Highlights: City trip Delhi met fietstour, Varanasi met bezoek heilige Ganges bij zonsopgang en zonsondergang ceremonie, Taj Mahal bij zonsopgang, Sarnath waar de Boeddha voor het eerst predikte, de Pink City Jaipur met het Hawa Mahal, het paleis der winden.

En je slaapt als een Maharadja en een Maharani… in tophotels van de Taj Hotel groep. Een belevenis op zich!

Dag 1

Vandaag start uw reis en vliegt u van Amsterdam naar Delhi. Als u eenmaal bent   ingestapt, begint de reis. Tijdens de vlucht met KLM kunt u eindelijk dat boek lezen waar u niet aan toe kwam of de nieuwste films bekijken. U vertrekt per vluchtnummer KL871 om 12.55 uur naar Delhi waar u om 01.10 uur landt. Deze vlucht duurt ongeveer acht uur.

Dag 2

Na aankomst op de luchthaven van Delhi om 01.10 uur haalt de chauffeur u op op de luchthaven en brengt uw chauffeur u naar het The Taj Mahal Hotel midden in de stad Delhi. U kunt zich hier opfrissen na de lange vlucht en deze dag is verder ter vrije besteding.India heeft bij reizigers een reputatie van extreme uitersten, die van pure luxe en supergoedkoop, van sterrenrestaurants en kraampjes langs de weg. De chauffeur zal aangeven in welk restaurant u kunt stoppen voor een drankje, lunch of diner. Eten op straat is in ieder geval uit den boze. Het is verstandig op reis voldoende antibacteriële doekjes of gel mee te nemen en dagelijks meermaals de handen te reinigen. Water drinkt u uit waterflessen die voorzien zijn van een dop met plastic seal, waaraan zichtbaar is dat de fles niet eerder is geopend.

Dag 3

City trip New & Old Delhi. Vandaag haalt de chauffeur u op voor de stadstour door Delhi. U bezoekt samen met de gids verschillende plekken als de oude binnenstad, het fort, de Jama Mashid moskee, de tombe van Hamayun, Chandni Chowk. Na de tour brengt de chauffeur u terug naar het hotel. U overnacht in The Taj Mahal Hotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 4

Vandaag verkent u de Lotus tempel en de oude historische wijk van Delhi, die door de koloniale bezetting door Engeland een belangrijke betekenis heeft gekregen.

De Lotus Tempel, ofwel Baha’i House of Worship, is een markant gebouw in de vorm van een moderne lotusbloem met 27 bladeren, negen vijvers en ruime groene gazons. De    Baha’i-sekte komt oorspronkelijk uit Perzië en ziet de mensheid als een enkel ras. Dagelijks komen volgelingen van alle landen en religies om 15 minuten te bidden of mediteren in deze hoge zaal, waar stilte en verdraagzaamheid centraal staan.

De niddag is ter vrije besteding. Na dit bezoek brengt de chauffeur je naar het hotel.

Optioneel Delhi:

– Bollywood Show en Diner in het Kingdom of Dreams: een spectaculaire muziek, dans en zangshow van de kleurrijke, wervelende Indiase dans. Deze show met live entertainment in de vorm van een spetterende musical is een geweldige aanrader. Adembenemend, magisch qua kleuren en beelden, deze dans, zang, musical, drama en mythologische verhalen geven een mooi beeld van kleurrijk India met gerechten uit de echte Indiase keuken. Meerprijs diner met show vanaf EUR 90 p.p.

–  De Akshardam Tempel is een nieuw tempelcomplex. Het is gebouwd in de vorm van een soort attractiepark. Het is een bijzonder monument en belangrijk voor de Hindoes. Er is een muziekfontein, u kunt er met een bootje varen en de verhalen uit de oude boeken terug zien. Ook is er een tuin en in de vorm van een lotusbloem zijn er mooie spreuken verzameld. Dit is een bijzondere en inspirerende plek. Meerprijs EUR 30 p.p.

Dag 5

Op de fiets door Delhi en varen over de Yamuna rivier

De chauffeur haalt u op bij het hotel. Vandaag moet u vroeg uit de veren, want u gaat Delhi verkennen op een wel heel bijzondere manier, namelijk per fiets! Wij verklappen niet de hele route, maar u zult genieten van vele verschillende bezienswaardigheden. De route leidt langs monumentale gebouwen, heilige plaatsen, interessante, opzienbarende en shockerende plekken. U beleeft de stad op een totaal andere manier, want alle zintuigen worden geprikkeld. De kleuren, geuren en smaken die u vandaag meemaakt, zijn onvergetelijk. De fietstocht start vroeg (om 06.30 uur) om het drukke verkeer te vermijden en omdat de temperatuur op dit tijdstip prettig is.

