Highlights: het oude Spaanse stadscentrum van Manila, De rijstterrassen van Banaue, snorkelen met walvishaaien, spookdiertjes en de jungle van Bohol, snorkelen in het ongerepte paradijs El Nido!

Dag 1

Vandaag start uw reis en vliegt u van Amsterdam naar Manila. Als u eenmaal bent ingestapt, begint de reis. Tijdens de vlucht kunt u eindelijk dat boek lezen waar u niet aan toe kwam of de nieuwste films bekijken. U vliegt per Emirates Airlines om 21.50 uur met EK150 (Airbus A380, grootste en meest geluidloze vliegtuig ter wereld) naar Dubai.

Dag 2

U arriveert om 06.30 uur in Dubai en neemt aansluitend de EK334 om 09.20 uur naar Manila. Aankomst in Manila om 21.40 uur. Manila is de hoofdstad van de Filipijnen. Uw chauffeur haalt u op en brengt u naar het La Corona Hotel in Manila. Hier verblijft u op basis van logies & ontbijt. De rest van de dag kunt u ontspannen en uitrusten van de reis.

Dag 3

Vandaag brengt de chauffeur u van Manila naar het dorpje Baguio in de bergen. U rijdt naar het noorden, de provincie Luzon in. Daar aangekomen bekijkt u in Baguio de kathedraal en het Burnham Park. Tijdens de rit kunt u op tijd een stopje maken voor een bezoek aan een marktje, een koffie, lunch of foto’s. U overnacht u in het Burnham Suites Hotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 4

Vandaag brengt de chauffeur u naar Sagada nog iets noordelijker. U rijdt nu over de hoogste wegen van de Filipijnen en de rit duurt zes a zeven uur. Aangekomen bij de bergstammen van Sagada brengt de chauffeur u naar de lokale dorpen waar u de grotten   en rots-nissen ziet. Vroeger werden de doden hier begraven in holle boomstammen, de nieuwste zijn gewone kisten. Sagada heeft maar tien duizend bewoners en de mensen leven hier nog volgens oude tradities. Na het bezichtigen brengt de chauffeur u naar het   St Joseph Guesthouse waar u overnacht op basis van volpension.

Dag 5

Van Sagada brengt de chauffeur u via Bontoc in de bergen naar Banaue. In Bontoc    bezoekt u het etnologisch museum en gaat u lunchen. Banaue is beroemd vanwege   spectaculaire rijstterrassen. Hier rijdt u door de Sierra Madre, de bergketens en vulkanengebieden. U stopt bij het beroemde viewpoint over de rijstterrassen en ontdekt   waarom Unesco deze terrassen tot werelderfgoed heeft verklaard.  U checkt in het Fairview Inn Banaue hotel. Als er tijd voor is, bezoekt u hier de lokale markt met handgemaakte kunstnijverheid. Dit bergachtige gebied, de cordillera, is een ideaal landschap voor een trekking. Vroeger was dit het gebied van de koppensnellers, de stammen die hun land met hand en tand verdedigden. De rijstterrassen van Banau behoren tot de acht wereldwonderen.

Dag 6

Overnachting in een lokaal guesthouse in Bataad, een dorp van de Ifugao-stam. Na een goed ontbijt haalt de chauffeur u op voor de trekking naar Batad. Batad is de plaats van de mooie rijstterrassen in de vorm van een amfitheater. De hiking duurt ongeveer een uur. Neem uw zwemspullen mee want na de picknicklunch is er gelegenheid om in de watervallen te zwemmen. U wandelt terug naar het dorp waar u overnacht in een lokaal guesthouse. De accommodatie is eenvoudig en u ervaart hoe de lokale mensen wonen.

Dag 7

Na een ontbijt in het dorpje, maakt u een trekking van Batad naar Banga-an, over het pad naar de bergtoppen. U luncht in een restaurant in Banga-an met uitzocht over de rijstvelden. Na een bezoek aan het dorpje, de kleine huizen en de lokale mensen, brengt een Jeepney u terug naar Banaue. Hier overnacht u weer in het Fairview Inn Banaue Hotel.

Dag 8

Vandaag brengt de chauffeur u terug van Banaue naar Manila. Hier overnacht u in het hotel La Corona voor u de volgende dag naar Bohol gaat. U overnacht op basis van logies en ontbijt.

