Een verblijf in Abu Dhabi is een aanrader, onderweg naar jouw bestemming in Azië, terugkomend uit Azie of als strandbestemming in het najaar en de winter. Wij combineerden onze trip van acht dagen aan Bhutan met een stopover op de terugreis van zes dagen in Abu Dhabi, voor zon, zee en een paar leuke dagtripjes.

Onze aanraders qua hotels zijn:

Toeristenklasse: Crowne Plaza Hotel, Courtyard by Marriott World Trade Centre, Beach Rotana,
Middenklasse: Le Royal Meridien, Sofitel, Rosewood Abu Dhabi
Luxe klasse: Jumeirah@Etihad Towers (aanrader), Shangri La (aanrader), Yas Viceroy, Park Hyatt, St Regis, Anantara
Topklasse: Emirates Palace Hotel

Ons favoriete hotel is Emiratess@Etihad Palace. Wij regelen voor jou een kamer met uitzicht op de zee en met ontbijt. Het ontbijt in dit hotel is zo uitgebreid en lekker, de hele stad praat erover en lokale mensen komen er ook graag ontbijten in het weekend. Van heerlijk versgebakken brood, een saladebar, een bar met Arabische gerechten, de yummie Eggs Benedict met gerookte zalm en babyspinazie, crepes gebakken door de chef zelf. Alles is om te smullen hier.

Let op: sommige resorts liggen op Yas Island of een andere locatie, wat verder weg van het ‘centrum’ en de bezienswaardigheden. We geven je hier graag nader advies over.

Voor een stopover adviseren we drie nachten te verblijven: een relaxdag en een dag om mooie bezienswaardigheden te bezoeken.

Voor een strandverblijf in de winter, zouden wij zes tot acht nachten aanraden, om een fijne mix te hebben tussen het ‘opwarmen’ en relaxen aan zee en het verkennen van de mooie bezienswaardigheden van deze stad.

PRIJS een trip van drie nachten in Abu Dhabi is er al vanaf EUR 120 per persoon, met transfer, hotel met ontbijt in een middenklasse hotel.

Onze aanrader Jumeirah at Etihad Towers Hotel kost voor drie nachten vanaf EUR 180 per persoon inclusief ontbijt. Dit is een landmark hotel, een plek waar je echt zult genieten.