Terug naar de reis

Highlights: wilde orang oetans in de jungle van Sumatra, olifanten wassen in de rivier, de puurste plekjes van Bali en de hipste stranden, snorkelen met reuzeschildpadden in de Gili eilanden.

VANAF EUR 1.275 PER PERSOON 

Dag 1

Vandaag start jullie eis en vliegen jullie van Amsterdam naar Medan, de hoofdstad van Sumatra. Als je eenmaal bent ingestapt, begint de reis. Tijdens de vlucht met Singapore Airlines kun je eindelijk dat boek lezen waar je niet aan toe kwam of de nieuwste films bekijken. Jullie vliegen met SQ323 om 11.15 uur van Amsterdam naar Singapore.

Dag 2

Vandaag komt je aan in Singapore en vlieg je van daaruit naar Medan met de SQ5234 die om 07.40 uur uit Singapore vertrekt en om 08.00 uur in Medan aankomt, de hoofdstad van Sumatra. De chauffeur haalt u op bij de luchthaven van Medan en brengt u naar uw hotel in Medan.

Dag 3

De chauffeur brengt je in vier uur rijden van Medan naar de jungle van Bukit Lawang, waar je verblijft op basis van logies en ontbijt. Onderweg stopt de chauffeur en laat je   cacao, rubber en palmolie plantages zien. Aangekomen in Bukit Lawang check je in bij het hotel aan de rivier en aan de start van de jungle. Wij adviseren altijd in de Eco Lodge te verblijven. Alle accommodatie in Sumatra is eenvoudig, maar deze lodge ligt aan de rivier en midden in de jungle, vlakbij de plaats waar de orang oetans vroeger werden gevoerd. Uw diner hier komt uit de lokale moestuin en bewonder de geluiden van het oerwoud. Als u een geluid hoort als een helikopter of kettingzaag: dit zijn cicades!

De hele dag kunt u genieten van het Nationale Park en hopelijk laten de orang oetans zich in grote  getale zien. U kunt bij aankomst direct met de ranger                                                          afspreken waar en wanneer u de jungle in wilt, op zoek naar de Orang Utans, ‘de mensen van het woud’. Een trekking van drie uur door de jungle staat gepland vandaag.

De orang oetans in dit nationaal park zijn veelal gered uit gevangenschap. De dieren is geleerd hoe ze in het wild moeten leven. Sinds een jaar is het voedselplatform opgeheven omdat de dieren zich in de jungle goed weten te redden.

Dag 4

Vandaag kun je optioneel ter plaatse nog een trekking door de jungle boeken.

Dag 5

Vandaag rijden jullie met de jeep dwars door de jungle naar Tangkahan. De rit duurt ongeveer zes uur. Natuurlijk is er onderweg voldoende tijd om te stoppen voor koffie, pauze of een foto-moment! Aangekomen in de lodge ga je lekker relaxen.

Dag 6

Olifanten wassen in de jungle! Vandaag gaat u de mahouts helpen, de berijders van olifanten. Samen met de mahouts gaat u de kudde olifanten naar de rivier brengen en ze scrubben, wassen en een goed bad geven. Als u klaar bent, worden de rollen omgedraaid. De olifanten vinden het namelijk ook erg grappig om u in bad te doen. Dit is de meest bijzondere douche die u ooit gehad heeft! Bij het programma is geen rit op de olifanten inbegrepen. Daarna maakt u een trekking door het Leuser Nationaal Park, de jungle van noord-Sumatra. De trekking duurt ongeveer 2.5 uur door het regenwoud en u ziet allerlei medicinale planten, gibbons, makaken, Thomas Leaf aapjes (met de beroemde kuifjes), en misschien zelfs een wilde orang oetan.

Dag 7

Van Tangkahan keer je terug naar Medan. Je gaat naar het hotel waar je nog even relaxt voor je de volgende dag naar Bali vliegt.

Dag 8

De chauffeur brengt jullie naar de luchthaven van Medan en jullie vliegen naar Bali met Garuda Indonesia GA266 07.00-12.35 uur. Aangekomen in Bali haalt de chauffeur je op en brengt je naar het strand in Seminyak, even relaxen en bijkomen van jullie prachtige avonturen in de jungle. Hotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 9

Seminyak, strand, relaxen, zwemmen! Hotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 10

Seminyak, hotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 11

Vandaag brengt de chauffeur jullie van Seminyak naar Munduk. Deze mooie tocht dwars door de bergen leidt je naar de rijstvelden, de grote heilige tempels en kleine dorpen waar de mensen leven zoals vroeger. Je ziet ook dat het toerisme in Bali vooral geconcentreerd is in het zuiden bij de stranden want zodra je naar het noorden gaat rijden wordt het uitzicht steeds groener.

