Highlights: Snorkelen met walvishaaien bij Cebu, spookdiertjes en de jungle van Bohol plus schitterende stranden, Palawan de ondergrondse rivier Unesco wereld erfgoed, het stranden en koralen-paradijs El Nido

Dag 1

Vandaag start uw reis en vliegt u van Amsterdam naar Cebu. Als u eenmaal bent ingestapt, begint de reis. Tijdens de vlucht kunt u eindelijk dat boek lezen waar u niet aan toe kwam of de nieuwste films bekijken. Jullie vliegen met Cathay Pacific, CA270 om 13.10 uur uit Amsterdam naar Hongkong.

 Dag 2

Aankomst in Hongkong om 06.20 uur. Aansluitend vlieg je met de CX921 van Cathay van Hongkong naar Cebu. Je vertrekt om 08.35 uur en komt er aan om 11.20 uur. De chauffeur haalt jullie op en brengt je naar het hotel in Cebu voor een nachtje voor je de volgende dag doorreist naar het tropische resort.

Dag 3

De chauffeur haalt je op en brengt je naar het zuiden van Cebu, dat is ongeveer vier uur rijden. Hij zet jullie af bij het tropische Fantasy Lodge resort waar je verblijft op basis van volpension. Ter plaatse kun je excursies boeken als: zwemmen met de walvishaaien, een bezoek aan het schitterende eiland Sumilon met de zandbanken en koraalriffen om te snorkelen, dolfijnen spotten en een hiking naar de Kawasan watervallen.

Dag 4 en 5

Fantasy Lodge, volpension.

Zwemmen met Walvishaaien!

Vandaag brengt de chauffeur u al vroeg naar het strand van Oslob. Daar krijgt u instructies voor het zwemmen of snorkelen met de walvishaaien. U moet de zonnebrand afspoelen, u mag niet dichter dan vier meter bij de dieren zwemmen en de flits op de camera moet uit. Als u wilt kunt u hier een cameraman inhuren voor ongeveer EUR 5 die foto’s van u maakt tijdens het zwemmen met de walvishaaien. Met een banka, een lokaal bootje gaat u het water op. De butanding, de walvishaaien, komen aangezwommen op de kril af die de vissers in het water gooien.

De walvishaaien van Oslob worden beschermd door overheidsinstanties, biologen en ecologisch toerisme-instanties. Deze raden af te duiken onder de walvishaaien omdat de zuurstofbelletjes die duikers produceren de dieren enorm veel stress geven.

Na dit unieke avontuur brengt de chauffeur u terug naar uw resort.

Dag 6

Na het ontbijt vertrek je met de chauffeur naar de Dumaguete pier en steek je met de Oceanjet over van Dumaguete naar Tagbilaran. De chauffeur in Bohol brengt je naar het hotel South Palms Beach Resort op het eilandje Panglao op het zuidelijkste puntje van Bohol, waar je verblijft op basis van logies en ontbijt. Je overnacht in een deluxe garden view kamer.

In Bohol kun je lekker: fietsen, wandelen, snorkelen naar de eilanden rondom Panglao eiland waar jullie resort is, dolfijnen spotten.

Dag 7

Bohol, Hotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 8

In Bohol maak je vandaag een tripje naar de binnenlanden van Bohol: jullie verkennen de Chocolate Hills, een onvergelijkbaar landschap. Dit is uniek en nergens anders ter wereld te zien. Onderweg stopt u bij een lokale koloniale kerk. En brengt u een kort bezoek aan het Tarsier Rehabilitation Centre waar de spookdiertjes beschermd worden. Dit zijn de kleinste zoogdiertjes ter wereld. Op de Loboc rivier ga je varen en lunchen, wat een mooie omgeving en pure natuur.

Na deze mooie trip brengt de chauffeur je terug naar het hotel in Bohol.

Dag 9 en 10

Bohol, hotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 11

Van Bohol reizen jullie verder naar het volgende prachtige eiland. De chauffeur brengt je naar de pier van Tagbilaran. Daar neem je de boot naar de haven van Cebu. Je vaart ongeveer twee uur naar Cebu. Daar haalt de chauffeur je op en brengt je naar de   luchthaven. Je pakt het vliegtuig naar Puerto Princesa waar je in een uurtje naartoe vliegt. Je vliegt met de 5J227 van Cebu Pacific airlines om 14.25 uur naar Puerto Princesa waar je om 15.40 uur aankomt. Op deze vlucht is een babagevrijdom van 20 kilo. In een rit van ongeveer twee uur brengt de chauffeur u naar Sabang op de westpunt van Palawan. U kunt op het strand relaxen bij de entree van St Pauls Nationaal Park, beroemd vanwege de ondergrondse rivier. Dit nationaal park maakt deel uit van de zeven natuurwonderen in de wereld. U overnacht in het resort Daluyon Beach Resort in Sabang in een superior kamer op basis van logies en ontbijt.

 Dag 12

In de ochtend brengt u een bezoek aan de ondergrondse rivier in het St Pauls Park. Dit complexe grottenstelsel is uniek. De kalkzandsteenformaties kennen wel elf mineralen en de rotsformaties hebben vele verschillende vormen. De ondergrondse rivier is 8,2 kilometer land en komt uit in de zee. De fossielen zijn wel 20 miljoen jaren oud. Het park hoort tot de Nieuwe Zeven Wonderen van de Natuur in de wereld. Het ecosysteem, de natuur, de wateren en wouden zijn beschermd natuurgebied. Na deze unieke tocht onder de grond heeft u de middag ter vrije besteding in uw resort.