Maar het geeft u ook een beleving van hoe deze stad ontwaakt met het gepruttel van chai (lokale thee) en het bakken van chapati’s (soort deegpannenkoekjes) met een pittige curry. Ja, ook voor het ontbijt! De route leidt u door de stad en langs de Yamuna rivier. Aangekomen bij de rivier zet u de fietsen neer. Dan vaart u een stukje langs de beroemde plekken van deze stad.

Het is vandaag belangrijk om respect te tonen voor de cultuur en waarden en normen van India. Draagt u dan ook bij een stadsbezoek altijd kleding die de schouders en benen bedekt. U bezoek heilige plaatsen en daar zijn hemdjes, topjes en kort broeken niet op zijn plaats.

Na de fietstour brengt de chauffeur u terug naar het The Taj Mahal Hotel.

Optioneel:
– Slum Walk. Als u het interessant vindt, kunt u in de middag deelnemen aan de Slum Walk. U maakt kennis met een hele andere kant van een miljoenenstad in de derde wereld. Een sloppenwijk of krottenwijk is een wijk waar mensen wonen die door gebrek aan geld of woningnood geen betere woning kunnen betalen. In deze wereld leven 1 op de 6 mensen in een krottenwijk, dat zijn er zo’n 1 miljard.  De grootste sloppenwijk van de wereld ligt in Mexico, een goede nummer twee is die van Mumbai (Dharavi) en u gaat er in Delhi een bezoeken. Vergis u niet: ook in Sevilla, Napels en Istanbul wonen mensen in krottenwijken. Deze wandeltocht in Delhi is een heel indrukwekkende wandeltocht. Dit is geen ‘bezoek’ of een toeristische tour. Dit is een ervaring, een manier om mensen te ontmoeten, ideeën uit te wisselen en samen thee te drinken en te praten. In de sloppenwijk wonen de mensen de die laagstbetaalde banen van de stad uitvoeren zoals: schoonmakers, vuilophalers, personeel van de hotels. Bewonder de huizen, hoor van de kleine industrieën die zij ontwikkeld hebben. Hoor en zie de saamhorigheid van deze mensen, want privacy is er nauwelijks. Zelfs als de bewoners een beter betaalde baan vinden, blijven ze graag in deze wijken wonen, want de gezelligheid en sociale kant is zo veel warmer dan die in een nieuw appartement. Met de opbrengst van deze wandeling is er al een schoolgebouw neergezet en een peuterspeelzaal. Ook hebben vele vrouwen ondersteuning gekregen met een microkrediet om een winkeltje of handeltje te starten. In deze sloppenwijk is er een klein theater, waar er een poppenvoorstelling is en kleine dans- en zangoptredens. Het is een mooie wandeling met van beide zijden een bewustwording en een kennismaking van mensen uit verschillende culturen. En u ondersteunt er deze bewoners mee. Meerprijs EUR 30 p.p.

U overnacht in The Taj Mahal hotel op basis van logies & ontbijt.

Dag 6

Na het ontbijt haalt de chauffeur u op voor de transfer naar de luchthaven van Delhi. U vliegt met de Air India AI 406 om 10.30 uur van Delhi naar Varanasi. Daar komt u om 11.45 uur aan. Aangekomen in Varanasi haalt de chauffeur u op voor de transfer naar    het hotel. Deze stad gelegen aan de rivier de Ganges is het spirituele hart van India. Het is een van de oudste steden in de wereld. Veel beschreven in de mythes en legendes uit     het oude India, trekt deze stad duizenden pelgrims, heiligen en saddhu’s. U gaat naar het Taj Gateway Hotel Ganges om zich op te frissen en u kunt heerlijk even relaxen in de tropische tuin aan het zwembad.

Aan het einde van de middag gaat u met de riksja dwars door de kleine straatjes van deze oude stad, naar de oever van de rivier. Dan neemt u plaats in uw bootje en laat de gids u de stad en de rivier zien, iedere ‘ghat’ met haar eigen functie. De ene ghat is er om de was te doen, de andere voor ceremonies, de ander voor meditaties en weer andere voor de crematies. Net na de schemering vindt dan de Mahaa Aarti plaats, de dagelijkse ceremonie voor moeder Gangges, de rivier en de godin die zij symboliseert. De priesters steken grote olielampen aan, zingen mantra’s en eren de rivier.

