Dag 1

Je vliegt naar Manila.

Dag 2

Aankomst in Manila. De chauffeur haalt je op en brengt je naar het hotel in Manila. Hier ga je lekker relaxen en eten, even bijkomen van de lange vlucht.

Dag 3

Manila-Banaue Rijstvelden– Na het ontbijt vertrek je naar de mooiste natuur van de Filipijnen in het noorden van Luzon. je rijdt in ongeveer acht uur naar Banaue, naar het gebied met kleine dorpjes en unieke rijstterrassen. De auto heeft airco en de chauffeur rijdt jullie en stopt voor foto’s, koffie of een lekkere Flippijnse lunch. Met name de laatste kilometers rij je door de bergen en wat een uitzichten heb je hier!

Dag 4

Hiking Rijstvelden Ontbijt in het pension. De Jeepney brengt je naar de start van het hiking-punt bij Cambulo. Jeepneys zijn omgebouwde legervoertuigen van de VS uit de Tweede Wereldoorlog. De zijn vaak in alle kleuren geverfd en versierd. Ook zie je er vaak beschermende teksten uit de Bijbel op staan. De trekking duurt zes uur en je wandelt door de mooiste rijstterrassen en kleine dorpen. Onderweg stop je voor een picknick lunch. Veel gasten vragen ons waar ze contact kunnen maken met de lokale mensen. Vandaag heb je een diner met de Ifugaos, de lokale mensen uit de bergen. Kijk je graag reisprogramma’s? Vandaag ga je het zelf meemaken. Je overnacht ook in het lokale guesthouse en er is voldoende tijd en gelegenheid om kennis te maken met de lokale mensen en te horen hoe ze hier leven met de natuur. De rijstvelden hebben zij met de hand uitgegraven en ook het onderhoud vindt nog steeds plaats volgens traditionele wijze.

Dag 5

Je maakt een trekking van Cambulo naar Batad, naar de rijstterassen die gevormd zijn als een amphitheater. Bij de picknick lunch kun je lekker zwemmen vlakbij de waterval van Batad. Dan ga je terug naar het dorp en overnacht je in een lokaal eenvoudig guesthouse.

Dag 6

Van Batad maak je een trekking naar Banga-an, de kraaiennest-route. Boven in de bergen loop je vandaag en de uitzichten zijn echt onvergetelijk. De trekking duurt ongeveer vier uur. Ook bij de lunch geniet je van het uitzicht over de rijstterrassen. Met de jeepney ga je terug naar Banaue waar je overnacht.

Dag 7

Van Banaue ga je vandaag terug naar Manila waar je aan het einde van de middag aankomt. Hier overnacht je voor je de volgende dag naar het paradijselijke Coron vliegt.

Dag 8

De chauffeur haalt je op en brengt je naar de luchthaven met de binnenlandse vluchten. Je vliegt van Manila naar Busuanga, het eiland waar Coron op ligt. De vlucht duurt ongeveer een uur. De chauffeur brengt je naar je resort in Coron.

Dag 9

Coron, resort met ontbijt.

Dag 10

Dan ga je naar de volgende plek in Coron naar een ander resort. Hier kun je weer andere eilanden en stranden ontdekken. Hotel inclusief ontbijt.

Dag 11

Coron, resort met ontbijt.

Dag 12

Coron, resort met ontbijt.

Dag 13

De chauffeur brengt je naar de luchthaven voor de vlucht van Busuanga naar Manila. Hier overnacht je nog een nacht voor je de volgende dag terugkeert naar Amsterdam.

Dag 14

Transfer naar de luchthaven van Manila voor de vlucht naar Amsterdam.

Dag 15

Aankomst in Amsterdam. Einde van de reis.

