Luzon Filipijnen: Trek door rijstvelden en bewonder lokale bergstammen

Luzon, met de hoofdstad Manila, is het grootste eiland van de Filipijnen. Op dit prachtige bounty eiland vind je cultuur, uitbundigheid en unieke, bijzondere en extreme landschappen. Trek door de rijstvelden, beklim een vulkaan en laat je verwonderen door de tradities en gebruiken van de inwoners van dit land. Ben je op zoek naar een authentieke, ontspannen en niet-toeristische reis? Kies voor Luzon Filipijnen. Graag stellen wij voor jou een reis op maat samen.

Welke reizen naar Luzon Filipijnen boekten wij eerder?

Reizen naar Luzon Filipijnen: Wat beleef je hier?

Luzon Filipijnen: prachtige wandelingen en trekkings door rijstvelden

Ben je een actieve reiziger? Op Luzon maak je de mooiste wandelingen en trekkings. Terwijl je actief bent in de prachtige omgeving van Banaue of Batad, geniet je van adembenemende landschappen. De avonturier kan hier zijn hart ophalen. Tijdens verschillende hikes begeef je je op uitdagende routes en wandel je langs steile afgronden.

Bezoek de drukke hoofdstad Manila

Bezoek de drukke hoofdstad Manila

De hoofdstad van de Filipijnen, Manila, telt officieel 2 miljoen inwoners, maar met alle dorpen en steden hieromheen, wonen hier wel 12 miljoen mensen. In de oude stad zie je de overblijfselen die vanaf 1570 door de Spanjaarden werden gebouwd: het Intramuros, de San Augustin kerk en het gouvernementshuis. De gevangenis aan het water en het oude Chinese kerkhof zijn ook zeker een bezichtiging waard. Reserveer een plekje bij het beste restaurant van de stad: het Spiral Restaurant van Sofitel Hotel aan zee.

Bezoek het bergdorp Sagada en ervaar traditionele begrafenisrituelen

In Sagada woont een traditionele bergstam, die een geheel eigen cultuur kent. Laat je verwonderen door de begrafenisrituelen in dit culturele dorp. Overledenen worden in doodskisten opgehangen tegen de hoge rotsen. Zij geloven dat, hoe hoger je hangt, hoe dichter je bij de goede geesten brengt. Dit brengt geluk voor de overledenen en nabestaanden. Laat je verwonderen je op deze unieke, culturele plek. Vergeet niet Echo Valley te bezoeken en ontdek tijdens een wandeling de prachtige grotten van Sagada. Op avontuur? Ga raften door de prachtige natuur.  

Dagtripje naar de Ta’al vulkaan in Tagaytay

Maak een dagtripje naar de Ta’al vulkaan in Tagaytay

Diep in de bergen vind je de prachtige vulkaan Ta’al, waar de sfeer relaxed is en de lucht schoner dan schoon. Wat deze vulkaan zo bijzonder maakt, is de ‘dubbele krater’. In de grote krater van de vulkaan, zit nog een krater verstopt. Heel bijzonder om te zien! Het Taal Vista hotel is hier onze aanrader. Met uizicht op de vulkaan uiteraard.

Goede vrijdag vieren met de Riten San Fernanda Pampanga kruisiging

Vier goede vrijdag met de Riten San Fernanda Pampanga kruisiging

Waar in onze cultuur het Christendom langzaam zijn grip verliest, is deze in de Filipijnen nog springlevend. Houd jij van festivals, uitbundigheid en processies? Dan brengen wij jou op Goede Vrijdag naar Angeles, waar de kruisiging van Christus wordt nagespeeld. Dit wordt gedaan met échte houten kruizen. Ook het nagelen wordt nagespeeld, dus sla deze belevenis over als je een zwakke maag hebt. Tijdens deze onvergetelijke dag zijn de Filipino’s prachtig en kleurrijk gekleed. Overal voel je de passie voor de cultuur en het geloof, een unieke ervaring.