Dag 7

Na het ontbijt gaat u Varanasi verkennen. U maakt opnieuw een boottocht over de Ganges, alleen nu als de stad ontwaakt. Het is een totaal ander beeld. De mensen baden, poetsen hun tanden, de een bidt, de ander wast zijn kleding. Ook nu vinden er bij de speciaal daarvoor geclaimde ghats crematies plaats. Dat gaat hier 24 uur per dag door.

Varanasi is een van de oudste steden ter wereld en van deze stad gaat dan ook een hele oude sfeer uit. De gids naar de Vishwanath tempel, een van India’s beroemdste tempels voor Shiva-verering. De tempel is meer dan 1.000 jaar oud. Vele pelgrims komen hier bidden voordat zij de panchatirtha-yatra ondergaan, ofwel baden in de Ganges om hun     zonden af te spoelen.

De Annapurna tempel ligt naast deze tempel voor Shiva. Deze tempel uit de 18e eeuw is gemaakt van goud ter ere van Annapurna Bhavani, de god die de mensen in eten voorziet.    In de tempel staat een grote kookpot en de bezoekers danken voor hun dagelijks brood.

In Varanasi ziet u ook veel winkels met zijden sari’s en zijden brocade stoffen. Deze  worden in Varanasi geweven en er zijn honderden ateliers in deze stad.

In de middag gaat u naar Sarnath. Het was in dit kleine, groene dorpje dat Boeddha zijn eerste preek hield. U bezoekt de Boeddhistische tempel die gebouwd is in het hertenparkje waar Boeddha preekte. Ook bezoekt u de vele tempels die door omliggende landen rondom India zijn geschonken ter ere van deze heilige plaats. U ontdekt de tempel uit Tibet met de gekleurde vlaggen, de tempel uit Myanmar, die uit      China. Alle Boeddhisten bewonderen deze vredige en mooie plaats.

Aansluitend bezoekt u het archeologisch museum. Hier huizen ware schatten uit de Indiase geschiedenis. Schitterende Boeddha en Shiva-beelden, verhalen uit het verleden  doen volledig herleven als u deze artefacten bewondert. Het museum zelf is ook erg  bijzonder. Bijna geen bezoeker is er van op de hoogte, maar het museum is gebouwd naar de Boeddhistische architectuur van een vihara, een monnikenklooster en tempel.

Na dit bezoek brengt uw chauffeur u naar het Taj Gateways Hotel Ganges waar u dineert. Als u wenst, kunt u deze avond wederom om 19.00 uur de ceremonie van de Mahaa Aarti  voor de Ganges bijwonen.

Dag 8

Na het ontbijt vertrekt u voor de vlucht van Varanasi naar Agra. U vertrekt om 12.20 uur  uit Varanasi en arriveert in Agra rond 13.15 uur. Na aankomst brengt uw chauffeur u naar het mooie Taj Gateway Fatehabad Hotel. U kunt lekker relaxen aan het zwembad. Als u de hotelkamer binnen gaat heeft u een onvergetelijk uitzicht, want wij hebben voor u kamers gereserveerd met uitzicht op de Taj Mahal! Het grootste en misschien wel mooiste liefdesmonument ter wereld.

Dag 9

Vandaag gaat u naar het Rode Fort en het monument waar deze stad beroemd om is, de   Taj Mahal. De gids leidt u rond en vertelt u alle details over dit zeer bijzondere monument. We raden aan de Taj bij zonsopgang te gaan bekijken. Allereerst zijn er dan nog weinig toeristen, het is lekker koel en zodra de zonnestralen doorkomen fonkelen de ingelegde edelstenen in de Taj rood en groen. Een topmoment om de Taj te bezoeken.

Agra – Taj Mahal
De Taj Mahal is een eerbetoon aan de liefde. Moghulkeizer Sjah Jahan heeft het bouwwerk in 1632 laten ontwerpen voor zijn meest geliefde vrouw, Mumtaz. Het is een betoverend bouwwerk, waar 20.000 arbeiders (schilders, bouwvakkers, steenhouwers, tuinmannen, edelsteen-bewerkers) gedurende 12 jaar aan werkten. Het gebouw is opgetrokken uit wit marmer en voorzien van ‘pietra dura’, een techniek waarbij edelstenen zijn ingelegd in de vorm van planten en bloemen. Let op de schittering van de zon als u bij het gebouw staat waardoor de edelstenen fonkelen.

Bij volle maan is het mogelijk de Taj te bezoeken, om het kleurenspel van het maanlicht op het marmer en de edelstenen te bewonderen. De Taj is niet geopend op vrijdag en feestdagen, dus hou hier rekening mee in de planning.