HOTELS

MANILA Best Western La Corona Hotel Manila

Bataad & Cambulo: guesthouse (volpension)

Banaue Fairview Inn incl diner

Manila La Corona Hotel

Coron Asia Grand View

Coron Cashew Grove Resort

 

PRIJS 

De prijs van deze reis is vanaf EUR 1.430 per persoon inclusief: binnenlandse vlucht, prive rondreis met chauffeur, hotels met ontbijt, hotels met volpension tijdens de trekking, transfers en alle genoemde excursies en trekkings.

Voor Coron geven we je voor vertrek alle informatie over de mooiste stranden, koraalriffen en excursies.

Een ticket naar Manila kost vanaf EUR 470 retour economy class. Boek je ticket 6 tot 9 maanden voor vertrek, dan heb je de scherpste tarieven

en de goedkoopste klasses nog beschikbaar. Op het moment dat jij ons mailt/belt voor een offerte, zoeken we voor jou de goedkoopste tickets vanad Amsterdam, Brussel of Dusseldorf met alle airlines als KLM, Emirates, Cathay etc.

UPGRADEN 1

Wil je deze trip upgraden? Dan hebben we mooie ideeën voor je. De hotels die we hier noemen zijn onze persoonlijke favorieten, en we

hebben er zelf ook overnacht. Dus als je exact de verschillen in sfeer wil weten, dan bel gerust even.

Club Paradise Hotel ligt op een eiland midden in zee en kent een prachtig breed zandstrand. Het huisrif is lang en breed en het rif zit vol vissen en gezond kleurrijk koraal. Als je geluk hebt, zie je hier ook grote schildpadden, roggen en haaien, en soms zeekoeien. Op het eiland heb je een heerlijk zwembad, een lagune vol hagedissen en je kunt een trekking maken over het eiland naar een hoger gelegen viewpoint. De mooiste kamers zijn de Sunset Villas aan het strand.

3 nachten Manila Hotel

2 nachten Banaue Hotel

2 nachten Corto Del Mar

3 nachten Club Paradise Hotel <- onze favoriet, een echt paradijs, one island-one resort gevoel: voeten in het zand, cocktail in je hand!

 

Prijs: EUR 1.865 in het laagseizoen. Vraag je prijs op voor de periode dat jij er heen wil!

UPGRADEN 2

Of je kunt bijvoorbeeld voor deze combinatie kiezen, met aan het einde de Busuanga Bay Lodge.

Busuanga Bay Lodge ligt tegen een heuvel aangebouwd en kijkt uit over de hele baai. De zonsopgang en zonsondergangen hier zijn onvergetelijk. Het hotel is modern en de kamers zijn ruim met mooi uitzicht. In het hoofdgebouw is er een receptie en een fijn restaurant waar de lunch en diner erg smaakvol zijn. Ook is er een groot infinity-pool, waar je kunt zwemmen met uitzicht over de baai. Als je hier zit, gebruik je het zwembad want er is geen strand. Je kunt wel een trip maken (tegen kosten) naar het strand van South Cay, dat eiland is ook in eigendom van dit hotel. Je boekt dan een tripje van een dag naar dit prachtige eiland waar je kunt zwemmen en ook weer een erg mooi koraalrif is vol vissen en kleurrijke koralen. Op het eiland is een bar en een restaurant, strandstoelen en ligbedden. De lunch wordt hier vers klaargemaakt: alles gegrild op de bbq met rijst en vers fruit. Ook drankjes en alle soorten cocktails zijn er te krijgen. Een perfect dagje aan zee!

3 nachten Manila Hotel

2 nachten Banaue Hotel

2 nachten Corto Del Mar

3 nachten Busuanga Bay Lodge <- onvergetelijk mooi infinity pool, prachtige trip naar South Cay eiland, lekker eten (diner) hier

 

Prijs: EUR 2.020 in het laagseizoen. Vraag je prijs op voor de periode dat jij er heen wil!

INFORMATIE

Wij zijn zeer bekend met de Filipijnen en er recent nog geweest. Dus voor vertrek krijg je alle tips over je reis, vlucht zoals paspoort, visum, inentingen, praktische tips, restaurants die we aanraden etc.