Hagelwitte stranden en met jungle bedekte bergtoppen, dat vind je op het bounty eiland Palawan Filipijnen. Of je nu op zoek bent naar ontspanning, cultuur of een actieve reis, op Palawan vind je het allemaal. Kajak langs bijzondere rotsformaties en trek door de pure, ongerepte jungle. El Nido – een prachtige baai omringd door kleine tropische eilanden – is één van de meest bijzondere plekken ter wereld. Verblijf tijdens je reis in prachtige, luxe Palawan resorts. Met liefde stellen wij een actieve, ontspannen en luxe reis voor je samen.

Welke reizen naar Palawan Filipijnen boekten wij eerder?

Reizen naar Palawan Filipijnen: Wat beleef je hier?

Prachtige jungle in Palawan

Jungle trekking Palawan Filipijnen: begeef je in de prachtige, pure natuur

Het unieke landschap van Palawan bestaat uit kalkzandsteen, rotsen, grotten en grote en kleine lagunes. Tijdens een jungle trekking vanaf je resort – die midden in het Nationaal Park en bij een mooie rivier ligt – wandel je de berg op en kom je de mooiste tropische bomen, planten en bloemen tegen. Misschien spot je wel een neushoornvogel! Tijdens je reis naar Palawan is een bezoek aan Entalula island ook een aanrader. In Palawan boeken we natuurlijk een huisje in de jungle voor je.

Palawan El Nido: één van de meest sublieme plekken ter wereld

In het noorden van Palawan vind je de prachtige baai El Nido, die omringd is door kleine eilanden. Dit gedeelte van de Filipijnen is ongerept, beschermd en indrukwekkend. El Nido betekent ‘Het Nest’ in het Spaans en deze plek geeft je het echte bounty eiland gevoel. Dit is de perfecte plek om de Bacuit Archipel te ontdekken. Tussen de torenhoge karstgebergtes en baaien liggen kleine, paradijselijke stranden. In de zee ontdek je prachtige koraalriffen en zwem je tussen grote groepen jackfish en ‘Nemo visjes’. De mooiste resorts hier zijn El Nido Lagen, Miniloc en Pangulasian. Wat een paradijs voor je honeymoon!

Snorkelen of duiken met zeekoeien of maak een trekking op Coron

Ga snorkelen of duiken met zeekoeien of maak een trekking op Coron

Coron, met haar hagelwitte stranden en het paradijselijke turquoise water, staat bekend om de super luxe resorts. Laat je echter niet van de wijs brengen, want wij kennen hier ook mooie en betaalbare resorts. Snorkelen of duiken vanaf Coron kan op vijf verschillende plaatsen. De onderwaterwereld is hier bijzonder, want naast het zwemmen tussen wrakken spot je hier zeldzame zeekoeien en zeeschildpadden. Dit is een hele bijzondere ervaring. Blijf je liever boven water? Maak een trekking naar Lake Kayangan, waar je een schitterend uitzicht hebt over de eilanden en na de trekking een verfrissende plons neemt in het prachtige, heldere meer.

Kajak op een indrukwekkende ondergrondse rivier in Palawan

Palawan Filipijnen: Kajak op een indrukwekkende ondergrondse rivier

In het St. Pauls Park – dat behoort tot de Nieuwe Zeven Wonderen van de Natuur – vind je een prachtige 8,2 km lange ondergrondse rivier. Met een kajak ga je op avontuur in dit unieke, complexe grottenstelsel. Bewonder de indrukwekkende kalkzandsteenformaties, die uit wel elf verschillende mineralen bestaan. De verschillende rotsformaties hebben prachtige vormen en de fossielen die je er vindt zijn wel 20 miljoen jaar oud. Tijdens je Palawan vakantie is deze excursie voor de avontuurlijke reiziger zeker aan te raden.

Sightseeing: Bezoek een gevangenis, het platteland en de lokale markt.

Sightseeing: Bezoek een gevangenis, het platteland en de lokale markt

De indrukwekkende gevangenis Iwahig is zeker een bezoekje waard. Iwahig richtte zich op een tweede kans voor de gedetineerden en hanteerde een open systeem. Wat deze gevangenis zo bijzonder maakt, is dat het gebouw geen muren heeft. De gevangenen treden dagelijks op met hun vrolijke dansgroep. Ga hier zeker naartoe. Dezelfde sightseeing trip brengt je naar het platteland van Palawan, waar op op de lokale markt de mooiste parels koopt voor een klein bedrag.