Agra – Taj Hotel The Gateway Hotel

Te midden van zes hectare tropische tuin met een mooi zwembad, ligt dit bijzondere hotel. De kamers zijn netjes en goed onderhouden en het meest bijzondere is dat u vanaf dit hotel uitzicht heeft op de Taj Mahal.

Na afloop van deze mooie dag brengt de chauffeur u terug naar het Taj Gateway Fatehabad Hotel waar u verblijft in een Taj Mahal-view kamer op basis van logies en ontbijt.

Dag 10

Na het ontbijt vertrekt u voor de rit van Agra naar Jaipur. Deze rit duurt bijna vijf uur en onderweg maakt u een interessante stop in het lokale kleine dorp Garh Himmat Singh. Dit dorp ligt in ‘the middle of nowhere’ en is een traditioneel dorpje waar het leven nog is zoals het altijd was. De moeder van onze agent is er geboren en u bezoekt haar familie. Een unieke belevenis, want normaal gesproken komt een reiziger niet bij een Indiër thuis zo maar op visite. U ontmoet de familie en maakt kennis met de dorpsoudste, de Panchyat Bhawan. De pottenbakker laat u graag de kruiken en kannen zien die hij heeft gebakken, de jongens en meisjes rennen uit de school om u te ontmoeten en de okale bazaar verkoopt allerhande lokale benodigdheden. Dit is het echte India en u verkent alles lekker in eigen tempo. De familie heeft een lokale lunch gemaakt: uiteraard vegetarisch want zij zijn hindoe.

Na dit gezellige uitstapje brengt de chauffeur u naar Jaipur waar u verblijft in het Vivanta by Taj Jai Mahal Palace Hotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 11

Vandaag haalt de chauffeur u op na het ontbijt en gaat u Jaipur verkennen. In deze stad is heel veel te ontdekken. U begint bij het Amber Fort, een fort van de Maharadja en Maharani van Jaipur. Hij was een moslim-koning en zij een Hindoe-prinses. De gids neemt u mee naar dit oude kasteel, dat dateert uit 1592 en werd gebouwd op een heuvel door Raja Jai Singh I. Vandaag rijdt u het fort binnen zoals de Raja’s dat deden: namelijk op een olifant. Daarna bewondert u de tuinen, de binnenplaatsen en natuurlijk het spiegelpaleis en de kamers van de harem van deze koning.

Dan bezoekt u het City Palace, het paleiscomplex in het centrum van de oude stad en bewondert u het Paleis van de Winden, Hawa Mahal, een van de meest bijzondere   bouwwerken van Jaipur. Het paleis van de winden lijkt op de vorm van een bijenkorf. Het is voorzien van vele verdiepingen en kleine ramen. Door die ramen met gekleurd glas en voorzien van   kleine gaatjes, konden de Koninklijke vrouwen het dagelijks leven op straat bekijken, zonder van buiten gezien te worden. Jaipur wordt ook wel de Pink City   genoemd, omdat de gebouwen alle zijn opgetrokken uit roze-rode kalkzandsteen.

Ook brengt u een bezoek aan het Jantar Mantar (betekent letterlijk: ‘instrument’ en ‘formule’). Dit is een plek waar u architectonische hoogstandjes ziet. De radja was gefascineerd van astronomie en astrologie en liet rond 1730 door wiskundigen en onderzoekers meters bouwen om de stand van de sterren te meten.

Na de stadstour met gids brengt de chauffeur u terug naar het Taj Jai Mahal Hotel waar u verblijft op basis van logies en ontbijt.

Dag 12  

Jaipur, Taj Jai Mahal Hotel op basis van logies & ontbijt. Vrije dag.

 OPTIONEEL IN JAIPUR:
– U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Taj Rambagh Palace hotel, een van de mooiste hotels van India. Dit oude paleis is verbouwd tot hotel en diende als filmlocatie voor vele films in en over India. Geniet van een chai of lunch op deze bijzondere plek.

– Of u kunt bijvoorbeeld een diner gebruiken in het prachtige Shahpura House, op het dak van een oud paleis met uitzicht op de mooi verlichte stad Jaipur, onder een heldere sterrenhemel.

– Ballonvaart over Jaipur: Optioneel is ook een luchtballonvaart over deze stad te maken. In dat geval wordt u voor het ontbijt opgehaald (rond 05.00 uur). Dan start een heel groot avontuur! De chauffeur brengt u naar een afgelegen plek net buiten Jaipur. U stapt met maximaal zes personen in het mandje en langzaam wordt de ballon opgeblazen. De ballon vaart vervolgens over het Amber Fort of over de buitenwijken van Jaipur, dat is    natuurlijk afhankelijk van hoe de wind staat. Een ballonvaart is een unieke manier om de stad te verkennen. De vaart duurt ongeveer een uur. Geruisloos glijdt u over de bezienswaardigheden en mensen zwaaien naar u. Ook al zit u op 2 kilometer hoogte, u     kunt de stemmen van de mensen beneden gewoon horen. Het is een onvergetelijke ervaring. De ballonvaart wordt uitgevoerd door een Australisch/Engels bedrijf en voldoet aan alle internationale veiligheidskeurmerken. Een ballonvaart is er vanaf EUR 250 euro per persoon.

