• Munduk en Menjangan in Bali: dit zijn zeer kleine ongerepte plekjes in de natuur en waar je prachtig kunt snorkelen, waarvan de meeste gasten zeggen ‘daar had ik wel langer willen zitten’!
 • Voor vertrek tippen we de lekkerste eettentjes, Café Lotus in Ubud bijvoorbeeld of het heerlijke MamaSan in Seminyak: een culinair hoogtepunt en super betaalbaar.
 • Luxe Boutique stijl hotels: plekjes die je zelf nooit had gevonden. Wij scannen iedere bestemming jaarlijks uitgebreid en komen tot de meest bijzondere locaties en lokale hotels met veel sfeer van het land.
 • Deze trip is de perfecte combi voor de reiziger die houdt van luxe resorts in een ongerepte omgeving met het verkennen van de natuur, tempels en mooie strandjes.

Je bezoekt: Ubud, Tabanan, Munduk, Menjangan, Amed, Seminyak

Avontuurlijke, luxe reis in ongerept Bali | 21 dagen

Dag 1 Vlucht van Amsterdam-Bali Indonesie

Vandaag start uw reis en vliegt u van Amsterdam naar Indonesie. Als u eenmaal bent ingestapt, begint uw prachtige reis. Tijdens de lange vlucht kunt u eindelijk dat boek lezen waar u nooit aan toe kwam of heerlijk de nieuwste films kijken.

Dag 2 Aankomst in Bali

U arriveert in Bali. Jullie chauffeur haalt je op bij de luchthaven van Bali. Hij brengt u naar uw hotel aan de rijstvelden van Ubud. In Bali heb je geen visum nodig bij een verblijf korter dan 30 dagen. Check altijd of je paspoort nog zes maanden geldig is.

B A L I – Algemene Informatie
Bali is het eiland van de goden, het eiland van 1.000 tempels. Het eiland Bali is rijk aan cultuur en natuur en waar Indonesië het grootste moslimland ter wereld is, is 90% van de bevolking van Bali hindoe. Bali wordt in vele tijdschriften en boeken geroemd met clichés als: exotisch, verleidelijk en magisch. Wat kunnen wij daar nog aan toevoegen.

Het kleine eiland, slechts 5.600 vierkante kilometer groot, kent een grote diversiteit. In het zuiden ligt het commerciële centrum en vindt u de luchthaven. Daar kunt u in plaats Seminyak heerlijk uit eten gaan en uitgebreid shoppen.

Als u richting het noorden reist, worden de contouren zachter, de dorpen kleiner en het landschap steeds groener. Hier ziet u de Balinese cultuur in de pure vorm. U ziet er oude tempels en het kunstenaarsstadje Ubud. In de buurt van Klung Kung varieert het uitzicht van een ruwe kust tot en met het uitzicht op de machtige vulkaan, Mount Agung. Dit is de heilige berg van Bali, daar waar de moedertempel is gevestigd en de goden wonen. De noordelijke regio van Buleleng is de graanschuur van Bali. Daar wordt de rijst geplant en vindt u theeplantages en kruidnagels. Hier sieren de vulkanen en kratermeren het landschap.

Terwijl het zuiden van Bali erg druk is met ‘vakantiegangers’ en het massatoerisme, is er voor de echte reiziger in het binnenland en in het noorden een landschap te bewonderen dat betoverend is. En op de slopen van de vulkanen waar de goden wonen, liggen de mooiste rijstterrassen van Azië.

Eiland van tempels

De religie en het kastenstelsel zijn tot op heden nog steeds de basis van de cultuur op Bali. Het eiland is ook rijk aan authentieke kunstenaars: houtsnijwerkers, beeldhouwers en makers van batik, dans en muziek. Tijdens de heilige dagen zijn de tempels versierd met parasols, penjors (bogen van bamboe), offerschalen en wierook en dagelijks offeren de Balinezen verse offerbakjes in de tempels. Dagelijks bidden de Balinezen tot de Goden voor alles wat zij geven: de rijst van de rijstvelden, de groenten en de bloemen, die de Balinezen verwerken in die offerbakjes. Het branden van wierook is essentieel: het verbindt hen met het hogere.

