Veel van onze gasten nemen contact op om een reis samen te stellen naar plaatsen uit de familiegeschiedenis. Daar zijn we goed in, want zo’n reis hebben we ook gemaakt in de voetsporen van mijn oom die in Sumatra heeft gediend in 1947. Enkele voorbeelden van onze klanten;

  • Een Nederlands stel met Indonesisiche roots ging op zoek naar de plaatsen waar oma, opa en haar ouders gewoond hebben. De route leidde zeer gedetailleerd door West-Java: langs Jakarta, Bogor, Bandung, Sukabumi, Karang Hawu en het strandje van Pantai Tanjung Layar, Pangandaran, Magelang en Yogya.
  • Een Nederlandse stel met Indonesische roots ging op reis door Java en verbleef met onze gids in Surabaya. Daarbij had onze gast extra huiswerk gedaan en oude documenten gevonden met adressen en beschrijvingen van huizen en plaatsen. Zo wisten zij met de gids haar ouderlijk huis terug te vinden! Het was echt een magisch moment in de reis. De straatnaam was inmiddels veranderd en de fabriek die er in de buurt stond al jaren gesloten.
  • Een Indonesische familie met roots in Ambon en Java is met vier zussen met aanhang en kinderen met ons op reis geweest naar Ambon, Java en Bali. Het was een reis waarbij ze veel plaatsen hebben ontdekt uit hun geschiedenis. Hun vader en opa had in de marine gezeten en in Surabaya gewoond. het is ook bij hen gelukt om de plaatsen en adressen waar hun ouders gewoond hebben, terug te vinden.
  • Een heel bijzondere reis ging naar Atjeh. Niet een doorsnee toeristische bestemming. Dit gezin uit Breda heeft roots in Atjeh, waar de Nederlandse overgrootopa en opa gelegerd zijn geweest. Met veel oude documenten en soms zeer oude plaatsnamen en veel puzzelwerk is het gelukt uit te vinden waar de grootvaders gewoond hebben en waar ze werkten. Een bijzondere reis die terug dateerde tot wel 1885.

Heb jij zo’n verzoek? Heb je reisburo’s gebeld maar kunnen die jou niet helpen? Wij wel, want wij kennen Indonesie erg goed en we hebben collega’s ter plaatse die helpen met dit speurwerk. Ja, het lijkt hier soms op het programma Spoorloos en de ontknopingen zijn altijd weer zeer bijzonder! We zijn iedere keer weer vereerd dat we deze reizen mogen helpen uitstippelen en boeken.