De route naar het noorden van Bali tussen de vulkanen, leidt door het binnenland en langsvele verschillende vergezichten. Het is een lange dag want een trip in Bali de bergen in gaat over kleine weggetjes. Uw Engelssprekende gids vertelt u alles over Bali gedurende uw rit.

De route leidt u langs de dorpen met de oude ambachten, via de dorpen rondom Ubud,  dwars door de rijstvelden met uitzicht op de vulkanen. Tijdens de rit kunt u overal stoppen om kennis te maken met de vriendelijke bevolking. Vervolgens rijdt u via de rijstvelden naar het hoge noorden, waar de temperatuur frisser is dan is het zuiden.

Aansluitend rijdt u door de hooglanden van Bali, dwars door het vulkanisch landschap langs de groentemarkten van dit eiland. Hier bij het meer Lake Bratan, waar ook de beroemde tempel aan het meer staat die vele reisboeken siert, is het meest vruchtbare gedeelte van Bali. Hier kweekt men de bloemen voor de offerbakjes, rijst en vele soorten groenten en kruiden. Die kruiden vinden wij ook in onze kruidenlades en dankzij de vroege relaties met Indonesië kunnen we niet meer zonder: nootmuskaat, peper, foelie, kruidnagels, kaneel, kerrie, rode peper en anijs, om er maar enkele te noemen. Vandaag drinken jullie de duurste koffie ter wereld, de koffie Luwak.

Dag 12

Rond 09.00 uur start de natural trekking vandaag. Een schitterende kennismaking met het echte Bali. De lokale gids zal u het mooiste van de natuur van Bali laten zien. In het kleine dorp ziet u de lokale boeren aan het werk op de rijstvelden. Vanaf deze rijstvelden kunt u zo ver kijken dat u de zee in het noorden ziet liggen. Ook Lovina en Singaradja zijn vanaf deze hoogte te zien. De volgende stop is bij weer een klein dorp, waar de gids u laat zien hoe kruidnagels, cacao en koffie groeien.

Dan wandelt u naar de klaterende waterval. Het water is koud maar je kunt er wel een verfrissende duik nemen. De rivier heeft een natuurlijk meertje midden in de mooie omgeving van noord-Bali. Hier kunt u een verfrissend bad nemen. Daarna gaat u via de bamboe brug terug naar het hotel. De rest van de dag kun je relaxen of fietsen huren bij het hotel en de omgeving verkennen. Je kunt er ook heerlijk wandelen.

Dag 13

De chauffeur haalt jullie op en brengt je van Munduk via Kintamani naar Ubud. Met deze rit rij je langs de grote vulkanen en rijstterrassen. Hier komen alle verse groenten en fruit vandaan die de mensen op de markt in Denpasar verkopen. Dit is de groententuin van Bali. Stop gerust voor een mooie foto van een schitterend uitzicht.

Aangekomen in Ubud check je in bij het hotel. De middag is ter vrije besteding. Vanmiddag of vanavond zouden jullie bij Cafe Lotus kunnen gaan eten, of als je voor een verrassend diner van sterren-nivo kiest (voor maar EUR 55 per persoon) het fantastische Locavore. Reserveer van te voren een tafel want deze plekjes zijn gewild en maanden van te voren volgeboekt.

Dag 14

Trekking naar Vulkaan Batur met zonsopgang. Om 01.30 uur word je in Ubud opgehaald voor de rit naar het vulkaanmeer. Daar krijgt u koffie en om 03.00 uur start u bij het startpunt voor de hiking. De trekking gaat langs de vulkaan omhoog. Rond 06.15 als de zon opkomt bereiken jullie de top. Dan lopen jullie   in ongeveer een uur de rand van de vulkaan langs. Daarna dalen jullie weer af. De trekking duurt 5 uur in totaal, de totale tour ongeveer negen uur. De trekking is qua zwaarte gemiddeld.

Na de trekking brengt de chauffeur u terug naar het hotel. Op de terugweg stopt de chauffeur bij een hotspring, voor een verfrissend bad (entree niet inclusief) bij een natuurlijke bron.

Dag 15           

Vrije dag in Ubud.