Dag 4 Ubud, verken het gezellige centrum en de rijstvelden

Voor vertrek krijg je van ons de plattegrond van Ubud. Daarop staan de leukste plekjes aangegeven zoals de gezellige lokale markt, het koninklijk paleis, de gezellige winkelstraat en leuke restaurantjes om te lunchen. Huur een fiets en rijd rond door Ubud. Je zult zien hoe snel je je, met onze tips, hier thuis voelt.

Rij het dorp aan de westkant uit en bewonder de rijstvelden. Wie geluk heeft ziet ze in het groen met de diepe gelaagde terrassen.

Dag 5 Maak kennis met het spirituele Bali.

Vandaag maken jullie kennis met de diepere betekenis van het spirituele Bali. De gids zal uitleg geven over de symbolische betekenis ervan. En de manier waarop men bidt om zich te reinigen in de tempel Tirta Empul, met de heilige bron. De bron is voor Balinezen heilig, een mystieke plek vol energie.

Deze bron is gelegen in het dorpje Tampaksiring, bij alle Balinezen zeer bekend. Deze bron is gemaakt door de god Indra, als zuiverend water tegen vergiftiging van lichaam, geest en ziel. Zeker op feestdagen en nieuwe maan dompelen de Balinezen zich er graag onder. Naast een indrukwekkend mooie poort en grote waringinboom, bevindt zich de entree. Niet alle van de twaalf fonteinen zijn geschikt voor het baden, maar dat vertelt de gids u wel. Het zal een bijzondere ervaring zijn, want in tegenstelling tot andere reizigers, gaat u niet aanschouwen maar met de lokale Balinezen mee in hun traditie, een ervaring om nooit te vergeten.

Vergeet na het baden niet de gids te vragen u de bron te tonen, dit is een zeer bijzondere plek.

Aansluitend rijden jullie naar Gunung Kawi, een van de oudste uitgehouwen façades. Aan de rijstterrassen liggen deze tombes van koningen uit de 11e eeuw. Een bijzondere tempel waar nauwelijks toeristen komen. Na deze tocht door het binnenland van Bali  brengt de chauffeur u naar uw hotel in Ubud,(Meenemen: handdoek, droog t-shirt. Dragen bij vertrek: badkleding onder je kleding)

Dag 6 Ubud: neem een heerlijke massage, yogales of ga op bezoek bij de Apen

Wie lol wil hebben op reis, bezoekt het mooie Apenbos of Monkey Forest. Wandel naar het bos en zie de grote kolonies met hun jonkies die de in en om de tempel wonen. Koop bij de entree van het parkje stukjes fruit om ze te voeren. Er lopen bewakers rond om de aapjes op afstand te houden. Ga nooit naast de apen zitten of raak ze niet aan, als ze schrikken kunnen ze vervelend reageren zoals alle dieren die schrikken.

Ubud betekent ‘medicijn’ en voor iedereen die een drukke tijd heeft gehad is dit wel de plek om je te laten verwennen. Kies voor een yogales bij Yoga Barn, de leukste yogaschool van Bali. Onderga een healing bij de Taksu Spa, heel bijzonder en goed voor je ziel. Als je hier meer over wil weten, bel ons gerust voor persoonlijk advies uit ervaring.

Bij je hotel pak je een massage in de spa en in Ubud zijn overal fijne vegan restaurants, massagesalons en kruidensapjes te verkrijgen. Vraag ook gerust om de recepten om ze thuis te maken.

Dag 7 Rijstvelden en binnenlanden van Bali

Vandaag haalt de chauffeur u op en gaat u naar het platteland van Bali, de bergen in. De route naar het noorden van Bali tussen de vulkanen, leidt door het binnenland en langs vele verschillende vergezichten. Het is een lange dag want een trip in Bali de bergen in gaat over kleine weggetjes.

De route leidt u langs de dorpen met de oude ambachten, dwars door de rijstvelden met uitzicht op de vulkanen. Tijdens de rit kunt u overal stoppen om kennis te maken met de vriendelijke bevolking. Vervolgens rijdt u via de rijstvelden naar het hoge noordwesten, waar de temperatuur frisser is dan is het zuiden.