Dag 13

Van Daluyon Beach gaan jullie vandaag overland naar El Nido. De chauffeur brengt je er in ongeveer vier uur rijden heen. In El Nido verblijf je in het mooie El Nido Cove resort in een beach front kamer op basis van logies en ontbijt.

El Nido
Een van de meest sublieme plekken van de wereld: El Nido. Ten noorden van het eiland Palawan ligt deze baai met eilanden. Ongerept, beschermd en indrukwekkend. In het Spaans betekent de naam ‘Het Nest’ en het is de perfecte plek om de Bacuit Archipel te ontdekken. Tussen torenhoge karstgebergtes en baaien liggen kleine stranden en vele koraalriffen om te ontdekken. In het stadje El Nido zijn er enkele eenvoudige hotels en restaurants. Maar niets is mooier dan een verblijf in de eilanden-archipel zelf!

Een mooie trip is ook een bezoek aan Snake Island, vanwaar u op de top schitterende foto’s maakt van de baai en op de zandbank kunt relaxen.

Dag 14, 15, 16

El Nido, dagen ter vrije besteding in dit paradijsje.

Dag 17

Na het ontbijt brengt de chauffeur jullie naar luchthaven van El Nido, de airport van AirSwift, want u vliegt vandaag terug naar Manila.

U vliegt met AirSwift, de jet-maatschappij van de El Nido Resorts. Bij check in kent men uw naam. Op deze vlucht is een babagevrijdom van 20 kilo. Overbagage wordt aan u doorberekend (kunnen wij van de voren niet regelen voor u). De airline heeft op de luchthaven een eigen lobby, met restaurant, koffie, thee fris en snacks, sandwiches, fruit. De boarding pass is gemaakt van hout. Deze manier van reizen zou u altijd willen!

In Manila haalt de chauffeur u op en brengt u naar het hotel in Manila. U overnacht in het Manila in een Celeste Hotel in een deluxe kamer op basis van logies en ontbijt.

MANILA
Manila is een stad met duidelijk twee totaal verschillende sferen: het oude en nieuwe centrum van Manila. De stad telt officieel 2 miljoen inwoners, maar metro-Manila (alle dorpen en steden rondom de stad meegerekend) telt bijna 12 miljoen inwoners. In de oude stad ziet u de overblijfselen die vanaf 1570 door de Spanjaarden werden gebouwd: het Intramuros, de San Augustin kerk, de gouvernementshuis, zelfs de kanonnen van toen. En de gevangenis, aan het water. Ook ziet u het oude Chinese kerkhof. Daarna kun je gaan lunchen en shoppen in Makati, het winkelparadijs van deze stad. De Filippino’s gaan hier het liefst in hun vrije tijd naartoe: slenteren door de airconditioned Malls en lekker eten natuurlijk. Wij raden je aan zeker Intramuros te bezoeken, dan in de SM Mall of Asia te gaan shoppen en heerlijk te dineren bij Spiral restaurant in Manila. Een topdag! Spiral is namelijk een van de beste restaurants van Azië (wel voor vertrek reserveren). Voor een afzakkertje ga je naar de Buddha Bar Manila.

Dag 18

Je ontbijt vandaag heerlijk uitgebreid in het hotel in Manila en kunt vandaag rondwandelen in Manila, shoppen in de malls of met de taxi de oude Spaanse binnenstad bekijken op eigen gelegenheid. De check out tijd is 12.00 uur, vraagt u de receptie om een late check-out, als het hotel niet volgeboekt is staat men het meestal toe tot 14.00 uur of 16.00 uur in de kamer te mogen blijvenDe chauffeur haalt u om 17.20 uur op voor de rit naar de luchthaven van Manila voor de vlucht naar Amsterdam. Hij zet u af op de luchthaven waar je de vlucht neemt naar Amsterdam. Jullie vliegen met de Cathay Pacific CX902 die om 20.20 uur vertrekt. Deze vlucht komt om 22.40 uur aan in Hongkong.

Dag 19

In Hongkong neem je aansluitend de vlucht met Cathay Pacific CX271 die om 00.15 uur vertrekt in Hongkong en om 06.40 uur aankomt in Amsterdam.

Einde van de reis.

PRIJS 

De prijs van deze reis is EUR 2.400 per persoon in het laagseizoen. De tickets Amsterdam-Manila zijn daarbij niet inclusief. Deze tickets kosten tussen de EUR 600 en EUR 900 afhankelijk van hoe vroeg je boekt, welke airline je kiest en hoe lang de overstap duurt. Op het moment dat je een offerte aanvraagt, zoeken wij voor jou de scherpste en beste tickets uit.

De bijkomende kosten zijn de boekingskosten EUR 25 per persoon en EUR 10 ticketverzekering plus eenmalige bijdrage Calamiteitenfonds EUR 2,50.

De reissom is inclusief:

  • Transfers airport/hotel Manila
  • Alle transfer zoals benoemd (per boot en auto)
  • Alle binnenlandse vluchten zoals beschreven: Cebu-Puerto Princesa/El Nido-Manila (20 kg bagage per persoon). Met Philippines Airlines, Cebu Pacific of AirSwift Airlines
  • Hotelovernachtingen zoals beschreven in het schema van hotels (kamer types en maaltijden)
  • De reissom is exclusief: visa, persoonlijke uitgaven, fooien en overige maaltijden.

HOTELS: 

Manila Celeste Hotel, Cebu Fantasy Lodge Resort, Bohol South Palms Beach Resort, El Nido Cove Resort.

Liever luxer? Dan raden we aan Sofitel of Raffles Makati, Cebu Sumilon Island Resort, Bohol Amorita Resort/South Palms en El Nido Miniloc Resort of Lagen Resort.