Dag 16

Vandaag haalt de chauffeur u op voor de rit naar de haven van Bali aan de oostkust, Padangbai. Hier staat de fast boat voor jullie klaar. Riemen vast en de speedboot vertrekt richting Lombok. Na ongeveer anderhalf uur varen komt u aan bij Gili Trawangan, het grootste eiland van de drie Gili’s. Hier is geen steiger of haven. U springt van boord, neemt uw koffer of tas aan en loopt het strand op. Daar kunt u een paardenkarretje aanhouden om u naar uw hotel te laten brengen. U verblijft in het hotel op basis van logies en ontbijt.

G I L I – E I L A N D E N Wit poederstrand en wit koraal. Het water kleurt turkooizen en u zwemt mee met een zeeschildpad. Hij gaat langzaam en kijkt u met een oog aan. Zandpaden langs het strand dienen als fietspad. En het belangrijkste: de stilte. Op de Gili eilanden is geen gemotoriseerd vervoer. Na een stukje fietsen bestelt u een heerlijk glas wijn en een gegrilde kreeft. Bij ieder restaurant zijn er strandstoelen en krijgt u een handdoek aangereikt. Kunt u even een verfrissende duik nemen. Met uw voeten in het warme zand wandelt u terug naar uw stoel. Loungemuziek wisselt af met reggae. Wie hier kwam voor een week, bleef vaak een maand. De ultieme plek voor ontspanning.

Dag 17

Gili Trawangan, hotel op basis van logies en ontbijt. Dag ter vrije besteding. Ter plaatse kunt u diverse snorkelexcursies boeken. Boekt u die tour waarbij u een bezoek brengt aan de koraalriffen waar de reuzenschildpadden verblijven, zeer mooie en bijzondere dieren.

Dag 18

Gili Trawangan, hotel op basis van logies en ontbijt. Dag ter vrije besteding.

Dag 19

Na het ontbijt wandelt u naar het kantoor van de speedboat-organisatie voor de vaart met de fastboat naar de haven van Serangan. Van daaruit gaat u met de chauffeur van de speedboat company naar uw hotel in Sanur, waar u verblijft op basis van logies en ontbijt.

Dag 20

Dag ter vrije besteding.  Vandaag neemt u een fijne massage, een spabehandeling… of wordt het shoppen? Je kunt hier op het strand je nageltjes laten lakken met frangipani bloemen erop!

Dag 21

Vandaag haalt de chauffeur u op voor de vlucht van Bali naar Nederland. Jullie vliegen met Singapore Airlines SQ947 van Bali naar Singapore om 20.00 uur die om 22.40 landt in Singapore. Aansluitend vlieg je met SQ324 naar Amsterdam om 23.55 uur.

Dag 22

Aankomst in Amsterdam om 07.15 uur.

Einde van de reis.

De prijs van deze reis is EUR 1.275 per persoon. Het ticket naar Indonesië is hierbij niet inclusief. Het ticket Amsterdam-Medan-Denpasar-Amsterdam kost ongeveer 650 tot 950 euro, afhankelijk van de airline en het seizoen waarin je reist. Bijkomende kosten: boekingskosten tickets EUR 25, ticketverzekering EUR 10 en Bijdrage Calamiteitenfonds eenmalig EUR 2,50.

De rondreis in Sumatra, Bali & de Gili Eilanden is inclusief:

  • Privétransport per A/C auto met chauffeur inclusief brandstof
  • Verblijf in 3-sterren hotels in tweepersoonskamer (1 x DBL) op basis van logies en ontbijt
  • Activiteiten, tours en transfers op Sumatra, Bali en de Gili eilanden zoals beschreven in het programma
  • Retour transfers Denpasar airport-hotel

De rondreis is exclusief:

  • Reis- of annuleringsverzekering, lunches & diners niet vermeld in programma, persoonlijke uitgaven als fooien, donaties etc, gids.

N.B. De tempels op Bali mogen niet worden betreden als de vrouw in haar menstruatieperiode is.

HOTELS

Plaats Hotel 2-3*
Medan Deli River Hotel
Bukit Lawang Eco Lodge Bukit Lawang
Tangkahan Mega Inn
Seminyak Horison Hotel deluxe kamer
Munduk Munduk Sari Garden Villa Superior kamer
Ubud Sri Bungalow deluxe kamer
Gili Trawangan Aston Sunset superior kamer
Sanur Sri Phala Resort superior kamer

Wij organiseren maatwerk reizen. Iedere wens van jouw kant kunnen wij inpassen. Wil je ergens langer blijven? Wil je een luxer hotel? Zeg het ons en we passen de route volledig aan naar jullie wensen.