in het zuiden met de lokale gids

Dag 3 – Rapa Nui trip met de gids naar de beroemde beelden in het westen en noorden, eindigen aan het strand

Dag 4 – Bezoek op eigen gelegenheid de kerkdienst in Rapa Nui. De lokale mensen ontmoeten elkaar in de katholieke kerk, waar je als bezoeker van harte welkom bent. De kerkdienst is een combinatie van Spaans, katholieke teksten en liedjes in de lokale taal.

Dag 5 – Vlucht Rapa Nui-Tahiti

Meerprijs ongeveer EUR 422 per persoon voor het ticket Tahiti-Papeete retour en het programma van 5 dagen kost ongeveer EUR 600 (inclusief hotel met ontbijt en excursies met de gids in kleine groepen)

We offreren deze reis in een goede middenklasse hotels en een luxe klasse.

Tahiti: Tahiti Nui (standaard kamer) of Luxe: Manava Suite Resort Lagoon Studio.

Moorea: Les Tipaniers (Beach Bungalow), Moorea Pearl Resort (Beach Bungalow)

Taha’a:

Taha’a: Opoa Beach Lodge Beach bungalow kamer (logies) Le Tha’a Private Island Resort & Spa  Taha’a Overwater Suite

Bora Bora: Le Maitai Polynesia Resort (beach bungalow) of Bora Bora Pearl Resort (Lagoon Premium Over Water Suite)