Eerst zie je Batubulan, het dorpje met de steenhouwers die de mooie beelden maken waar de tempels en de tuinen van de mensen en jullie hotels mee versierd zijn.

De route langs het meer is betoverend, eerst omhoog en bij Pacung heeft u bijvoorbeeld onder het genot van een kopje koffie met een pisang goreng (gebakken banaan) uitzicht over diepe rijstterrassen. In deze streek Tabanan, bij Jatiluwi ligt de oorsprong van de      Kopi Luwak, de duurste koffie ter wereld. Vraagt u wel na hoe deze koffie gemaakt       wordt, want deze bonen leggen een bijzondere weg af voordat er koffie van gezet wordt! Maak een stop bij deze rijstterrassen, de mooiste van de wereld.

In Jatiluwi zijn de mooiste rijstterrassen van de wereld. Het systeem van de subak (traditionele systeem van bewatering van Balinese rijstterrassen) is door Unesco tot werelderfgoed verklaard. Diverse onderzoeksbureaus hebben met vele computers berekend of het systeem efficiënter gemaakt kan worden, maar de computers hebben dit systeem niet kunnen verslaan!

Aansluitend rijdt u door de hooglanden van Bali, dwars door het vulkanisch landschap langs de groentemarkten van dit eiland. Hier bij het meer Lake Bratan, waar ook de beroemde tempel aan het meer staat die vele reisboeken siert, de Pura Ulun Danu is het meest vruchtbare gedeelte van Bali. Hier kweekt men de bloemen voor de offerbakjes, rijst en vele soorten groenten en kruiden. Die kruiden vinden wij ook in onze kruidenlades en dankzij de vroege relaties met Indonesië kunnen we niet meer zonder: nootmuskaat, peper, foelie, kruidnagels, kaneel, kerrie, rode peper en anijs, om er maar enkele te noemen.

Na deze prachtige tocht brengt de chauffeur u naar uw hotel in Tabanan in de rijstvelden.

Dag 8 De chauffeur brengt je naar het kleine dorp Munduk in de bergen. Hotel inclusief ontbijt. Vrije dag.

Dag 9 Munduk Nature Trekking naar de Watervallen

Vanaf het hotel wandelt u met uw gids naar de waterval van Red Coral, midden in de natuur. Dit is een van de mooiste watervallen van Bali. Dan wandelen jullie door de     rijstvelden en langs de kleine huizen van de lokale mensen bij het dorp Dayang.     Onderweg zie je nog een oud Nederlands koloniaal huis. In de jungle zie je vanille, koffie, cacao, kruiden en specerijen. Ongelooflijk groen en zo vruchtbaar. Hier komt alles uit oze kruidenkastjes vandaan. Daarna wandelen jullie terug naar het hotel. 

BALI VILLA WARINGIN 20101028

Dag 10 Verken het noorden met de Boeddhistische tempel en de Hot Spring

Onderweg van Munduk in de bergen naar Pemuteran in het Noordwesten van Bali, maak je een stop bij twee bijzondere plekjes. Dit deel van Bali is het rustige deel. Dat zie je wel als je hier rondrijdt: kleine dorpen, kruidnagels, akkers en jungle.

Je kunt in de bergen stoppen bij de Brahma Vihara Tempel, een heel oud en sfeervol Boeddhistisch tempelcomplex. Loop helemaal naar boven naar de tempel en dan nog verder naar boven naar de stupa’s. Ze zijn gebouwd in dezelfde stijl als de Borobudur op Java.

Lekker opfrissen doe je bij de warmwaterbronnen van Banjar Hotspring. Daar in een oude tempel met mooie beelden baden de lokale mensen. Doe je bikini aan en neem een sarong mee, dan kun je heerlijk zwemmen en het heilzame water op je huid laten inwerken.