Dag 9

De chauffeur haalt u op en brengt u naar de airport voor de vlucht van Manila naar Tagbilaran. U vliegt per PR2773 om 09.20 uur naar Tagbilaran waar u om 10.35 uur arriveert. Tagbilara is de airport aan de zuidelijke punt van Bohol. Daar haalt de chauffeur u op bij de luchthaven en brengt u naar het Oasis Bohol hotel waar u overnacht op basis   van logies en ontbijt.

Dag 10

Vandaag bezoekt u de Chocolate Hills. Bohol, Chocolate Hills. Vandaag gaat u de beroemde Chocolate Hills bewonderen, een onvergelijkbaar landschap. Dit is uniek en nergens anders ter wereld te zien. Onderweg stopt u bij een lokale koloniale kerk. En brengt u een kort bezoek aan het Tarsier Rahabilitation Centre waar de spookdiertjes beschermd worden. Dit zijn de kleinste zoogdiertjes ter wereld. De lunch is vandaag inclusief tijdens uw vaart over de Loboc rivier. Na de tour brengt de chauffeur u terug     naar het hotel waar u overnacht op basis van logies en ontbijt.

Dag 11

Bohol, Oasis Parcs Hotel op basis van logies en ontbijt. Dag ter vrije besteding.

Dag 12

De chauffeur haalt u op en hij brengt u naar de haven van Tagbilaran. Daar neemt u de snelle boot naar Dumaguete en de volgende boot brengt u naar Oslob. U steekt van het zuidelijke puntje van Bohol over naar het zuidelijke puntje van Cebu, dus via Dumaguete. De chauffeur haalt u hier op en brengt u naar de Fantasy Lodge in Cebu waar u overnacht op basis van volpension. (Boekt u bij aankomst direct de excursie voor de volgende dag naar de walvishaaien in Oslob.)

Dag 13

Optioneel: zwemmen met de walvishaaien
Vandaag brengt de chauffeur u al vroeg naar het strand van Oslob. Daar krijgt u instructies voor het zwemmen of snorkelen met de walvishaaien. U moet de zonnebrand afspoelen, u mag niet dichter dan vier meter bij de dieren zwemmen en de flits op de camera moet uit. Als u wilt kunt u hier een cameraman inhuren voor ongeveer EUR 5 die foto’s van u maakt tijdens het zwemmen met de walvishaaien. Deze excursie is optioneel en kost ongeveer EUR 15 per persoon, ter plaatse te boeken en betalen. Met een banka, een lokaal bootje gaat u het water op. De butanding, de walvishaaien, komen aangezwommen op de kril af die de vissers in het water gooien.

De walvishaaien van Oslob worden beschermd door overheidsinstanties, biologen en ecologisch toerisme-instanties. Deze raden af te duiken onder de walvishaaien omdat de zuurstofbelletjes die duikers produceren de dieren enorm veel stress geven.

Na dit unieke avontuur brengt de chauffeur u naar uw resort. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 14

De chauffeur brengt u naar de luchthaven van Cebu (dit in ongeveer vier uur rijden) en u neemt de vlucht van Cebu naar El Nido. Onderweg bezoekt u Magellans Kruis, de Santo Nino kerk en de Chinese tempel. De vlucht met Airswift (voorheen ITI) vertrekt om 15.15 uur en komt om 16.55 uur in El Nido aan. De chauffeur in El Nido haalt u op en    brengt u naar Corong waar u overnacht in het hotel El Nido Cove, forest kamer op basis van logies en ontbijt. El Nido Cove ligt aan de baai midden in de groene natuur. Het is een relaxt resort met een prima keuken. Het hoort bij de El Nido groep van Ten Knots (El Nido Resorts). Van hieruit bent u in tien minuten met de tricycle of taxi  in het dorpje met restaurantjes.

El Nido
Een van de meest sublieme plekken van de wereld: El Nido. Ten noorden van het eiland Palawan ligt deze baai met eilanden. Ongerept, beschermd en indrukwekkend. In het Spaans betekent de naam ‘Het Nest’ en het is de perfecte plek om de Bacuit Archipel te ontdekken. Tussen torenhoge karstgebergtes en baaien liggen kleine stranden en vele koraalriffen om te ontdekken. In het stadje El Nido zijn er enkele eenvoudige hotels en restaurants. Maar niets is mooier dan een verblijf in de eilanden-archipel zelf!

Dag 14

El Nido, El Nido Cove forest kamer op basis van logies en ontbijt.

