HUWELIJKEN IN BALI

Trouwen kan in Bali op verschillende manieren. Je kunt kiezen voor een huwelijk aan het strand, of een ceremonie in spirituele sfeer. In Bali is het mogelijk om te trouwen in vijf soorten religie: moslim, christen, katholiek, boeddhistisch en hindoeïstisch. Bruid en bruidegom moeten hetzelfde geloof aanhangen. Een katholiek huwelijk is niet mogelijk nadat er eerder een keer getrouwd is en dit huwelijk is beëindigd. Een Hindoe-ceremonie kan alleen worden verricht als je van geboorte Hindoe bent, anders is het enkel een symbolische ceremonie. Die symbolische ceremonie kunnen we ook voor je organiseren.

Onze klanten hebben de volgende huwelijken gesloten:

Boeddhistisch huwelijk in Boeddhistische tempel

– Een koppel koos voor een Boeddhistische ceremonie in de Chinees-Boeddhistische tempel in het zuiden van Bali. Op een zeer mooie locatie in een tempel vol mooie Boeddha-afbeeldingen, vissen en draken gaven zij elkaar het ja-woord. Symbolen in deze ceremonie zijn erg mooi. Je steekt verschillende kleuren kaarsen aan om geluk te brengen op verschillende aspecten van je leven samen. En de priester bindt een lint rond jullie duimen en bindt die samen vast. Als symbool van jullie geluk en trouw.

Westers huwelijk in de tempel van Luxe Hotel met uitzicht op zee

– Een koppel is getrouwd in de tempel van het Ayana Hotel Bali met uitizcht op de zee. Het was een huwelijk voor de wet. Het mooiste was het wandelpad naar de tempel toe en in de tempel, volledig bestrooid met roze en witte frangipanis. De plechtigheid was erg mooi bij de ondergaande zon. Daarna was er een dans van Balinese danseresjes en werd er heerlijk gedineerd in het top-restaurant van het hotel.

Ceremonie bij Tirta Empul Tempel

– Een van onze klanten vierden hun 25-jarig huwelijk in Bali. Zij maakten er een zeer bijzondere dag van. Zo was er in de ochtend een feestelijk ontbijt. Daarna vertrokken de klanten naar de Tempel van Tirta Empul. Deze tempel in Tampaksiring is beroemd bij Balinesen en zeer belangrijk in het Hindoeïsme. Hij is gebouwd door de god Brahma en je kunt er een bad nemen om je te reinigen, zowel fysiek, mentaal als spiritueel. Hierna gingen ze naar de tempel en brachten een groot bloemen-offer dat ze samen gemaakt hadden, met rijst, wierook, snoepjes, fruit en andere symbolen voor de goden. De priester gaf hun een zegening, voor het geluk en fijn samen zijn in de toekomst. Daarna genoten ze van een fijn romantisch diner in het hotel. De tafel was volledig versierd met bloemen en kaarsen.

Ceremonie naar Balinese Traditie met Brahmanen (priester) familie

– Een van onze gasten heeft een symbolisch huwelijk beleefd in Ubud. In de ochtend wordt je opgehaald en naar een Brahmanen-familie gebracht. Dit zijn priesters. Zij vertellen je over de ceremonie die gaat komen. Dan zijn er twee stylistes die jou en je partner aankleden naar Balinese huwelijkstraditie. Dus de man de vrouw krijgen traditionele Balinese trouwkleding aan de de vrouw wordt opgemaakt in Balinese stijl. Als dit is afgerond, het neemt wel anderhalf uur in beslag, start de ceremonie. De priester luidt de bel en verricht rituelen naar eeuwenoude Balinese traditie. Dan wordt het spirituele huwelijk bezegeld. Na de ceremonie is er een romantisch diner in het hotel, op een bijzondere en zeer sfeervol verlichte locatie.

Trouwen op Bali- de fotograaf

Aangezien jullie met zijn tweeën of met een klein gezelschap deze reis maken, is het uiteraard belangrijk mooie foto’s te kunnen laten zien bij thuiskomst. De fotografen in Bali zijn niet allemaal even professioneel. Om die reden heb ik de twee beste uit Bali uitgezocht. Voor een professionele fotograaf betaal je in Bali ongeveer EUR 750 voor drie uur, inclusief album en 1 CD met alle foto’s.