Dag 11 Snorkelen langs kleurrijke koralen en vissen in Menjangan

Een van de mooiste, meest ongerepte plekken in Bali. Omdat hier het Nationaal Park begint, is de onderwaterwereld altijd besschermd geweest. Grote koraalmuren en een zicht van wel 50 meter, zo helder. De koralen beginnen meestal met 10 meter diep en gaan tot wel 26 en 50 meter. Zonlicht kan hier gemakkelijk doorheen, omdat er allemaal scheuren en kloven zijn. Koralen zijn kleurrijk, scholen vissen schuilen onder de uitstulpingen. Je ziet er sponzen, zeesterren, tropische vissen en vele soorten zeedieren.

Er is vandaag een duik inbegrepen. Als u meer duiken wil, kan dat, dan geven we de meerprijs aan.

De middag is ter vrije besteding.

Dag 12 Menjangan aan zee

Heb je zin om te relaxen, dan is het zwembad van jouw resort de perfecte plek vandaag. Zin in een actief dagje? Maak een trekking door het Bali Bharat National Park en spot de zeer zeldzame vogel: Bali Sterling. Wie houdt van verwennerij pakt een massage bij de spa.

Dag 13 Van Menjangan naar de scheepswrakken van Amed

Van Pemuteran brengt de chauffeur jullie naar Amed. Het is ongeveer drie uur rijden. Onderweg maak je een stop bij een ontzettend leuke tempel. Een Nederlander die in 1908 in Bali woonde, liet zijn fiets overkomen per schip. Hij leerde het hele dorp fietsen. Toen hij stierf maakten de mensen een afbeelding van hem in de Maduwe Karang Tempel. Iedere dag stoppen de Balinezen een vers bloemetje achter zijn oor.

Aangekomen in Amed brengt de chauffeur jullie naar het hotel. Hier kun je ter plaatse direct een duik bespreken naar de wrakken bij Amed of Tulamben.

 Je overnacht in Amed met ontbijt.

Dag 14 Amed: Relaxen aan zee of Snorkelen boven het scheepswrak

Verken de mooie onderwaterwereld van Amed en Tulamben. Hier liggen scheepswrakken die overwoekerd zijn met koralen en vissen die in het oude schip wonen. Je wandelt van het strand de zee in, fippert een meter of 30 en hangt recht boven het eerste wrak. Een mooie plek om te zien, een beetje spooky is het wel.

Dag 15 Amed: Relaxen aan zee of ga een wandeling maken in de binnenlanden van het noorden

Ook hier kun je je dag weer indelen zoals je wilt. Het noorden van Bali is ongerept en kent alleen kleine dorpjes. Wandel lekker door de natuur en groenten- en fruittuinen. Neem een massage in het resort of voor wie gek is op snorkelen, ga je nu het scheepswrak van Amed bekijken. De tour boek je ter plaatse bij het resort.

Dag 16 Van Amed naar de hippe stranden van Seminyak via de groene bergen van Kintamani

De chauffeur brengt jullie via de groene bergen, de Vulkaan van Batur naar Seminyak. Je rijdt door het groenste deel van Bali. Hier is er vaak mist. Een mooie plek om te fotograferen. Vraag de chauffeur te stoppen bij het viewpoint. Aangekomen in Seminyak brengt de chauffeur jullie naar het hotel vlakbij de zee.

Je kunt hier genieten van het strand bij de vele gezellige beachclubs, stoeltjes zijn overal te huur op het strand, je kunt je laten masseren op het strand, lekker winkelen, misschien een keer een rondje fietsen. Wel goed uitkijken want de stoepen zijn heel hoog en het verkeer erg druk.

Seminyak – Algemene info

Het hippe Seminyak is het shopping- en restaurant-mekka van Bali. Seminyak kent veel boutiques met dames- en herenmode en prachtige winkels voor interieurinrichting. Er zijn vele hippe restaurants en beach clubs waar u met een cocktail in de hand van de zonsondergang kunt genieten. Voor u vertrekt krijgt u van ons de Shopping List voor de beste adressen om te winkelen en de culinaire lijst met fijne restaurants, waaronder MamaSan, Sarong en Merah Putih en natuurlijk de lounge clubs KuDeTa, PotatoHead of ‘W’ (spreek uit als: ‘double u’).

Bezoek ook Dancing Fingers, de beste massagesalon van Bali! De dames die hier worden opgeleid werken in de spa’s van hotels over de hele wereld.

