Zambia is een uniek land in Afrika. Dit land midden in Afrika is nog onontdekt. Er is veel te zien en te doen voor jong en oud in de unieke nationale parken vol wild. Wij houden van sfari te midden van de dieren, dus we hebben een unieke reis uitgestippeld in Tented Camps.

Bij een eerste bezoek raden we je altijd aan meerdere Nationale Parken te bezoeken. Daarmee zie je de meeste diversiteit van dieren en landschappen. In Kafue National Park overnacht je op drie verschillende locaties waardoor je heerlijk geniet van de pure natuur, luxe lodge, lekker eten en de mooiste game drives met de beste gidsen doet.

Welke Zambia reizen op maat boekten wij eerder?

Voor een voorstel voor jouw meest ongerepte safari-ervaring, bel je ons en we boeken voor jou de leukste reis. We adviseren minimaal is twee of drie camps te verblijven om de bush het beste te kunnen verkennen. Ter plaatse word je begeleid door de beste rangers uiteraard. Je komt in Zambia met een vlucht naar Lusaka. Daarna reis je door naar het Nationaal Park Kafue. Wij organiseren de volledige reis, dus inclusief tickets, transfers, camps en maaltijden. Je stapt in, gaat op reis en hoeft alleen maar te genieten.

De beste tijd om te reizen is april tot augustus, droog en zonnig. De meeste dieren spot je van augustus tot november: het is droog en heet en de dieren gaan op zoek naar water. November-maart: het is nat, de regens vallen nu en er worden veel kleintjes geboren. April-mei: zonnig en groen, alles staat in bloei.

Reizen naar Zambia: Wat beleef je hier?

Zambia Kafue National Park Game Drives

Een game drive met een goede gids biedt jou de beste kansen om zo veel mogelijke dieren te zien. Lekker in de jeep, camera in de aanslag, wacht jij tot de eerste grote katachtigen zich laten zien. De gids vertelt over de flora en fauna en wijst naar iedere bijzondere vogelsoort die hier te spotten zijn.

Wandelsafari

Niks spannender dan te voet de jungle in, op zoek naar wild. Wie stil is kan olifanten van dichtbij gaan bewonderen en de gids zorgt voor de veilige afstand uiteraard. Je krijgt uitleg over planten en insecten en leert de droppings van wilde dieren herkennen. Zo word jij een echte bush-kenner.

Reizen met een Bekende Nederlander: Anne-Kim

Anne-Kim is jouw gids op deze reis. Zij werd bekend van het tv programma Boer Zoekt Vrouw. Ze kent de bush op haar duimpje en is gek op de unieke natuur. Kafue NP is even groot als heel Belgie, dus kans op het spotten van wild is er uitstekend.

Zambia Boottocht en visexcursie

Boottocht en visexcursie

De Kafue rivier leent zich perfect voor een safari per boot. Heerlijk vanaf het water dieren spotten. Nijlpaarden en krokodillen laten zich zeker zien, net als de vele zeldzame vogelsoorten als kraanvogels, ijsvogels en ooievaars. Wie geluk heeft, spot ook de enorme Nijlkrokodil, zo groot heb je ze nog nooit gezien! Voor de vroege vogels is er de visexcursie in de ochtend. Wie geluk heeft, vangt er brasem, snoek of een barbel. Flinke exemplaren zijn het altijd!

Heerlijk eten en relaxen tijdens je safari

Lekker eten kan hier perfect, terwijl je dat misschien niet zou verwachten. Natuurlijk wordt er gekampeerd, dus een barbecue hoort erbij! Ook voor vegetariers zijn er lekkere gerechtjes, wel graag van te voren even aan ons doorgeven natuurlijk. Na de safari’s kun je lekker uitrusten aan het zwembad en een verfrissend bad nemen.

Heb je nog wat tijd over? Verleng dan je verblijf per locatie om nog meer te genieten van deze unieke natuur.