Trouwen in Bali- de benodigde documenten

Voor een gelegaliseerde huwelijksvoltrekking zijn de volgende documenten benodigd: Origineel paspoort (nog zes maanden geldig naar terugkomst in Nederland), Kopie van beide paspoorten, Uittreksel uit het geboorteregister van beiden, Kopie van de echtscheidingsbrief als men eerder getrouwd geweest is, Certificaat ‘Certificate of No Impediment to Marriage’ van het Consultaat/de Ambassade in Indonesië, Invullen van het formulier van de burgerlijke stand (overheid) in Indonesië, 10 pasfoto’s van 4×6 centimeter- samen op 1 foto (kan in Bali worden gemaakt)

Om het CNI te verkrijgen in Indonesië, moet men in Nederland voor vertrek verschillende documenten bemachtigen en meebrengen naar het consulaat/ambassade in Indonesië. Hierover informeren we je graag nader in een persoonlijk gesprek.

Na de huwelijksvoltrekking moet het burgerlijk certificaat gelegaliseerd worden door het Nederlands consulaat.

Trouwen in Bali- Boeddhistische Ceremonie

In Bali is het mogelijk om te trouwen volgens de Boeddhistische traditie. De Boeddhistische zegening wordt geleid door een Boeddhistische priester, de pandita. Deze priester trouwt geen koppels op een publiek strand, maar wel in een tempel of in een tuin met uitzicht op de zee.

Een voorbeeld van een huwelijk kan er dan als volgt uit zien:

Jullie worden opgehaald bij het hotel/de villa(in de zuidpunt van Bali) en naar de tuin of strand gebracht waar het huwelijk plaatsvindt. De locatie is dus in een besloten tuin met uitzicht op het strand of op het strand.

De locatie is versierd met bloemen en fruit en er staat een altaar waar de priester jullie ontvangt. De ceremonie is geheel in de Boeddhistische sfeer en als bijlage doe ik jullie een voorbeeld van de tekst toekomen voor je vertrekt. Eventuele aanvullende teksten en rituelen die jullie graag toevoegen, kunnen we altijd inpassen in jullie dienst om het nog meer persoonlijk te maken.

Na de ceremonie kunnen jullie naar het Padang Padang-strand gaan of een van de andere kleine, onontdekte strandjes van Uluwatu. Daar kunnen jullie de fotoshoot houden. Het strand is groot met een prachtig uitzicht en aan deze zijde van het eiland gaat de zon onder dus dat levert mooie foto’ op.

Gedurdende de hele dag heb je een eigen ceremoniemeester. Hij of zij is Balinees en staat je de hele dag in alles bij.

De ceremoniemeester regelt de volgende zaken: De documenten voor een Boeddhistisch huwelijk en de burgerlijke stand in Bali, Offerschalen met fruit en bloemen voor de ceremonie, De voltrekking door een Boeddhistische priester en zijn assistent, Officiële huwelijkscertificaten van de Buddhist Vihara, Aanwezigheid van een ambtenaar van de burgerlijke stand, Certificaat van de burgerlijke stand van de gemeentelijke burgerzaken in Bali, Voorafgaand aan de huwelijksdag een afspraak met de wedding coördinator, Gedurende de dag een wedding coördinatrice die de dag organiseert en begeleidt.

Er zijn diverse mogelijkheden om te trouwen op Bali en dit kan op meerdere locaties. Aan de hand van onze volgende afspraak zullen we samen bekijken welke ceremonie jullie het meest aanspreekt. Een huwelijk in Bali kost vanaf EUR 700 inclusief bovenstaande service. De prijs is afhankelijk van de locatie. een huwelijk op het strand bij een resort of in de tuin van een resort kost ongeveer EUR 1.500. Een huwelijk op het strand of in de tempel van het zeer luxe Ayana Resort Bali met uitzicht op zee (een van de meest romantische plekjes in Bali) kost vanaf EUR 3.500. Je kunt ons ook aangeven wat je wensen zijn en wat je budget is, dan kunnen wij een offerte voor je maken met de mogelijkheden.