Dag 17 Seminyak: een lekker dagje aan het strand.

Een fijne dag om aan het strand te lezen, een massage te nemen of een surfles te pakken.

Dag 18 Seminyak: shoppen in de hippe winkelstraat Jalan Laksmana

Een lekker dagje om te winkelen en aan het einde van de dag een cocktail te pakken bij KuDeTa.Wie er nog even op uit wil vandaag, gaat naar de Tanah Lot tempel. Vooral bij zonsondergang heel bijzonder met de rollende zee en oranje-blauwe luchten.

Dag 19 Seminyak

Al weer de laatste dag van je reis… Ga je naar het loungestrand van KuDeTa, een massage nemen of laat u zich verwennen met een spabehandeling? Voor de dames: als aandenken aan Bali laat je manicuren op het strand van Seminyak en de nagels lakken met frangipani bloemetjes er op…

Dag 20 Vlucht van Bali naar Amsterdam

De chauffeur haalt u op en brengt u naar de luchthaven van Denpasar voor de vlucht naar Amsterdam. Je vliegt van Denpasar in Bali naar Amsterda via Singapore.

Dag 21 Aankomst in Amsterdam.

Einde van de reis.

WAT KOST DE REIS VOOR TWEE PERSONEN

De reis kost vanaf EUR 2.800 per persoon bij reizen in het laagseizoen (feb-mei & september-november).

De prijzen zijn afhankelijk van het seizoen waarin je reist en beschikbaarheid. Als je ons je data doorgeeft, berekenen wij de exacte prijs. Die kan dus lager en iets hoger uitvallen.

Duur van de reis: 21 dagen

Vertrek: dagelijks, maatwerkreis

INCLUSIEF

 • Meet & Assist op het vliegveld van Bali waar je wordt opgehaald door onze collega van Travelboutique in Bali
 • Privé transport per auto met airco en met privéchauffeur voor alle transfers (airport-hotel), vervoer van plaats naar plaats en tijdens excursies.
 • Alle overnachtingen, verblijf in luxehotels in een tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt
 • Activiteiten en tours zoals beschreven in het programma
 • Engelssprekende gids bij excursies

Excursies inclusief met begeleiding van Engelssprekende gids:

 • Binnenlanden van Bali,
 • Het spirituele Bali; de tempel van Gunung Kawi en Tirta Empul
 • Rijstvelden Jatiluwi en Kopi Luwak
 • Munduk Nature Trekking,
 • Snorkelen in Menjangan

Als je dat wil, kunnen we de trips uitbreiden met snorkelen in Amed/Tulamben, fietsen door de binnenlanden van Luwus met gids, Raften op de rivier in de bergen.

Verlengen met een stopover in Dubai, Singapore of iedere andere stad naar keuze is mogelijk.

EXCLUSIEF

Internationale vliegtickets Indonesië
Wij nemen de vluchten bewust niet op in onze totaalprijs, omdat de prijs afhankelijk is van de periode waarin je reist. Hoe vroeger je boekt, hoe goedkoper de tickets. In jet laagseizoen vanaf EUR 695 retour per persoon, in het hoogseizoen tot 1.575 per persoon. Wij boeken tickets voor je met alle gewenste airlines en alle luchthavens als Amsterdam, Brussel en Düsseldorf. Laat je voorkeur weten en we sturen je de voordeligste opties en met de beste aansluitingen. Met iedere airline hebben we de scherpste contractprijzen.

Transfers
Onze chauffeur staat je op de airport op te wachten met een bordje met jouw naam erop en brengt je weer terug naar de airport aan het einde van je reis.

Visumkosten
Het visum is bij verblijf korter dan 30 dagen niet nodig voor een reis in Indonesië

Paspoort
Het paspoort moet zes maanden na terugkomst geldig zijn.

Entreegeld bezienswaardigheden tijdens excursies
De entreegelden voor de bezienswaardigheden tijdens de inbegrepen excursies zijn inbegrepen.

Fooiengeld voor hotels, chauffeurs, gidsen etc.
In Indonesië is het gebruikelijk om fooi te geven. Voor deze reis is dit +/- € 5 tot 10 euro per dag per persoon voor de chauffeur en eventueel gids.

