SFEER PROEVEN IN AMALFI KUST ITALIEITALIE is het land van kwaliteit en luxe, met een rijke geschiedenis en klassiek Rome als centrum. Overal vind je het lekkerste eten, want wie houdt er niet van verse pasta, salades met mozzarella en Sorrrento tomaten. Cappucino en espresso, verse ‘cornetti met chocolage’, een soort croissants, en jouw dag begint uitstekend. Aan deze kust zit je aan of op het water, om iedere dag te genieten van het unieke uitzicht.

Welke Italie reizen op maat boekten wij eerder?

Voor een voorstel voor jouw ideale voorjaars- of najaarsvakantie naar Italie, bel je ons en we boeken voor jou de vluchten, het hotel en de transfers. We adviseren minimaal vijf nachten te verblijven om de kust te kunnen verkennen.

Wil je langer naar Italie? Dan adviseren wij jou vijf nachten in een kleiner plaatsje aan zee en vijf nachten in een iets grotere plaats. Zo heb je de mooiste mix en zie je het meest van de Amalfikust. Wij reisden zelf 12 dagen naar deze kust. (en gaan er zeker een keer terug naartoe).

Voor vertrek krijg je van ons een lijst met tips en een landkaart met de leukste plekken daarop aangegeven.

Reizen naar Amalfiskust Italie: Wat beleef je hier?

Een prachtige kust met veel leuke kleine baaitjes, stranden en pittorske dorpjes perfect voor een week of twee weken vakantie in het voorjaar of najaar. Uiteraard kun je er ook in de zomer naartoe maar hou er rekening mee dat het dan erg druk is met lokale, Italiaanse toerisen, want die zijn gek op de Amalfikust.  Het staat niet voor niets bekend als de mooite kust van Italie. In de winter- van november tot en met maart- is het er fris, nooit echt koud, maar hou er rekening mee dat dan veel faciliteiten gesloten zijn. (zwembad, toeristische plekjes)

We zetten de vijf leukste plekjes voor je op een rij.

Dompel je onder Amalfikust Italie

Aan deze kust liggen kleine, schattige dorpjes. Je kunt hier lekker wandelen, winkelen of een terrasje pakken. Iedereen eet hier uiteraard het lekkerste Italiaanse ijs. Varend langs de kust zie je de schoonheid, baai na baai. Het is een uniek uitzicht en met niets te vergelijken. Mijn favoriet? Ieder dorpje heeft zijn eigen charme en pluspuntjes. Het ene heeft een prachtig breed strand (let op het zijn kiezeltjes dus waterschoentjes mee). Het andere heeft fijne terrasjes aan zee en weer een ander heeft de leukste restaurants. Ik vertel je er graag meer over met de landkaart erbij!

Eet je buikje rond: bestel een pizza, bruschetta en een salade

Je start je dag in Italie met een espresso of Cappucino. Verser en lekkerder dan hier ga je die niet krijgen. Een cornetto erbij, een soort croissant met roompudding, chocolade of naturel. Dan een wandeling over de boulevard, een grappa en tijd voor de lunch. Dineren is een feest want hier vind je alle soorten pasta van penne tot spaghetti. Persoonlijk vond ik de verse mezze maniche met courgette en venusschelpen (‘vongole’) en risotto met verse schaal- en schelpdieren om te smullen.

Winkelen

Iedere vrouw weet dat je voor schoenen en échte mode in Italië moet zijn. Winkelen is meestal niet het doel van onze reizen, maar deze winkelstraat moet je toch echt wel gezien hebben. Hij is de meest beroemde, grootste en bekendste in Amalfikust. Aan deze straat liggen veel winkels met bekende topmerken en zijn er regelmatig grote ‘sales’ waarin je high end mode kunt kopen voor een leuke prijs. Onze favorieten? Ik zorg dat jij voor vertrek een plattegrond hebt met de leukste plekjes erop aangegeven.

Met de boot naar het prachtige eilandje Capri

Als je aan Capri denkt, denk je waarschijnlijk aan een romantisch mooi eilandje. En ja, dit is echt een pareltje in de Middellandse zee. Waar heel Nederland en masse naar Ibiza gaat, is dit eiland onontdekt, klein en schattig. Er zijn een paar kleine strandjes, de sfeer is er relaxt en alles is kleinschalig en persoonlijk. Je kunt er gaan zwemmen in kristalhelder water, lekker eten op een terrasje of slenteren door de kleine straatjes. Voor vertrek geef ik jou de beste tips voor een top dag in Capri!

Hop on Hop Off Boot

Wie weinig tijd heeft, pakt een lokale boot. Deze stopt bij de verschillende kleine haventjes aan de Amalfi kust. In een paar uur proef je zo de sfeer die een stadje te bieden heeft. Je kunt overal naar wens uitstappen en de volgende boot weer nemen naar jouw volgende avontuur. Stap dan zeker uit in Amalfi, Positano en bezoek Sorrento.