– Tijgersafari Ranthambore National Park: Vandaag gaat u nog voor het ontbijt naar het Nationaal Park om op safari op zoek naar de tijgers te gaan en de andere mooie dieren die    in dit park wonen. Ranthambore ligt op ongeveer drie uur rijden van Jaipur dus een dagtour is mogelijk, maar dit is wel een heel intensieve tour.

Dag 13  

Jaipur. Vandaag heeft u een vrije dag. U geniet van Jaipur en het hotel.

Dag 14

De chauffeur brengt in aan het einde van de middag, zo rond 17.00 uur vertrekt u uit Jaipur, naar de luchthaven van Delhi. Wij vragen het hotel om een late-check out, dan kunt u zo lang mogelijk van Jaipur of van de tropische tuin met zwembad genieten. U vliegt van Delhi naar Amsterdam in de nacht met de KL872 om 03.30    uur. U komt dan om 07.30 uur aan in Amsterdam.

Dag 15

Aankomst in Amsterdam om 07.30 uur.

Einde van de reis.

PRIJS

De prijs van deze reis is EUR 2.400 per persoon bij twee personen in het laagseizoen.

* Deze reis is inclusief:

–        12 hotelovernachtingen op basis van tweepersoonskamers met logies & ontbijt in genoemde hotels van 3* en 4*-klasse of gelijkwaardig van de unieke, luxe en gastvrije Taj Hotel-keten

–        Rondreis Delhi-Varanasi-Agra-Jaipur op basis van privéchauffeur inclusief brandstof en taxen per luxe auto met airconditioning

–        Binnenlandse vlucht Delhi-Varanasi-Agra

–        Bezoek aan alle genoemde bezienswaardigheden zoals beschreven onder begeleiding van Engelssprekende gidsen in Delhi, Agra, Varanasi en Jaipur

–        Entreegelden van beschreven bezienswaardigheden

–        Rit op de olifant bij het Amber Fort in Jaipur

–        1 Fietstour door Delhi met Engelssprekende gids (halve dag)

–        Boottocht Varanasi

–        Alle beschreven transfers van hotel naar luchthavens en vice versa

–        Bezoek aan dorp Garh Himmat Singh inclusief lunch

–        Entreegelden, parkeergelden, tol en overheidstaxen

 

TICKETS

Tickets van Amsterdam naar Delhi kosten vanaf EUR 449 tot EUR 900, afhankelijk van hoe ver je van te voren boekt. Wij raden aan tickets zes tot negen maanden voor vertrek vast te leggen.

Bijkomende kosten: EUR 25 boekingskosten en EUR 10 ticketverzekering. Eenmalige bijdrage Calamiteitenfonds is EUR 2,50.

 

We zijn zelf veel in India geweest, dus voor vertrek krijg je veel praktische tips over je reis. Bijvoorbeeld over restaurants, gerechten die we aanraden, Ayurvedische behandelingen, tips voor romans om tijdens de reis te lezen.

 

INFORMATIE VOORAF

Voor vertrek zorgen we dat jij veel bijzondere tips hebt over je bestemming. Tips van insiders uiteraard en

uit ervaring van onze inspectiereizen.

 

We zijn zelf veel in India geweest, dus voor vertrek krijg je veel praktische tips over je reis. Bijvoorbeeld over restaurants, gerechten die we aanraden, Ayurvedische behandelingen, tips voor romans om tijdens de reis te lezen, de hele voorbereiding van je reis op het gebied van visum, gezondheid, inentingen & vaccinaties, kleding etc.

 

Voor vertrek ontvang je naast je reisdocumenten:

 

– Informatiepakket over de bestemming

– The Book List: een lijst romans over jouw bestemming: heerlijk wegdromen in een boek terwijl je er reist!

– Culinaire Lijst met de beste restaurants per plaatsje

– Shopping List voor de fijnste shopping in India

 

Deze exclusieve informatie krijg je bij de vertrekpapieren toegestuurd.

 

Wij houden van exclusief, bijzonder en unieke plekken. Jij ook? Bel voor advies 076-850 2 850.

Mail je liever? Laat ons dan je wensen weten op debby@travelboutique.nl