Dag 15

De chauffeur brengt u naar de luchthaven van El Nido voor de vlucht naar Manila. U vliegt met Airswift om 17.35 uur naar Manila waar u om 18.50 uur aankomt. Daar haalt de chauffeur u op voor een overnachting in La Corona Hotel waar u verblijft op basis van logies en ontbijt.

Dag 16

Vandaag verkent u met de gids het oude en nieuwe centrum van Manila. De stad telt officieel 2 miljoen inwoners, maar metro-Manila (alle dorpen en steden rondom de stad     meegerekend) telt bijna 12 miljoen inwoners. In de oude stad ziet u de overblijfselen die vanaf 1570 door de Spanjaarden werden gebouwd: het Intramuros, de San Augustin kerk, de gouvernementshuis, zelfs de kanonnen van toen. En de gevangenis, aan het water. Ook ziet u het oude Chinese kerkhof. Na dit bezoek van ongeveer een halve dag    brengt de chauffeur u terug naar het hotel La Corona waar u verblijft op basis van logies    en ontbijt.

Dag 17

De chauffeur haalt u op en brengt u naar de luchthaven van Manila voor de vlucht naar Amsterdam. U vliegt met Emirates Airlines EK 337 van Manila naar Dubai om 06.40 uur en landt in Dubai om 11.35 uur. Dan aansluitend neemt u de vlucht EK149 die om 14.55 uur vertrekt naar Amsterdam. Daar komt u om 20.00 uur aan.

PRIJS

De prijs van deze reis is vanaf EUR 2.700 per persoon in het laagseizoen. De tickets Amsterdam-Manila zijn niet inbegrepen. Deze kosten ongeveer EUR 700 tot EUR 900, afhankelijk van de airline en de periode waarin u reist. Wij boeken met iedere maatschappij die u wenst en kijken naar de voordeligste vluchten en beste aansluitingen op het moment dat u een offerte aanvraagt. Dus op het moment dat je een offerte aanvraagt, zoeken wij voor jou de scherpste en beste tickets uit. Naar de Filipijnen vlieg je het snelst met Cathay Pacific, KLM of Emirates Airlines. De bijkomende kosten zijn de boekingskosten EUR 25 en ticketverzekering EUR 10 per persoon plus de bijdrage Calamiteitenfonds eenmalig.

De prijs is gebaseerd op twee samen reizende personen in een tweepersoonskamer.

De reissom is inclusief:

  • Transfers airport/hotel Manila
  • Alle transfer zoals benoemd (per boot en auto)
  • Alle binnenlandse vluchten zoals beschreven: Manila-Tagbilaran, Cebu-El Nido-Manila (20 kg bagage per persoon).
  • Alle hotelovernachtingen zoals beschreven op basis van logies en ontbijt
  • Gedurende de trekking in Banaue 3 dagen op basis van volpension, Cebu Fantasy Lodge op basis van volpension 2 nachten.
  • Alle excursies zoals beschreven
  • De reissom is exclusief: visa, persoonlijke uitgaven, fooien en overige maaltijden.

Enkele aanvullende informatie over uw reis en accommodatie:

Batad: u overnacht in een lokaal guesthouse zeer eenvoudig van comfort: gezamenlijke badkamer, geen warm water), midden in de rijstterrassen (1 nacht)

De trekking in Batad/Bangaan duurt vier uur. Een goede fysieke conditie is wel vereist en u moet geen last hebben van hoogtevrees. Draag goede, stevige schoenen met goed profiel.

Oasis Beach & Dive Resort in Bohol is een gezellig resortje met een tuin en zwembad. Het ligt in het centrum van Alona Beach dichtbij restaurants en kleine winkeltjes.

Fantasy Lodge is een klein hotel dat ligt op 20 minuten rijden van het strand met de walvishaaien.

All Seasons Resort in El Nido is een eenvoudige bungalow stijl, met eigen badkamer. Eenvoudige accommodatie maar de locatie is prachtig.

Upgraden?

Als je luxer wilt reizen dan kan dat ook. Wij raden dan bijvoorbeeld aan: Hotel Sofitel of Hotel Celeste in Manila, Cebu Sumilon Island, Bohol South Palms Beach Resort, El Nido Cove Resorts of het superdeluxe Miniloc of Lagen.

Bel ons voor jouw wensen, wij organiseren maatwerkreizen en iedere aanpassing die jij wenst is mogelijk. Inmiddels zijn we meerdere keren in de Filipijnen geweest, dus ons advies is echt uit ervaring.