SGR garanties en het Calamiteitenfonds
Deze zekerheden zijn bij de reis inbegrepen. U betaalt EUR 2,50 eenmalig per boeking.

Boekingskosten
De boekingskosten bedragen EUR 25 per persoon.

Reis- of annuleringsverzekering
Het hebben van een goede verzekering is essentieel bij reizen naar verre bestemmingen. Bespaart u hier niet op en neem een verzekering met uitgebreide dekking: werelddekking, geneeskundige kosten en annulering. Controleert u ook het verzekerd bedrag.

Overige kosten
Overige kosten als lunches & diners, persoonlijke uitgaven als fooien voor de chauffeur en gids (circa EUR 5-10 per dag per persoon), donaties etc. zijn in de reissom niet inbegrepen.

PlaatsLuxe Hotels
UbudKomaneka Bisma Hotel Bisma Suite
TabananWaka Gangga of Alami Boutique Villa Standaard kamer
MundukMunduk Moding Plantation (infinity pool) Standaard kamer
MenjanganMenjangan Dynasty Resort Tented Camp
TulambenSiddharta Ocean Front Resort
SeminyakThe Kayana Pool villa

De gehele reis valt onder de dekking van SGR en Calamiteitenfonds.

Reisdocumenten: paspoort & visum
Voorafgaand aan de reis dient u in het bezit te zijn van de juiste reisdocumenten, waar u zelf voor verantwoordelijk bent. Bij een reis naar Indonesië moet het paspoort bij aankomst in die landen nog minimaal 6 maanden geldig zijn. Raadpleeg voor de meest recente informatie altijd de ambassade en/of consulaat, al naar gelang uw nationaliteit.

Een visum voor Indonesië is ter plaatse verkrijgbaar bij aankomst op de luchthaven, dit is gratis bij een verblijf tot 30 dagen.

Inentingen en vaccinaties
Wie op reis gaat naar de (sub)tropen moet zo goed mogelijk beschermd zijn tegen ziekten die daar heersen. Voor een goed advies kunt u terecht bij uw huisarts of vaccinatiebureau in uw regio. De adviezen zijn gebaseerd op landelijke richtlijnen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizen. Op de website van deze instantie (www.lcr.nl) vindt u alle adviezen op het gebied van gezondheid en reizen. Wij raden u zeker aan deze tips goed door te nemen voordat u de reis aanvangt.

Reis- en annuleringsverzekering
Als u een reis bij TRAVELBOUTIQUE boekt, is het hebben van een reis- en annuleringsverzekering een voorwaarde. Met een reisverzekering bent u verzekerd tegen materiële schade en letselschade: bagagedekking, medische kosten, repatriëring en hulpverlening. De annuleringsverzekering dekt het risico dat u de reis moet onderbreken, afbreken, uitstellen of annuleren. Let u goed op de voorwaarden en het verzekerde bedrag van de reissom. U dient de verzekeringen te hebben afgesloten voordat u de reis boekt. Wanneer u meer dan twee reizen per jaar maakt, kunt u het beste kiezen voor een doorlopende reis- en annuleringsverzekering. Als u al een doorlopende reisverzekering heeft, let u er dan op dat er sprake is van een werelddekking (in plaats van Europa-dekking).

SGR, Calamiteitenfonds en Algemene voorwaarden
Wij zijn aangesloten bij deze garantie-instanties. Raadpleegt u de websites van deze instanties en die van ons voor meer details.

Vertrekpapieren en Gratis Informatiepakket
Bij een boeking met TRAVELBOUTIQUE ontvangt u tevens het TRAVELBOUTIQUE Informatiepakket. Dit pakket bestaat uit:

 • Het document ‘Behind the Seen’, een handig overzicht van tips voor het reizen in Indonesië
 • The Inspirational Book List’, een lijst speciaal voor uw reis geselecteerde boeken, om u extra te inspireren tijdens uw reis naar Bali.
 • Plattegrond van Ubud met daarop de ideale fietsroute uitgetekend met leuke stops
 • De ‘Shopping List’ voor een geslaagde en doelgerichte winkelmiddag in Seminyak